תינוקת מקטרת ללא הרף
-
לא_ישנה_בלילות*
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2005, 23:54
תינוקת מקטרת ללא הרף
שלום, יש לי שאלה/בקשת עזרה
התינוקת שלי בת חצי שנה. פעם היא הייתה ישנה טוב, 5 6 7 ואף 8 שעות רצוף. בן זוגי ואני נסענו לאוסטרליה וחזרנו לפני חודשיים ומאז היא לא ישנה יותר מ3-4 משעות רצוף. היא בדר"כ ישנה 3 או 4 שעות ואז מתעוררת לינוק ואחרי זה כל שעתיים וחצי בערך מתעוררת לינוק. ניסינו לתת לה מים ולהרגיע עם מוצץ ושום דבר לא עובד - היא מוכנה רק ציצי בלילה.
חוץ מזה, במשך היום היא מקטרת ללא הפסקה. נדיר שהיא מעסיקה את עצמה ליותר מ-10 דקות בלי לקטר ולרצות "על הידיים". היא הייתה מנוזלת בשבוע האחרון אז אולי זה קשור לזה אבל זה כמעט עבר לגמרי והיא עדיין קוטרית. אנחנו כבר משתגעים ומאבדים סבלנות מהר
יש עצות??
דרך אגב, ניסיתי להכליל אותה בדברים שאני עושה, כמו לקפל כביסה, בישול וכדומה אבל היא לא מוכנה וממשיכה לקטר או לבכות עד שמרימים אותה או לפחות נוגעים בה בדרך כלשהי
התינוקת שלי בת חצי שנה. פעם היא הייתה ישנה טוב, 5 6 7 ואף 8 שעות רצוף. בן זוגי ואני נסענו לאוסטרליה וחזרנו לפני חודשיים ומאז היא לא ישנה יותר מ3-4 משעות רצוף. היא בדר"כ ישנה 3 או 4 שעות ואז מתעוררת לינוק ואחרי זה כל שעתיים וחצי בערך מתעוררת לינוק. ניסינו לתת לה מים ולהרגיע עם מוצץ ושום דבר לא עובד - היא מוכנה רק ציצי בלילה.
חוץ מזה, במשך היום היא מקטרת ללא הפסקה. נדיר שהיא מעסיקה את עצמה ליותר מ-10 דקות בלי לקטר ולרצות "על הידיים". היא הייתה מנוזלת בשבוע האחרון אז אולי זה קשור לזה אבל זה כמעט עבר לגמרי והיא עדיין קוטרית. אנחנו כבר משתגעים ומאבדים סבלנות מהר
יש עצות??
דרך אגב, ניסיתי להכליל אותה בדברים שאני עושה, כמו לקפל כביסה, בישול וכדומה אבל היא לא מוכנה וממשיכה לקטר או לבכות עד שמרימים אותה או לפחות נוגעים בה בדרך כלשהי
-
ש_צברי*
- הצטרפות: 15 ינואר 2003, 12:01
- דף אישי: הדף האישי של ש_צברי*
תינוקת מקטרת ללא הרף
בגיל חצי שנה אי שקט כזה יכול לנבוע משיניים שלעיתים יש להן נטיה להיות מציקות יותר בזמן שינה. הרבה פעמים הליכה עם מנשא במקום מעניין (בעיקר מחוץ לבית) יכולה להסיח את דעתם.הרבה אמהות שמשתמשות במנשאים גב מבד דיווחו כי לתינוקות רווח והם ישנו בנוחות על הגב של האמא.
לעיתים אי שקט בגיל חצי שנה יכול להצביע כי התינוק צריך יותר מזון וזה הזמן להתחיל מוצקים. כמו כן כדאי לזכור כי עכשיו זוהי עונת הוירוסים...
לעיתים אי שקט בגיל חצי שנה יכול להצביע כי התינוק צריך יותר מזון וזה הזמן להתחיל מוצקים. כמו כן כדאי לזכור כי עכשיו זוהי עונת הוירוסים...
-
סירופ_מייפל*
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19
תינוקת מקטרת ללא הרף
גם ביתי בת חצי שנה. בשעות הצהריים היא מקטרת ובוכה יחסית הרבה לעצמה. אני די משוכנעת שאלו השיניים.
ואת כותבת שהיא מנוזלת, אז בכלל ברור שתהיה נודניקית.
10 דקות העסקה עצמית, זה הרבה בגיל הזה.
כשאני מאבדת ת'סבלנות אני מזכירה לעצמי שהיא מותק וקטנה וממי ומסכנונת וצריכה אותי מאוד... ונושמת עמוק... ומחכה שהבן זוג יגיע...
מנשא גב מציל אותי. היא נרגעת רק בו/על הידיים. והמנשא נותן לי אפשרות לעשות עוד דברים.
לגבי שעות השינה. זאת בהחלט לא פעם ראשונה שאני שומעת על תינוקות שישנו שעות רבות רצוף ובגיל חודשיים-שלושה-ארבעה... פתאום הפסיקו והפכו ל"נורמלים" (-:
ואת כותבת שהיא מנוזלת, אז בכלל ברור שתהיה נודניקית.
10 דקות העסקה עצמית, זה הרבה בגיל הזה.
כשאני מאבדת ת'סבלנות אני מזכירה לעצמי שהיא מותק וקטנה וממי ומסכנונת וצריכה אותי מאוד... ונושמת עמוק... ומחכה שהבן זוג יגיע...
מנשא גב מציל אותי. היא נרגעת רק בו/על הידיים. והמנשא נותן לי אפשרות לעשות עוד דברים.
לגבי שעות השינה. זאת בהחלט לא פעם ראשונה שאני שומעת על תינוקות שישנו שעות רבות רצוף ובגיל חודשיים-שלושה-ארבעה... פתאום הפסיקו והפכו ל"נורמלים" (-:
-
טליה_אלמתן*
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
תינוקת מקטרת ללא הרף
מצטרפת @}
מוסיפה שבכל ילד אני מצליחה להנות יותר מהתקופה הזו, של הינקות
זאת הודות לכמה גורמים:
מקווה שבכל זאת למקרא הדברים תצליחי לרכוש לעצמך מעט אורך רוח ושלווה (או כמו שאני קוראת לזה: אדישות
).
מוסיפה שבכל ילד אני מצליחה להנות יותר מהתקופה הזו, של הינקות
- זוכרים מנסיון שזה עובר בסוף
- יודעים למה לצפות (לדוגמא: לקיטורים, הרבה על הידיים, אי יכולת להעסיק את עצמם, יקיצות מרובות בלילה...
) - מפתחים נסיון בלהיות אמא! לומדים להבין מה הם צריכים ולפתור בעיות יותר בקלות. אין מה לעשות - א אחד לא נולד עם כל הידע בבת אחת, וכל יום לומדים.
