תינוק מפריע לשכנים

נור_ק'ה*
הצטרפות: 10 ינואר 2008, 08:41
דף אישי: הדף האישי של נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

בדירה מעלי גר זוג עם תינוק בן כ-10 חודשים.
הוא הולך לישון כל יום ב-23:00 במקרה הטוב ולפעמים גם הרבה יותר מאוחר. כל עוד הוא לא מראה סימני עייפות מופגנים, ההורים נותנים לו לשחק בסלון והוא- אוהב לברוח מהם, להשכב על הגב ולדפוק עם הרגליים שלו בקצב הסמבה על הרצפה. בדירה שלהם זה לא נשמע כל כך נורא, אבל אצלי זה נשמע כאילו מישהו עומד עם פטיש ודופק על הרצפה מעל. אם זה היה בשעות נורמליות, לא הייתי אומרת כלום, אבל כשאני כבר רוצה לישון, או יותר גרוע- כשאני כבר נרדמת ומתעוררת בבהלה מהדפיקות האלו- זה פשוט נורא.
דיברתי איתם כמה פעמים והצעתי להם את עזרתי ב"לסדר" לו את היום, אבל הם לא עושים עם זה כלום. אני לא רוצה להיע איתם לפיצוץ, כי זה ממש לא יעזור, אבל מה אני יכולה לעשות כדי להבהיר להם שזה לא ממש מקובל?
פלוניתניתנית*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2010, 08:51

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי פלוניתניתנית* »

נראה לי שלהציע להם לבנות סדר יום לתינוק זה לא רלוונטי.
אבל אולי אפשר להציע מזרון כזה או אחר...למניעת הרעש..?
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אולי לבקש מהם לבוא ולשמוע בעצמם? להושיב את אמא לשיחה על דא ועל הא על כוס קפה, רק להביע את הקושי שלך בלי להיות ביקורתית.
הלא, עד 23:00 מבחינת החוק מותר להם גם לעשות לך הופעת רוק על הראש מדי יום. בעיניי הרבה יותר חשוב הפיוס מאשר הצדק...
אם הם מעוניינים בכלל לשמוע עצות אז עדיף להתמקד בדברים כמו "לא מעל החדר הזה כי בו אני מנסה לישון" או "אולי תשימו שטיח" (כלומר, דברים שנוגעים לבעיה הישירה מולך) ולא לא לא לגעת באורחות החיים שלהם ובאיך שאת חושבת שהיה עדיף שינהלו אותם (סליחה על הבוטות, אבל אני חושבת שזו חוצפה להניח שהם יעדיפו לחיות כמו שאת מאמינה ולא כמו שהם... יש תקופות ארוכות שהילדים שלי הולכים לישון מאוחר ואם מישהו היה מציע לי לארגן להם סדר יום הוא לא היה זוכה בשום נקודות זכות בלשון המעטה... :-P)
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

אם מישהו היה מציע לי לארגן להם סדר יום הוא לא היה זוכה בשום נקודות זכות בלשון המעטה...
אני מסכימה עם ניצן בנקודה הזאת.
זה אחד הדברים המעצבנים ביותר, במיוחד בילד ראשון, שכל העולם יודע איך אתה צריך לגדל אותו.
יחד עם זאת, אני בטוחה שלא זאת היתה הכונה שלך ורצית רק לעזור :-) .
אני מציעה, כמו שכבר הציעו לפני, לדבר איתם על הבעיה בצורה נחמדה שמכבדת אותם ולנסות להגיע איתם לפיתרון (כמו שלא ידפקו מעל החדר שלך או שיניחו שטיח) ובאמת לנסות כמה שיותר לשמור על "שלום בית", סך הכל יכול מאד להיות שהם לא מבינים כמה זה מפריע לך ושהם לא מודעים שלא צריך להתאמץ כל כך בשביל פיתרון.
בקיצור, לדבר איתם זה הדבר הנכון.
את יכולה גם לרשום לך מה את בדיוק רוצה לומר כדי לעשות לך סדר בראש וכך גם תוכלי לראות איך אפשר לבטא את זה בצורה נחמדה מספיק.

בהצלחה.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

כבר הבאתי להם שטיח- לא עוזר.
והסיבה שהצעתי להם לעזור בסדר היום, היא שהם אמרו שזה מאוד מפריע גם להם שהוא הולך לישון לישון כל כך מאוחר.
ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טוב אז חסר מידע. מה טיב היחסים שלכם? מה מידת הרצון הטוב שהם מוכנים להשקיע?
זה שהוא דופק על הרצפה די מעיד שהוא קלט שהם משתגעים מזה (והם משתגעים מזה רק בגלל שהם מלאי רצון טוב אם אני מבינה נכון. הרי הם כבר שמו שטיח שהבאת להם כדי לנסות לעזור!) אחרי הכל זה ממש פיצלה קטן.

אז אולי ללכת הפוך על הפוך. לנשום עמוק, להרגיע את כל הסיטואציה, לישון איזה שבוע עם אטמים ולהגיד להם שירדו קצת מהילד. אפשר גם מכונת רעש לבן, למרות שאני לא יודעת אם אפשר לקנות כזו בארץ.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי עדי_ל* »

אפשר גם מכונת רעש לבן
הא? מה זה?
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

ניצן, קשה לי עם האנגלית.
אולי את יכולה לכתוב בכמה מילים מה זו מכונת רעש לבן?
ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

White]תרגום סימולטני noise machine[/po]&sl=en&tl=iw מבית גוגל יותר קל לי מלתקצר.
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

קראתי את התרגום הסימולטני, והבנתי בערך כמו שהבנתי מהאנגלית (כלומר, לא ממש הבנתי :-D).

האם מדובר במשהו שמשמיע רעש מונוטוני, כזה שמצד אחד מחפה על רעשים שמפריעים, ומצד אחד פחות מפריע מעצם המונוטוניות שלו?

אם כן, אני בעבר הייתי משתמשת במשהו כזה. הייתי מדליקה מזגן מרעיש כדי לעמעם קולות נביחת כלבים שמאוד הפריעו לי לישון. איכשהו רעש מונוטוני זה משהו שאני יכולה לישון איתו, בניגוד לרעשים משתנים.
ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כן, פחות או יותר. אני מכירה שני אנשים שחיים עם המכשיר בשלווה מופלאה. אחד חי במנהטן והשניה באיזור רועש בתל אביב. זה לא בדיוק רעש מונוטוני, זה רעש אקראי אבל ברמה מסויימת וללא פערים גדולים הם נתנו שם תיאור על צלילים של מפל או גלי-ים. זה משהו שהמוח מסתגל אליו מהר ואפילו מסתנכרן איתו והוא גם ממסך רעשים חיצוניים כולל חזקים מאד.
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

הם נתנו שם תיאור על צלילים של מפל או גלי-ים.

אז למה צריך מכשיר מיוחד לזה?
אפשר לשים דיסק עם צלילים של מפל או גלי ים, ולשים אותו כך שיחזור על עצמו כל הלילה, לא?
או שזה לא אותו הדבר?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני בדיוק ההפך, יכולה לישון עם רעשים משתנים אבל לא עם המונוטונים
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