- פחות לחוצים: פחות חוששים מ"תופעות", פחות מרגישים צורך "לעשות משהו", פחות לחוצים להספיק עבודות בית...
מקווה שבכל זאת למקרא הדברים תצליחי לרכוש לעצמך מעט אורך רוח ושלווה (או כמו שאני קוראת לזה: אדישות
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תינוקת מקטרת ללא הרף
ששששששששש
בת חצי שנה
מתעוררת 2-3 פעמים בלילה
והתחילה עם קיטור תמידי. היום היה יום שלא העסיקה את עצמה אפילו לשניה! מזלה שאחיה מתחשב בה (:
10 דקות זה מעולה! הלוואי אצלי.
בת חצי שנה
מתעוררת 2-3 פעמים בלילה
והתחילה עם קיטור תמידי. היום היה יום שלא העסיקה את עצמה אפילו לשניה! מזלה שאחיה מתחשב בה (:
10 דקות זה מעולה! הלוואי אצלי.
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אז אתן אומרות לא להתרגש מהעניין??? אני כל כך עייפה כבר - חצי שנה לא ישנתי לילה שלם (או אפילו חצי לילה שלם...)
אפילו החלב שלי כבר מתחיל להדלדל...היום נתתי לה סימילאק פעם ראשןנה בחייה והרגשתי אשמה על כך שאני נותנת לה תוסף תזונה מלאכותי במקום "הדבר האמיתי" . נשמע מגוחך?
אפילו החלב שלי כבר מתחיל להדלדל...היום נתתי לה סימילאק פעם ראשןנה בחייה והרגשתי אשמה על כך שאני נותנת לה תוסף תזונה מלאכותי במקום "הדבר האמיתי" . נשמע מגוחך?
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
ויש לי חברות עם תינוקות שמעסיקות את עצמן אפילו שעה לבד!!!
-
פלוני_אלמונית*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני לא ישנתי כמעט 3 שנים לילה אחד שלם. רוצה מלחמה מי יותר עייפה? (:
ואני מכירה המון ילדים ואף פעם לא פגשתי תינוק שבמשך שעה העסיק את עצמו ולא דרש תשומת לב.
יהיה בסדר!!
ואני מכירה המון ילדים ואף פעם לא פגשתי תינוק שבמשך שעה העסיק את עצמו ולא דרש תשומת לב.
יהיה בסדר!!
תינוקת מקטרת ללא הרף
ויש לי חברות עם תינוקות שמעסיקות את עצמן אפילו שעה לבד!!!
איך זה קשור לילדה שלך?
גם אצלנו היה ככה: עד גיל 3 חודשים ישנה 6 שעות בלילה,
אח"כ התחילה להתעורר כל שעה - שעתיים,
וזה ירד מאאאאאאאאאאאאאאאד בהדרגה.
היום היא בת שנה וחמש ושוב ישנה כמה שעות טובות ברצף
(אחרי גמילה מהנקה ומהנקת לילה בפרט)
אבל עדיין לא ישנה לילה שלם.
בגיל חצי שנה היא עדיין הייתה עליי המוווווווון במנשא,
בעיקר במנשא גב שאיפשר לי לעשות כמעט את כל עבודות הבית
אז אתן אומרות לא להתרגש מהעניין???
זה מה שאני אומרת בכל אופן
איך זה קשור לילדה שלך?
גם אצלנו היה ככה: עד גיל 3 חודשים ישנה 6 שעות בלילה,
אח"כ התחילה להתעורר כל שעה - שעתיים,
וזה ירד מאאאאאאאאאאאאאאאד בהדרגה.
היום היא בת שנה וחמש ושוב ישנה כמה שעות טובות ברצף
(אחרי גמילה מהנקה ומהנקת לילה בפרט)
אבל עדיין לא ישנה לילה שלם.
בגיל חצי שנה היא עדיין הייתה עליי המוווווווון במנשא,
בעיקר במנשא גב שאיפשר לי לעשות כמעט את כל עבודות הבית
זה מה שאני אומרת בכל אופן
-
תזמורת_הים*
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
לא להתרגש אבל כן למצוא דרכים להקל על עצמך:
לא להתרגש אבל כן למצוא דרכים להקל על עצמך:
- להנמיך ציפיות. יש לך ציפיות לא ריאליות. עובדה- הן לא מסתדרות עם המציאות. פטרי אותן.
- להתחיל להשתמש במנשא. עם מנשא את יכולה באמת לשלב אותה בפעילות שלך. זה גם עשוי להפחית התעוררויות ליליות, אם מדובר בגעגועים לאמא. (את מדור מנשאים את מכירה?)
- לישון איתה ב מיטה משפחתית ולהניק בשכיבה, ככה לא תצטרכי להתעורר לגמרי.
- להחליף חברות
שמעי, ברור שיש תינוקות שמעסיקים את עצמם, אבל הם ממש מיעוט. אם את מתעקשת להסתכל דווקא עליהם כעל קנה המידה, את עושה לעצמך חיים קשים. פרגני לחברות שלך שכיף וקל להן, ושמחי בתינוקת הנורמלית שלך (במקום להתמקד בדשא הלכאורה ירוק יותר של השכן, מציעה לחפש איפה הדשא שלכם יותר ירוק).
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תינוקת מקטרת ללא הרף
- לקחת ספר למיטה, באמצע היום, לשים לתינוקת לידך כמה צעצועים, ולהתפנן.
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
תינוקת מקטרת ללא הרף
- להתחיל עם מוצקים - לתת לה חצי תפוח למצוץ.
-
תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
וריאציה על סעיף 5 של טרה: במקום מיטה- שמיכה על הדשא בפארק 
תינוקת מקטרת ללא הרף
מה את מגדירה ב"להכליל אותה" ? ברור שתמשיך לקטר עד שירימו אותה או יגעו בה - זה הצורך העיקרי שלה עכשיו ומאוד בסיסי - מגע מגע ומגע.
תינוקות בגיל הזה צריכים מאוד אותנו כהורים איתם ולא רק "לידם".
במידה ואת איתה בבית ולא עובדת (משום מה ככה אני מבינה) תנצלי את הזמן הזה להיות איתה ולשחק איתה , ולחבק, לרקוד, לשיר בידיים/ במנשא/ שכיבה משותפת במיטה או בשטיח או בדשא.
נראה לי שיש לך ציפיות קצת לא ראליות ממנה - היא רק בת חצי שנה!! תינוקות בגיל הזה לרוב לא ישנים יותר משעתיים- שלוש בלי לקום לינוק/ לאכול ולרוב מוצץ או מיים רק מאריכים את זמן הערות שלהם בלילה , מרגיזים אותם יותר וגורמים להם להתעורר שוב ושוב.......
בן זוגי ואני נסענו לאוסטרליה וחזרנו לפני חודשיים
איתה ? בלעדיה??????????????? אם בלעדיה - לא פלא שהתחילה יותר להתעורר, להיות יותר קוטר - היא דורשת את מה שמגיע לה!!!!! היא צריכה אתכם!! איתה - אולי הנסיעה, השבירת שגרה, השעות, הטיסה יצרו בלבול אצלה וקושי בשינה?
וכן, בגיל זה - כמו שכבר כתבו לך - יכול להיות שיניים, אף מנוזל - הכל משפיע, אבל אנחנו כאן עבורם וכדאי לנסות לקבל זאת באהבה.
כל הנ"ל מאמא שכר 10 חודשים לא ישנה יותר משעתיים רצוף - ועכשיו שהאוצרית שלי ישנה - אני מכורה לאתר...........
מה את מגדירה ב"להכליל אותה" ? ברור שתמשיך לקטר עד שירימו אותה או יגעו בה - זה הצורך העיקרי שלה עכשיו ומאוד בסיסי - מגע מגע ומגע.
תינוקות בגיל הזה צריכים מאוד אותנו כהורים איתם ולא רק "לידם".
במידה ואת איתה בבית ולא עובדת (משום מה ככה אני מבינה) תנצלי את הזמן הזה להיות איתה ולשחק איתה , ולחבק, לרקוד, לשיר בידיים/ במנשא/ שכיבה משותפת במיטה או בשטיח או בדשא.
נראה לי שיש לך ציפיות קצת לא ראליות ממנה - היא רק בת חצי שנה!! תינוקות בגיל הזה לרוב לא ישנים יותר משעתיים- שלוש בלי לקום לינוק/ לאכול ולרוב מוצץ או מיים רק מאריכים את זמן הערות שלהם בלילה , מרגיזים אותם יותר וגורמים להם להתעורר שוב ושוב.......
בן זוגי ואני נסענו לאוסטרליה וחזרנו לפני חודשיים
איתה ? בלעדיה??????????????? אם בלעדיה - לא פלא שהתחילה יותר להתעורר, להיות יותר קוטר - היא דורשת את מה שמגיע לה!!!!! היא צריכה אתכם!! איתה - אולי הנסיעה, השבירת שגרה, השעות, הטיסה יצרו בלבול אצלה וקושי בשינה?
וכן, בגיל זה - כמו שכבר כתבו לך - יכול להיות שיניים, אף מנוזל - הכל משפיע, אבל אנחנו כאן עבורם וכדאי לנסות לקבל זאת באהבה.
כל הנ"ל מאמא שכר 10 חודשים לא ישנה יותר משעתיים רצוף - ועכשיו שהאוצרית שלי ישנה - אני מכורה לאתר...........
תינוקת מקטרת ללא הרף
וקשה לי מאוד עם השם שבחרת לדף. מאוד.
והמרגיעון שמופיע לי כרגע הוא: "גם בצד השני יושב בנאדם" - אז אני ממתנת עצמי הרבה יותר מהתגובה שהתכוונתי לרשום - נשמע שאתם לא ממש מבינים את צרכיה כרגע - אבל אני יודעת - זה קשה כ"כ שלא ישנים וצוברים כ"כ הרבה חוסרים בשינה.......מי כמוני יודעת.
והמרגיעון שמופיע לי כרגע הוא: "גם בצד השני יושב בנאדם" - אז אני ממתנת עצמי הרבה יותר מהתגובה שהתכוונתי לרשום - נשמע שאתם לא ממש מבינים את צרכיה כרגע - אבל אני יודעת - זה קשה כ"כ שלא ישנים וצוברים כ"כ הרבה חוסרים בשינה.......מי כמוני יודעת.
-
אמא_של_דגיגונת*
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2007, 11:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_דגיגונת*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני כל כך עייפה כבר - חצי שנה לא ישנתי לילה שלם
לא חייבים לישון לילה שלם כדי לא לחוש עייפות. אנחנו ישנים במחזורי שינה, לכן חשוב להקיץ בתום מחזור שינה ולא באמצעו כדי לא לחוש את העייפות. ההמלצה שלי - שינה משותפת. אחרי זמן מסוים הגוף מסתנכרן למחזורי השינה של התינוק ואז היקיצה היא בתום מחזור השינה. גם אצלנו היא קמה כל שעתיים בערך בלילה, אני בדרך כלל מתעוררת דקה לפניה, ואני לא עייפה כלל במהלך היום.
אפילו החלב שלי כבר מתחיל להדלדל...היום נתתי לה סימילאק פעם ראשונה בחייה
מה גורם לך להרגיש שהחלב שלך מתדלדל?
בכל מקרה, כדי להגביר את תפוקת החלב מומלץ דוקא להיניק יותר ולא לתת תחליף, משום שייצור החלב עובד לפי מנגנון של היצע וביקוש.
גם הבת שלי ישנה עד לפני חודש לילות רצופים, כאשר בגיל חודשיים וחצי התחילה להתעורר כל שעתיים. זה הגיע יחד עם ריור מוגבר, חוסר מנוחה ורצון להיות על הידיים. אני חושדת בשיניים למרות שהן עדיין לא נראות. דפוסי יניקה / שינה משתנים כל הזמן. יש לכך מגוון סיבות, לא כולן ידועות ומובנות לנו. צריך פשוט להיות איתם ולסמוך עליהם שזה באמת מה שהם זקוקים לו, עד לדפוס הבא...
לא חייבים לישון לילה שלם כדי לא לחוש עייפות. אנחנו ישנים במחזורי שינה, לכן חשוב להקיץ בתום מחזור שינה ולא באמצעו כדי לא לחוש את העייפות. ההמלצה שלי - שינה משותפת. אחרי זמן מסוים הגוף מסתנכרן למחזורי השינה של התינוק ואז היקיצה היא בתום מחזור השינה. גם אצלנו היא קמה כל שעתיים בערך בלילה, אני בדרך כלל מתעוררת דקה לפניה, ואני לא עייפה כלל במהלך היום.
אפילו החלב שלי כבר מתחיל להדלדל...היום נתתי לה סימילאק פעם ראשונה בחייה
מה גורם לך להרגיש שהחלב שלך מתדלדל?
בכל מקרה, כדי להגביר את תפוקת החלב מומלץ דוקא להיניק יותר ולא לתת תחליף, משום שייצור החלב עובד לפי מנגנון של היצע וביקוש.
גם הבת שלי ישנה עד לפני חודש לילות רצופים, כאשר בגיל חודשיים וחצי התחילה להתעורר כל שעתיים. זה הגיע יחד עם ריור מוגבר, חוסר מנוחה ורצון להיות על הידיים. אני חושדת בשיניים למרות שהן עדיין לא נראות. דפוסי יניקה / שינה משתנים כל הזמן. יש לכך מגוון סיבות, לא כולן ידועות ומובנות לנו. צריך פשוט להיות איתם ולסמוך עליהם שזה באמת מה שהם זקוקים לו, עד לדפוס הבא...