היחסים היננו טובים והם אומרים שהם באמת משתדלים- רודפים אחריו. ברור כבר שהוא קלט את הקטע- בורח ודופק כדי שהם יבואו אליו.
רעש לבן- יש את הרעש של המזגן- לא עוזר.
בגלל שהיחסים ביננו טובים והיא אמרה שזה מפריע גם להם (זה שהוא הולך לישון מאוחר)- הצעתי להם את עזרתי ב"לסדר" אותו.
עם כל הכבוד ל"באופן", אני לא חושבת שתינוק בגיל הזה צריך לקבוע את הסדר יום להורים- נכון שצריך לנסות לזרום איתו עד כמה שניתן, אבל עד גבול מסויים. ברגע שזה מפריע להם- פה הגבול.
והוא הולך לישון במקרה הטוב ב-11 בלילה ובמקרים יותר גרועים ב-3 לפנות בוקר. האבא קם ב-6 לעבוד ולא ממש ישן שהתינוק ער.
אני יודעת שפה לא ממש אוהבים גבולות, אבל למדתי על בשרי (עם ילד ADHD) עד כמה הגבולות שאנו מציבים להם משמעותיים ועושים את ההבדל ועשיף להתחיל עם זה בגיל כמה שיותר צעיר, כי אנחנו עדיין אוכלים אותה ונמצאים בטיפול אינטנסיבי.
יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

אני חושבת שגם ה"באופנים" ה"כבדים" יסכימו איתך שילד צריך גבולות וההורים לא צריכים לסבול.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

שמחה לשמוע
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי פלונית* »

מציעה לרכוש פקקים לאוזניים שלך וסבלנות,
הרבה יותר פשוט!
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי אילה_א* »

גרמת לי להרגיש מעולה אצלנו דופקים רק עד חצות :-)
ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ילד לא "צריך" גבולות. ילד בן עשרה חודשים לא הגיע לבד לזה שהוא הולך לישון באחת עשרה בלילה, צריך מערכת שלמה ועקבית של בחירות והחלטות יומיומיות כדי להצליח לגרום לתינוק לעשות את זה (ב99% מהמקרים המערכת הזאת נעשית בלי משים. אבל עדיין, היא שם, בניגוד למה שהילד צריך או מצפה לו ביולוגית.)
יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

ילד לא "צריך" גבולות.
בטח שהוא צריך.
אלו הגבולות האלה שלתוכם הוא חי וגדל.
אני לא מתכונת לרעיון שהוא נולד "לא מחונך" וצריך לחנך אותו אלא לזה שהוא נולד למשפחה עם גבולות (ולכולם יש משהו כזה) והוא משתלב בה.

ילד בן עשרה חודשים לא הגיע לבד לזה שהוא הולך לישון באחת עשרה בלילה, צריך מערכת שלמה ועקבית של בחירות והחלטות יומיומיות כדי להצליח לגרום לתינוק לעשות את זה
אני מסכימה עם זה לגמרי.
נקודות_ורודות_אגדיות*

תינוק מפריע לשכנים

ילד בן עשרה חודשים לא הגיע לבד לזה שהוא הולך לישון באחת עשרה בלילה, צריך מערכת שלמה ועקבית של בחירות והחלטות יומיומיות כדי להצליח לגרום לתינוק לעשות את זה
גם אני מסכימה לחלוטין.
ילדיי מינקות הולכים לישון מאוד מאוחר ואין לי שום ספק שזה ממש, אבל ממש בגללי/בזכותי.
בסוף השבוע היו אצל אבא ליומיים (הם בדר"כ אצלו רק יום בלי שינה) וכבר הם קמו ב-7:30.
אצלי קמים בין 9:00 ל-10:00 כשקמים כל כך מאוחר, זה אח טבעי שילכו לישון כל כך מאוחר.
בדקתי והשוותי הרבה את כמות השינה של ילדיי לזו של ילדי הגן ומסתבר שהם ישנים אותה כמות שעות רק מחולק אחרת בתוך היממה.
אני משערת שאותו תינוק שעושה להם מסיבות בלילה, או ישן במשך היום כמה פעמים ואז הוא עירני בלילה או שבבוקר האמא נהנת משעות שקטות (בשינה או בעירות...) והוא ישן עמוק.
כל הילדים ישנים בין 10-12 שעות ביממה.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

ברור לגמרי שההורים הם אלו שיצרו את דפוסי השינה האלו.
הם מכניסים אותו לפעוטון בתחילת ספטמבר ומקווים שזה ישנה את דפוסי השינה. אני לא כזאת אופטימית.
יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