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
תינוקת מקטרת ללא הרף
בגיל הזה "מכלילים" תינוקות בפעילות היומיום על ידי כך שהם נמצאים במנשא בזמן שהאם עסוקה.
רק כשהם מתחילים לזחול/ללכת, הם שמחים להתרוצץ מסביב לאם כשהיא עסוקה, גם בלי מגע.
_מה גורם לך להרגיש שהחלב שלך מתדלדל?
בכל מקרה, כדי להגביר את תפוקת החלב מומלץ דוקא להיניק יותר ולא לתת תחליף, משום שייצור החלב עובד לפי מנגנון של היצע וביקוש._
בגיל הזה "מכלילים" תינוקות בפעילות היומיום על ידי כך שהם נמצאים במנשא בזמן שהאם עסוקה.
רק כשהם מתחילים לזחול/ללכת, הם שמחים להתרוצץ מסביב לאם כשהיא עסוקה, גם בלי מגע.
_מה גורם לך להרגיש שהחלב שלך מתדלדל?
בכל מקרה, כדי להגביר את תפוקת החלב מומלץ דוקא להיניק יותר ולא לתת תחליף, משום שייצור החלב עובד לפי מנגנון של היצע וביקוש._
-
תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
_היא הייתה מנוזלת בשבוע האחרון אז אולי זה קשור לזה אבל זה כמעט עבר לגמרי והיא עדיין קוטרית. אנחנו כבר משתגעים ומאבדים סבלנות מהר
יש עצות??_
אחרי מחלה לוקח כמה ימים טובים עד השהילד חוזר לעצמו (לרוב יותר ממנין ימי המחלה). שימי לב שגם פה הציפיה שלך ממנה לא ריאלית.
דבר שני, ככל שאתם תהיו יותר חסרי סבלנות, הילדה תהיה יותר עצבנית. בדוק.
אני יודעת שלי הכי עוזר פשוט לדעת למה לצפות. כשאני לא מצפה לישון לילה שלם או לבשל ארוחה שלמה בלי הפרעות הרבה יותר קל לי. האכזבה והתסכול מכך שהדברים לא קורים כמו שחשבת, הם הדבר שהכי קשה להתמודד איתו בהורות (ובחיים בכלל).
יש עצות??_
אחרי מחלה לוקח כמה ימים טובים עד השהילד חוזר לעצמו (לרוב יותר ממנין ימי המחלה). שימי לב שגם פה הציפיה שלך ממנה לא ריאלית.
דבר שני, ככל שאתם תהיו יותר חסרי סבלנות, הילדה תהיה יותר עצבנית. בדוק.
אני יודעת שלי הכי עוזר פשוט לדעת למה לצפות. כשאני לא מצפה לישון לילה שלם או לבשל ארוחה שלמה בלי הפרעות הרבה יותר קל לי. האכזבה והתסכול מכך שהדברים לא קורים כמו שחשבת, הם הדבר שהכי קשה להתמודד איתו בהורות (ובחיים בכלל).
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
תודה על התגובות
זה מעודד לשמוע את זה שזה נורמאלי לתינוקות בגיל הזה, כי באמת יש לי 3 חברות עם תינוקות באותו גיל בערך, שממש מעסיקים את עצמם המון וחשבתי שהתינוקת שלי שונה.
דרך אגב, אין לי בעיה לשנות את השם של הדף...
לא יודעת איך עושים את זה ואיך מוצאים אח"כ את הדף החדש!
לגבי החלב - פשוט זה מרגיש שיש שם פחות והיא גם מבקשת לינוק בתדירות גבוהה יותר.
כשנתנו לה סימילק לפני יומיים היא ישנה 8 שעות רצוף!! זה נורא מפתה אבל מצד שני אני לא רוצה לתת לה תחליפים. אולי רק לפני השינה זה לא נורא? למישהי יש עצה??
נסענו לאוסטרליה יחד איתה כמובן. אני חושבת שגם הבדלי השעות בלבלו לה את השינה.
אז אין דבר כזה תינוק "מפונק"? פשוט שרוצה על הידיים כל הזמן בלי סיבה מיוחדת, סתם כי זה נחמד יותר להיות על הידיים?
זה מעודד לשמוע את זה שזה נורמאלי לתינוקות בגיל הזה, כי באמת יש לי 3 חברות עם תינוקות באותו גיל בערך, שממש מעסיקים את עצמם המון וחשבתי שהתינוקת שלי שונה.
דרך אגב, אין לי בעיה לשנות את השם של הדף...
כשנתנו לה סימילק לפני יומיים היא ישנה 8 שעות רצוף!! זה נורא מפתה אבל מצד שני אני לא רוצה לתת לה תחליפים. אולי רק לפני השינה זה לא נורא? למישהי יש עצה??
אז אין דבר כזה תינוק "מפונק"? פשוט שרוצה על הידיים כל הזמן בלי סיבה מיוחדת, סתם כי זה נחמד יותר להיות על הידיים?
-
אום_אל_קיצקיצ*
- הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
- דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*
תינוקת מקטרת ללא הרף
התינוקת שלי היתה כזאת, וגם היום אחרי גיל שנה אם רק שתינו בבית היא צמודה אליי. מהר מאוד הסתבר לי שכשנמצאים עם עוד אנשים (וילדים/תינוקות) זה מאוד שונה. אז יש הרבה אטרקציות והיא עסוקה בעניניה. להרגשתי בבית רק שתינו זה מעט מידי בישבילה ולכן היא מקטרת. היא זקוקה לאקשן. לבד על הריצפה זה בודד לה. יכול להיות שזה המצב אצליכן?
-
חגית_ל*
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
תינוקת מקטרת ללא הרף
שלי, שלושה חודשים. כשהיא מקטרת זה סימן שהיא ממש רוצה טיול בחוץ במנשא ובדר"כ להרדם ככה.
היא גם מאושרת כשהיא באוניברסיטה, שומעת מוסיקה ומשחקת. אקשן מאוד משמח אותה ואנשים עוד יותר אפילו.
היא גם מאושרת כשהיא באוניברסיטה, שומעת מוסיקה ומשחקת. אקשן מאוד משמח אותה ואנשים עוד יותר אפילו.
-
סירופ_מייפל*
תינוקת מקטרת ללא הרף
תשמעי, נראה לי שאת ממש בכיוון להבין ת'עיניין. אלו הם חייך מהיום עד -+ עוד שנה/שנתיים (-: לא בדיחה, כותבת בהבנה מלאה.
קיבלת כאן המון עיצות (וגם אני) על איך להרגע קצת במשך היום.
הבת שלי (כאמור גם בת חצי שנה) המון על הציצי לאחרונה, גם כל חצי שעה. שתהיה, למה לא?
וניזכרתי שכשהיא ממש ממש מקטרת אז שינוי מיקום מאוד עוזר, כלומר יציאה החוצה. אפילו טיול של כמה דקות עם הכלבה.
כן, היא תינוקת תהני תהני תהני ממנה. מהתחושה שלה עלייך.
מנשא יכול לעזור כשהידים כואבות.
אגב היכן את גרה. אם את גרה קרוב למבשרת ציון אשמח להיפגש לעידוד (-:
קיבלת כאן המון עיצות (וגם אני) על איך להרגע קצת במשך היום.
הבת שלי (כאמור גם בת חצי שנה) המון על הציצי לאחרונה, גם כל חצי שעה. שתהיה, למה לא?
וניזכרתי שכשהיא ממש ממש מקטרת אז שינוי מיקום מאוד עוזר, כלומר יציאה החוצה. אפילו טיול של כמה דקות עם הכלבה.
כן, היא תינוקת תהני תהני תהני ממנה. מהתחושה שלה עלייך.
מנשא יכול לעזור כשהידים כואבות.
אגב היכן את גרה. אם את גרה קרוב למבשרת ציון אשמח להיפגש לעידוד (-:
-
חגית_ל*
תינוקת מקטרת ללא הרף
כן, להינות מהילדים הכי חשוב! הבאנו אותם כדי להינות מהם, לא לשכוח.
-
אמא_של_דגיגונת*
תינוקת מקטרת ללא הרף
התינוקות שלנו יודעים הכי טוב לווסת את כמויות החלב. אם היא מבקשת לינוק בתדירות גבוהה יותר - נהדר! תני לה כמה שהיא מבקשת וכמויות החלב אצלך יתאימו את עצמם לדרישה שלה. מתן תחליף רק יפריע למנגנון ההיצע-ביקוש, וכמויות החלב שלך עלולים להתמעט עוד יותר.
אולי רק לפני השינה זה לא נורא? למישהי יש עצה??
אם את מניקה אז למה להשתמש בתחליף? ככל הידוע לי, תמ"ל משנה את פלורת החיידקים בקיבה, וגם מנה אחת ביום מזיקה לתינוק יונק.
כך היה גם עם הבת שלי אחרי טיסה טרנס-אטלנטית. היא היתה בג'ט לג...
אולי גם זו הסיבה להתמעטות החלב אצלך - סטרס עקב שינוי מקום מגורים יכול לגרום לפגום בייצור החלב. אם זו באמת הסיבה - אז אני עוד יותר ממליצה על הנקה תכופה ובלעדית שתחזיר את שתיכן למסלול.
התינוקות שלנו יודעים הכי טוב לווסת את כמויות החלב. אם היא מבקשת לינוק בתדירות גבוהה יותר - נהדר! תני לה כמה שהיא מבקשת וכמויות החלב אצלך יתאימו את עצמם לדרישה שלה. מתן תחליף רק יפריע למנגנון ההיצע-ביקוש, וכמויות החלב שלך עלולים להתמעט עוד יותר.
אולי רק לפני השינה זה לא נורא? למישהי יש עצה??
אם את מניקה אז למה להשתמש בתחליף? ככל הידוע לי, תמ"ל משנה את פלורת החיידקים בקיבה, וגם מנה אחת ביום מזיקה לתינוק יונק.
כך היה גם עם הבת שלי אחרי טיסה טרנס-אטלנטית. היא היתה בג'ט לג...
אולי גם זו הסיבה להתמעטות החלב אצלך - סטרס עקב שינוי מקום מגורים יכול לגרום לפגום בייצור החלב. אם זו באמת הסיבה - אז אני עוד יותר ממליצה על הנקה תכופה ובלעדית שתחזיר את שתיכן למסלול.
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני חושבת שאתן צודקות,
כשאנחנו יותאות מהבית היא ממש מבסוטית - במנשא, בעגלה, באוט - יש אקשן. בייחוד כשנפגשים אם אנשים אחרים. אני משתדלת לא להיות איתה בבית כל היום כי עלול לחרפן אותי.
סירופ - אני גרה ביפו, אז זה קצת רחוק אבל תודה!
אמא של דגיגונת, הסיבה היחידה שחשבתי לתת לה תמל פעם ביום זה לפני השינה - כי היא ישנה 8 שעות (!) אחרי הפעם האחת שהיא קיבלה את זה...זה נורא מפתה לישון קצת בלילה, מצד שני אני לא רוצה לפגוע בה אם זה עלול להזיק לה, מצד שלישי אני מכירה המון תינוקות שמקבלים תמ"ל והם לא מתים מזה!
מה את אומרת?
כשאנחנו יותאות מהבית היא ממש מבסוטית - במנשא, בעגלה, באוט - יש אקשן. בייחוד כשנפגשים אם אנשים אחרים. אני משתדלת לא להיות איתה בבית כל היום כי עלול לחרפן אותי.
סירופ - אני גרה ביפו, אז זה קצת רחוק אבל תודה!
אמא של דגיגונת, הסיבה היחידה שחשבתי לתת לה תמל פעם ביום זה לפני השינה - כי היא ישנה 8 שעות (!) אחרי הפעם האחת שהיא קיבלה את זה...זה נורא מפתה לישון קצת בלילה, מצד שני אני לא רוצה לפגוע בה אם זה עלול להזיק לה, מצד שלישי אני מכירה המון תינוקות שמקבלים תמ"ל והם לא מתים מזה!
מה את אומרת?
-
תזמורת_הים*
-
הקוסמת_מארץ_עוץ*
- הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
- דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אז אין דבר כזה תינוק "מפונק"?
אוייש...אני שונאת את הביטוי הזה.
ברור שאין תינוק מפונק, פשוט, אנחנו באורח חיינו המוזר ושונה מהאבולוציה הטבעית, לא מצליחים לספק
להם את מה שהם צריכים בדיוק.
ודרך אגב - שינה "קלה" של התינוק שומרת עליו ממוות בעריסה.
וחבל שהחלטת לתת תחליף. מחוסר שינה יש תחושה לעיתים שהחלב מתדלדל אבל זה לא נכון, פשוט אין כבר גודש, השד
הסתגל להנקה ומייצר בהתאם לדרישה.
אוייש...אני שונאת את הביטוי הזה.
ברור שאין תינוק מפונק, פשוט, אנחנו באורח חיינו המוזר ושונה מהאבולוציה הטבעית, לא מצליחים לספק
להם את מה שהם צריכים בדיוק.
ודרך אגב - שינה "קלה" של התינוק שומרת עליו ממוות בעריסה.
וחבל שהחלטת לתת תחליף. מחוסר שינה יש תחושה לעיתים שהחלב מתדלדל אבל זה לא נכון, פשוט אין כבר גודש, השד
הסתגל להנקה ומייצר בהתאם לדרישה.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
תינוקת מקטרת ללא הרף
הסיבה היחידה שחשבתי לתת לה תמל פעם ביום זה לפני השינה - כי היא ישנה 8 שעות (!) אחרי הפעם האחת שהיא קיבלה את זה...