מה קורה איתך בנתים? איך את מסתדרת עם הרעש?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בדקתי והשוותי הרבה את כמות השינה של ילדיי לזו של ילדי הגן ומסתבר שהם ישנים אותה כמות שעות רק מחולק אחרת בתוך היממה.
אבל לשינה בשעות החשיכה יש ערך אחר (גבוה יותר) מאשר שינה בשעות היום.
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

הם לא יכולים אולי לסגור את הדלת של החדר שמעל הראש שלך, כך שהוא לא יוכל להיכנס לשם בשעות האלה?
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי אחת* »

מן הסתם בקרוב הוא יוכל לבטא את עצמו בדרכים אחרות, קחי נשימה.
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

דרך אגב, אטמי אוזניים הצילו את היחסים שלי עם בני משפחתי.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

לצערי- על אטמי אזניים אין מה לדבר, כי הם ללא מצליחים להכנס לאוזן הקטנה שלי.
בינתיים אני סופגת. לא מעירה יותר, כי זה לא עוזר. קרה פעם אחת (מזמן) שדפקתי עם מקל של מטאטא בתקרה.
אין שום אפשרות לסגור דלת, כי הסלון וחדר השינה הם צמודים, אז כל מה שהוא עושה בסלון אני שומעת.
אני באמת מקווה שעוד מעט הוא ימצא לו דרכים אחרות להנות (שישב כבר...)
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

מה זאת אומרת? את יכולה להתאים אותם לגודל שמתאים לך.
אני קונה אטמי אזניים מסיליקון, וחוצה כל עיגול לשניים - חצי לכל אוזן. הם מתאימים את עצמם לצורה של האוזן.
(אם את צריכה יותר קטן מזה, את יכולה להקטין אותם עוד).
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

אני לא הכי אוהבת להשתמש באטמים, והרבה שנים הייתי נגד.
אבל בסופו של דבר - זה שווה לי את השלוות נפש בעזרתם, היכולת לישון יותר טוב, והיחסים הטובים עם הסביבה.
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי קוראת* »

אטמי אוזניים!! הם הצילו אותי. בהתחלה לא יכולתי לסבול את הרעיון, יש לי אוזניים קטנות ועדינות. היום אני מודה עליהם. שינו לי לחלוטין את השינה והמתח.

חוץ מזה שהשכנים שלך ממש לא בסדר, ואני לגמרי איתך. לא לעניין למרר לך את החיים. במקומם, הייתי עושה הכל לשנות את סדר היום לתינוק כדי לא למרר לשכנה את החיים ולהרוס לה את שנת הלילה.
יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

אטמים מסיליקון, כאלה שאפשר לחתוך ולגלגל שוב לצורה וגודל נוחים.
יש גם אטמים לילדים שהם קטנים יותר.

חוץ מזה שהשכנים שלך ממש לא בסדר
יכול להיות שהם פשוט לא מבינים כמה זה מעיק ומטריד. אנשים שלא מתעוררים מכל דבר לא תמיד יכולים להבין אנשים רגישים שמתעוררים מכל פיפס.
נקודות_ורודות_אגדיות*

תינוק מפריע לשכנים

אבל לשינה בשעות החשיכה יש ערך אחר (גבוה יותר) מאשר שינה בשעות היום.

וואלה, זו מן אמירה כזו, אני לא יודעת כמה אחוזה במציאות.
זה כמו שלא שותים קפה לפני השינה:
אז אני מאלה שיכולים לשתות קפה, פיפי ולישון. ממש לא משנה לי כלום.
ככה נראה לי שגם השינה אצלי. מגיל צעיר אני מעדיפה להיות עירה עד מאוחר ולקום מאוחר. לא אומר שזה תמיד מסתדר עם העולם...אבל לא זה נושא הדף.
סליחה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי בשמת_א* »