יש לי חברה שקוראת לתמ"ל בלילה "חומוס", כי זו חתיכת יציקה, שמפילה את התינוק לישון כמו שמבוגרים נופלים וישנים אחרי החמין של שבת. לא ממש הרגשה הכי נעימה לישון כך.
חוץ מזה אם היא בת חצי שנה את יכולה להכין לה דייסת קינואה או אורז ביתית, מבושלת רך, מועשרת בשקדייה, או מומתקת (מעט) בסילאן - מעדן אמיתי ולא פחות נעים בבטן, בלי צורך באבקות התעשייתיות.
הבית לקהילה בתל אביב. בדיוק המקום בשבילך!
בהחלט
בואי בהמונייך!
יש לי חברה שקוראת לתמ"ל בלילה "חומוס", כי זו חתיכת יציקה, שמפילה את התינוק לישון כמו שמבוגרים נופלים וישנים אחרי החמין של שבת. לא ממש הרגשה הכי נעימה לישון כך.
חוץ מזה אם היא בת חצי שנה את יכולה להכין לה דייסת קינואה או אורז ביתית, מבושלת רך, מועשרת בשקדייה, או מומתקת (מעט) בסילאן - מעדן אמיתי ולא פחות נעים בבטן, בלי צורך באבקות התעשייתיות.
הבית לקהילה בתל אביב. בדיוק המקום בשבילך!
בהחלט
-
הקוסמת_מארץ_עוץ*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני מכירה המון תינוקות שמקבלים תמ"ל והם לא מתים מזה!
ברור שלא מתים אבל חלב של פרה מיועד לעגל וחלב של אמא מיועד לתינוק.
כדאי לך מאוד לקרוא את כל הדפים פה על חשיבות ההנקה כדי להשתכנע כמה הנקה זה טוב
בלי קשר לזה שלא מתים מתמ"ל.
ברור שלא מתים אבל חלב של פרה מיועד לעגל וחלב של אמא מיועד לתינוק.
כדאי לך מאוד לקרוא את כל הדפים פה על חשיבות ההנקה כדי להשתכנע כמה הנקה זה טוב
בלי קשר לזה שלא מתים מתמ"ל.
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
וואו הבית לקהילה נשמע מדהיםםםםםם אני בטוח אקפוץ לבקר בימים הקרובים! תודה!
עוד שאלה לא קשורה (ואולי כן) - אם היא תהיה כל היום במנשא, זה לא יפגע בהתפתחות שלה? היא עכשיו מתחילה לזחול קדימה (אחרי איזה חודש של זחילות אחורה) ואני מרגישה שדווקא כן כדאי שהיא תהיה על הרצפה הרבה (אבל היא מקטרת על הרצפה כאמור...) מה דעתכן?
עוד שאלה לא קשורה (ואולי כן) - אם היא תהיה כל היום במנשא, זה לא יפגע בהתפתחות שלה? היא עכשיו מתחילה לזחול קדימה (אחרי איזה חודש של זחילות אחורה) ואני מרגישה שדווקא כן כדאי שהיא תהיה על הרצפה הרבה (אבל היא מקטרת על הרצפה כאמור...) מה דעתכן?
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
קרוטונית
דייסת קינואה הכוונה היא לבשל קינואה יותר זמן עד שזה הופך לדייסה? ולתת בבקבוק או בכפית?
דייסת קינואה הכוונה היא לבשל קינואה יותר זמן עד שזה הופך לדייסה? ולתת בבקבוק או בכפית?
-
הקוסמת_מארץ_עוץ*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אם היא תהיה כל היום במנשא, זה לא יפגע בהתפתחות שלה?
בדיוק הפוך. יקדם אותה ויפתח אותה, ואת הקשר שלכן.
בדיוק הפוך. יקדם אותה ויפתח אותה, ואת הקשר שלכן.
-
תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
מרגישה שדווקא כן כדאי שהיא תהיה על הרצפה הרבה (אבל היא מקטרת על הרצפה כאמור...
איך היא תתפתח אם היא מקטרת ולא נעים לה?
לא צריך להיות "כל היום" במנשא. מדי פעם מוציאים, מחליפים חיתול, אוכלים, משחקים קצת, אולי אפילו ישנים במיטה, ואפשר בהחלט להציע לשחק קצת על הרצפה- אם היא זוחלת סביר שהיא רוצה לתרגל את זה, אבל כשמספיק לה- חוזרים למנשא
.
להיות במנשא גם מפתח את התינוק.
איך היא תתפתח אם היא מקטרת ולא נעים לה?
לא צריך להיות "כל היום" במנשא. מדי פעם מוציאים, מחליפים חיתול, אוכלים, משחקים קצת, אולי אפילו ישנים במיטה, ואפשר בהחלט להציע לשחק קצת על הרצפה- אם היא זוחלת סביר שהיא רוצה לתרגל את זה, אבל כשמספיק לה- חוזרים למנשא
להיות במנשא גם מפתח את התינוק.
-
אמא_של_שפן*
- הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*
תינוקת מקטרת ללא הרף
יתר על כן, סביר להניח שאם היא תבלה די זמן במנשא (די זמן לדעתה כמובן) היא תשמח יותר לזחול ולחקור כשהיא על הרצפה (כי היא לא תהייה ב"כמיהה" אליך), כך שזמן התרגול הזה יהיה ממילא יותר פרודוקטיבי.
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
האמת שזה הגיוני מה שאתן כותבות.
היום ניסיתי לשטוף כלים בזמן שהיא במנשא גב. זה עבד כל עוד עשיתי מידי פעם סיבוב בחדר ואז חזרתי לכיור. היא לא אוהבת לעמוד במקום אחד!
יש דברים אבל שממש קשה/בלתי אפשרי לעשות עם מנשא, למשל לעבוד על המחשב או לקרוא ספר או לקפל כביסה.
היום ניסיתי לשטוף כלים בזמן שהיא במנשא גב. זה עבד כל עוד עשיתי מידי פעם סיבוב בחדר ואז חזרתי לכיור. היא לא אוהבת לעמוד במקום אחד!
יש דברים אבל שממש קשה/בלתי אפשרי לעשות עם מנשא, למשל לעבוד על המחשב או לקרוא ספר או לקפל כביסה.
-
פלוני_אלמונית*
תינוקת מקטרת ללא הרף
לעבוד על המחשב
המחשב שלי נישא, אז הייתי שמה אותו בגובה כזה, שיכולתי לעמוד עם הקטן על הגב, וככה לגלוש...
(הוא גם לא אהב שאני עומדת יותר מדי במקום, אבל ריקודים ונענועים עזרו).
לקפל כביסה במילא אני עושה בד"כ בעמידה ישר מהחבל. ואם החבל בחוץ - בכלל כיף
המחשב שלי נישא, אז הייתי שמה אותו בגובה כזה, שיכולתי לעמוד עם הקטן על הגב, וככה לגלוש...
(הוא גם לא אהב שאני עומדת יותר מדי במקום, אבל ריקודים ונענועים עזרו).
לקפל כביסה במילא אני עושה בד"כ בעמידה ישר מהחבל. ואם החבל בחוץ - בכלל כיף
-
תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
ברורררררר
במנשא עושים רק דברים שכרוכים בתנועה (כל התינוקות לא אוהבים שעומדים במקום אחד). לא מחשב (אם כבר, רק תוך כדי קפיצה על כדור פיזיו, ואצלי זה עבד רק כשהיה בן כמה חודשים וישן). לא ספר (אם כבר, רק בהליכה- נסי ותהני
). קיפול כביסה- דווקא כן, אבל לא בישיבה! ככה מקפלים כביסה: הולכים למתקן, מורידים בגד, הולכים לארון הרלבנטי, מקפלים ושמים בפנים, חוזרים למתקן, מורידים בגד... כל הזכויות שמורות ל בשמת א, ויש עוד המון טיפים בדף עבודות בית עם מנשא. כל מטלה שאפשר לעשות בהליכה הולכת. שטיפת כלים- כמו שראית, אם עושים טיול קטן מדי פעם, זה גם אפשרי.
עבודות בית עם מנשא זה חיה אחרת מאשר עבודות בית בלי תינוק בסביבה. את צריכה לעשות סוויץ' בראש. יעילות ומהירות לאו דווקא חשובים. דווקא חוסר יעילות (כמו בדוגמה של הכביסה) יכולה להיות מאד שימושית.
ברורררררר
במנשא עושים רק דברים שכרוכים בתנועה (כל התינוקות לא אוהבים שעומדים במקום אחד). לא מחשב (אם כבר, רק תוך כדי קפיצה על כדור פיזיו, ואצלי זה עבד רק כשהיה בן כמה חודשים וישן). לא ספר (אם כבר, רק בהליכה- נסי ותהני
עבודות בית עם מנשא זה חיה אחרת מאשר עבודות בית בלי תינוק בסביבה. את צריכה לעשות סוויץ' בראש. יעילות ומהירות לאו דווקא חשובים. דווקא חוסר יעילות (כמו בדוגמה של הכביסה) יכולה להיות מאד שימושית.
-
רוקדת_לאור_ירח*
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
תינוקת מקטרת ללא הרף
מסכימה עם כל הנחמות שאמרו לפניי:
לוקח הרבה זמן להחלים מצינון, לפעמים שבועיים
תינוקות בגיל הזה זקוקים להרבה ידיים ורצוי מנשא טוב.
רק בגלל שציינ שאחרי סימילאק היא ישנה 8 שעות רצוף פתאום קפץ לי לראש קפיצת גדילה, אמורה להיות אחת כזו בגיל חצי שנה וזה באמת מרגיש כמו התמעטות של החלב לפעמים. הפיתרון להניק כמה ימים מסביב לשעון.
לוקח הרבה זמן להחלים מצינון, לפעמים שבועיים
תינוקות בגיל הזה זקוקים להרבה ידיים ורצוי מנשא טוב.
רק בגלל שציינ שאחרי סימילאק היא ישנה 8 שעות רצוף פתאום קפץ לי לראש קפיצת גדילה, אמורה להיות אחת כזו בגיל חצי שנה וזה באמת מרגיש כמו התמעטות של החלב לפעמים. הפיתרון להניק כמה ימים מסביב לשעון.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
תינוקת מקטרת ללא הרף
לבשל היטב ולטחון קצת (בבלנדר יד למשל). היום ממליצים לתת דייסות בכפית ולא בבקבוק, אבל אם זה לפני השינה - איך שמתאים.
לבשל היטב ולטחון קצת (בבלנדר יד למשל). היום ממליצים לתת דייסות בכפית ולא בבקבוק, אבל אם זה לפני השינה - איך שמתאים.
-
חגית_ל*
תינוקת מקטרת ללא הרף
כדאי לבשל בכמות גדולה מהרגיל של מים.
-
סירופ_מייפל*
תינוקת מקטרת ללא הרף
לא מחשב (אם כבר, רק תוך כדי קפיצה על כדור פיזיו, ואצלי זה עבד רק כשהיה בן כמה חודשים וישן).
קרעת אותי מצחוקקקקקקקקקק (-: (-:
קרוטונית, תודה על ההמצלה על הדייסה. הייתי צריכה את זה בדיוק.
קרעת אותי מצחוקקקקקקקקקק (-: (-:
קרוטונית, תודה על ההמצלה על הדייסה. הייתי צריכה את זה בדיוק.
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
למה לא ממליצים בבקבוק אלא בכפית? מה ההבדל?
דרך אגב רציתי להוסיף על "למה אני חושבת שאין לי מספיק חלב" - לאחרונה כשאני מנסה לשאוב חלב, יוצא לי רק משהו כמו 50 מ"ל, לעומת פעם שהיה יוצא 100 מכל צד
דרך אגב רציתי להוסיף על "למה אני חושבת שאין לי מספיק חלב" - לאחרונה כשאני מנסה לשאוב חלב, יוצא לי רק משהו כמו 50 מ"ל, לעומת פעם שהיה יוצא 100 מכל צד
-
הקוסמת_מארץ_עוץ*
תינוקת מקטרת ללא הרף
לאחרונה כשאני מנסה לשאוב חלב, יוצא
שאיבת חלב לא מעידה על הכמות שיש לך בפנים
הדבר שהכי מייצר חלב זו היניקה של התינוק...
שאיבת חלב לא מעידה על הכמות שיש לך בפנים
הדבר שהכי מייצר חלב זו היניקה של התינוק...
תינוקת מקטרת ללא הרף
למה באמת ההמלצה היא בכפית ולא בבקבוק?
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני משתמשת עכשיו במנשא יאמו לעבודות בית וזה באמת עוזר, היא אמנם מאבדת סבלנות מהר אבל לפחות אני מצליחה לעשות משהו....
תודה על כל העצות
אגב, היום הייתי אצל חברה שלי שהתינוקת שלה מעסיקה את עצמה בכיף במשך שעה והשתדלתי לא לקנא יותר מידי!!
תודה על כל העצות
אגב, היום הייתי אצל חברה שלי שהתינוקת שלה מעסיקה את עצמה בכיף במשך שעה והשתדלתי לא לקנא יותר מידי!!
-
יוטי_לונדון*
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אני נסעתי עם תינוקת מושלמת לארה"ב כשהיתה בת 7 חודשים וחזרתי כשהיתה בת 8 חודשים ואיך שחזרנו "פוף" היא הפכה לנודניקית לא מהעולם הזה.