יכול להיות שהם פשוט לא מבינים כמה זה מעיק ומטריד
ויכול פשוט להיות שהם חסרי אונים, חסרי ניסיון, חסרי ידע, לא יודעים מה לעשות, לא מצליחים להבין מה הם עושים לא נכון, איפה אפשר לתקן או לשנות, מה הנקודה שבה אפשר לשנות משהו כדי שהתוצאה תהיה אחרת - כמו הרבה מאוד הורים מבולבלים, מותשים ומטושטשים שנפלו לתוך עולם ההורות ולא יודעים מה עושים עם הדבר הזה "תינוק", איך מתפעלים את זה, איך חיים עם זה.

הדבר שהם בטח הכי צריכים הוא הדרכה מאוד מבינה, מאוד מחזיקה-את-היד ומאוד לא שיפוטית ואוהבת, לאט ובסבלנות, צעד צעד, בצעדים מאוד קטנים, להסביר כל פעם דבר אחד... ביחד איתם בבית, תוך כדי חיבוק והמון עזרה... ומי ייתן להם את זה?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי בשמת_א* »

סליחה, שכחתי להגיד: והשכנה משלמת את המחיר, בעל כורחה... S-:
אבל גם התינוק.
וגם ההורים של התינוק.
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

אנשים שלא מתעוררים מכל דבר לא תמיד יכולים להבין אנשים רגישים שמתעוררים מכל פיפס.

בתור אחת ש'מתעוררת מכל פיפס' חוויתי את האמירה הזאת הרבה על בשרי.
וכמה לא נעים ומשפיל זה לבקש מאנשים שישמרו על שקט, כשאת ה'נודניקית', ה'כבדה' וה'לא זורמת' שתפקידה רק 'להשבית שמחות'.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

אז בקשר לחוסר אונים שלהם: הם יצרו את המצב הזה ואני הצעתי את עזרתי בלי לומר להם שקודם כל אני חושבת על עצמי, אלא על התינוק ועליהם. ישבתי עם האמא וכתבתי לה בדיוק מה לעשות. אמרתי שזה יהיה קשה, אבל אם הם יהיו עקביים, תוך כמה ימים זה יתחיל לבוא לידי ביטוי.
ובאמת לא נעים לי להיות הנודניקית.
האבא ראה אותי לפני 5 דקות וסיפר לי שההוא עשה להם לילה לבן. הלך לישון ב-22 התעורר ב24 ולא רצה לחזור לישון עד 3. אני אמרתי לו שאני לא הייתי מוציאה אותו מהמיטה (בגילאים האלו, מאי היתה עושה לי את זה פעם בשבוע). הייתי שוכבת ליד, רואה ששום נזק לו נגרם חוץ מבכי של תסכול. מאי היתה נרדמת בחזרה אחרי שעה בערך. הם כנראה מוציאים אותו מהמיטה, מדליקים אורות ו- יופי- יום חדש!!!
מצטערת, אבל ההורים כבר לא יכולים לקבל סימפטיה ממני, כי אני ניסיתי לעזור בכל דרך שרק אפשר, אבל עד שהם לא ירצו מספיק לעזור לעצמם- אף אחד לא יוכל לעזור.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אבל זו לא "כל דרך אפשרית". את הצעת להם דרך אחת. יש עוד מליון דרכים, ואותן לא הצעת להם.
אישית, לי לא מתאים לשכב ליד תינוק בוכה ולא לעזור לו (גם אם יש מאחורי זה רעיון).
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

סליחה. לא הייתי פרודוקטיבית.
אפשר, למשל, לקנות להם את "הורים גם בלילה". שמתיחס לשינה כאל צורך, אבל לא מתחרפן אם הילד מתעורר לשעתיים.
(זה בכלל אל קשור לזה שגם אם הילד לגמרי ער בלילה, כמו שכתבת יופי, יום חדש!!!, אין סיבה שהאו ידפוק לך על הרצפה).
ניצן_אמ*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