מפעם פעמים בלילה שהתעוררה מגיל 0 זה הפך ל-5-6-9 פעמים, כל הזמן ידיים, מנשא גב רק עם מקפצים בתוכו ובכי נודניקי כזה שלא הכרתי לפני.
אחרי כחודש זה עבר לה. למה? מה קרה? השתנה משהו? לעולם לא אדע. עבר עליה חודש כזה וזהו.
אמרו לי בזמנו שבשנה הראשונה הם כל הזמן משתנים ולא תמיד זה ברור למה.
מפעם פעמים בלילה שהתעוררה מגיל 0 זה הפך ל-5-6-9 פעמים, כל הזמן ידיים, מנשא גב רק עם מקפצים בתוכו ובכי נודניקי כזה שלא הכרתי לפני.
אחרי כחודש זה עבר לה. למה? מה קרה? השתנה משהו? לעולם לא אדע. עבר עליה חודש כזה וזהו.
אמרו לי בזמנו שבשנה הראשונה הם כל הזמן משתנים ולא תמיד זה ברור למה.
-
יוטי_לונדון*
- הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*
תינוקת מקטרת ללא הרף
חוץ מזה, יש פה בדף המלצות מגניבות. ממש עושה חשק לגדל תינוק מקטר בן חצי שנה
.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
תינוקת מקטרת ללא הרף
למה באמת ההמלצה היא בכפית ולא בבקבוק?
נדמה לי שבגלל שהיום שמים יותר דגש על כך שהתינוק יווסת את כמות האוכל, ויוכל (בתקופת המוצקים) לשלוט ולתרגל אכילה ובליעה ולא רק מציצה.
נדמה לי שבגלל שהיום שמים יותר דגש על כך שהתינוק יווסת את כמות האוכל, ויוכל (בתקופת המוצקים) לשלוט ולתרגל אכילה ובליעה ולא רק מציצה.
תינוקת מקטרת ללא הרף
ההרכב של התמ"ל השתנה בשנים האחרונות? כי כשבני היה בן 7 חודשים המטרנה והדייסה לא גרמו לו שיישן יותר (אני מבינה שזה גם עניין אישי לכל אחד).
ילדיי, כשהיו תינוקות לא ישנו רצוף - 10-13 שעות מפוזרות מאוד (בלילה התעוררו כל שעתיים שלוש, ובמשך היום ישנו לפרקי זמן קצרים).
מה שמאוד עזר לי - לישון איתם והשימוש במנשא (ממליצה לנסות כמה סוגים - לי למשל, לא היה נוח על הגב ועל כתף אחת).
שינה מסודרת יותר (צהריים ולילה) החלה בגיל שנה וחצי ברגע שהוציאו יותר אנרגיה בעקבות חדוות ההליכה, הטיפוס והריצה.
כשהיו בגיל שנתיים וחצי-שלוש (פחות ציצי, יותר אוכל, ובאופן כללי הגוף השתנה) זכיתי לעיתים קרובות יותר לישון לילות רצופים.
לא ישנה בלילות - מאחלת לך הרבה הרבה סבלנות, כוחות פיזיים ונפשיים@}
ההרכב של התמ"ל השתנה בשנים האחרונות? כי כשבני היה בן 7 חודשים המטרנה והדייסה לא גרמו לו שיישן יותר (אני מבינה שזה גם עניין אישי לכל אחד).
ילדיי, כשהיו תינוקות לא ישנו רצוף - 10-13 שעות מפוזרות מאוד (בלילה התעוררו כל שעתיים שלוש, ובמשך היום ישנו לפרקי זמן קצרים).
מה שמאוד עזר לי - לישון איתם והשימוש במנשא (ממליצה לנסות כמה סוגים - לי למשל, לא היה נוח על הגב ועל כתף אחת).
שינה מסודרת יותר (צהריים ולילה) החלה בגיל שנה וחצי ברגע שהוציאו יותר אנרגיה בעקבות חדוות ההליכה, הטיפוס והריצה.
כשהיו בגיל שנתיים וחצי-שלוש (פחות ציצי, יותר אוכל, ובאופן כללי הגוף השתנה) זכיתי לעיתים קרובות יותר לישון לילות רצופים.
לא ישנה בלילות - מאחלת לך הרבה הרבה סבלנות, כוחות פיזיים ונפשיים@}
-
אמא_של_דגיגונת*
תינוקת מקטרת ללא הרף
אמרו לי בזמנו שבשנה הראשונה הם כל הזמן משתנים ולא תמיד זה ברור למה
"שיניים" זו התשובה האולטימטיבית.. למרות שלא ברור אם זה באמת נכון.
<דנה חוותה היום קיטורים לא מהעולם הזה.. אבל הכל מתקבל באהבה.. וזה בטח גם בגלל השיניים..>
מאחלת לך הרבה הרבה סבלנות, כוחות פיזיים ונפשיים
"שיניים" זו התשובה האולטימטיבית.. למרות שלא ברור אם זה באמת נכון.
<דנה חוותה היום קיטורים לא מהעולם הזה.. אבל הכל מתקבל באהבה.. וזה בטח גם בגלל השיניים..>
מאחלת לך הרבה הרבה סבלנות, כוחות פיזיים ונפשיים
-
לא_ישנה_בלילות*
תינוקת מקטרת ללא הרף
טוב אני מחכה לראות מתי התינוקת שלי תחזור להעסיק את עצמה!! 
האמת שאין לי מה לקטר כי בסה"כ היא מקסימה ואני פשוט מאבדת סבלנות לפעמים בגלל העייפות שלי והצורך במנוחה.
הבן-זוג מאוד עוזר גם לפעמים לוקח אותה בבוקר כדי שאמשיך לישון קצת...
האמת שאין לי מה לקטר כי בסה"כ היא מקסימה ואני פשוט מאבדת סבלנות לפעמים בגלל העייפות שלי והצורך במנוחה.
הבן-זוג מאוד עוזר גם לפעמים לוקח אותה בבוקר כדי שאמשיך לישון קצת...
-
תזמורת_הים*
תינוקת מקטרת ללא הרף
_אני משתמשת עכשיו במנשא יאמו לעבודות בית וזה באמת עוזר, היא אמנם מאבדת סבלנות מהר אבל לפחות אני מצליחה לעשות משהו....
תודה על כל העצות
אגב, היום הייתי אצל חברה שלי שהתינוקת שלה מעסיקה את עצמה בכיף במשך שעה והשתדלתי לא לקנא יותר מידי!!_

תודה על כל העצות
אגב, היום הייתי אצל חברה שלי שהתינוקת שלה מעסיקה את עצמה בכיף במשך שעה והשתדלתי לא לקנא יותר מידי!!_