זה קשה שתינוק מתעורר לכמה שעות. זה קורה כמעט לכל התינוקות מתישהו. תמיד יש לזה סיבה. כאבי שיניים טוחנות (קצת מוקדם בשבילו) או רעב. פשוט רעב.
לפעמים זה כי כל כך לא התייחסנו לעייפות של התינוק כשהוא ציין אותה לאורך היום, שהוא הלך לישון צהריים בעשר בלילה, ואז הגוף שלו מתעורר ו... שיט. אמצע הלילה.
חוץ מהשיניים שבהן הם בד"כ חוזרים לישון מהר אם מציעים להם ציצי בזמן, כל השאר זה תוצאה ישירה של התנהלות הורית לא ממוקדת (ואני יודעת את זה מנסיון לא מהתנשאות)
אז להעניש את הילד הרעב הכאוב והעירני בעל כורחו בגלל טעויות שלי?? לחכות עד שהוא יעייף את עצמו מייאוש ומבכי? אני לא יכולה לשאת את זה על מצפוני. 'צטערת.

סליחה. לא הייתי פרודוקטיבית.
אני מציעה לשים בננה ליד המיטה, בקבוק עם מים, לפחות שני ציצים ולנסות להתייחס בכבוד המגיע לסימניו של תינוק קטן ועייף כאשר הוא מביע אותם ולא 6 שעות אח"כ.
יוטי_בעיר*

תינוק מפריע לשכנים

מגיל צעיר אני מעדיפה להיות עירה עד מאוחר ולקום מאוחר. לא אומר שזה תמיד מסתדר עם העולם...אבל לא זה נושא הדף.
נקודות, גם אני מאלה שפשוט לא יכולים ללכת לישון מוקדם (כשאני לא בהריון :-) ) ובטח לא לקום מוקדם. מאז שאני זוכרת את עצמי זה ככה ותמיד האמנתי שאני טיפוס כזה.
בכל זאת, כשטילתי במזרח והייתי במקומות שבהם אין חשמל וחשוך מ 19:00 התעיפתי מוקדם וקמתי עם הזריחה.
יש בזה משהו, אנחנו בנויים לחיות ביום ולישון בלילה, בסופו של דבר.
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי קוראת* »

האמת שזה לא כל כך משנה אם תינוק ער או לא בלילה בעבור השכנים. אם לא היו נותנים לו לדפוק על הרצפה, זה לא היה מפריע. ואת זה הם צריכים למנוע, גם אם הם עושים מסיבות ליליות.
נור_ק'ה*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי נור_ק'ה* »

ניסיתי לעזור להם, כי ראיתי שהם לא מצליחים למנוע את הדפיקות (אחרת- מה אכפת לי- בעיה שלהם).
אני בטוחה שהם לא מרעיבים אותו בלילה. הוא לא יונק ודוחפים לו בקבוק בכל הזדמנות.
ואני הצעתי להם את עזרתי בדרכים שאני מכירה והיו טובות עבורי. הצעתי גם לכבות את האורות בשעה מסויימת ובטח שלא להדליק באמצע הלילה. וגם- לאסוף את הצעצועים ולא לתת לשחק בשעות מאוחרות. נראה שאני רוצה יותר מהם. אני מקווה שהוא יעשה להם עוד כמה לילות כמו זה האחרון שהם יבינו שהם צריכים לשנות משהו בגישה שלהם.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ויפאסאנה. אניצ'ה. תלמדי ויפאסאנה, תתרגלי ויפאסאנה בזמן שאת לא מצליחה להרדם.
סליחה. הייתי פרודוקטיבית.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תינוק מפריע לשכנים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חבר'ה, דחיל רבאק, מדובר כולההה בתינוק בן 10 חודשים. עדיין לא הולך מן הסתם. נטול נעליים. איזו עוצמה של חבטות הוא מסוגל ליצר ברגליו הזעירות?
אהבת_עולם*

תינוק מפריע לשכנים

איזו עוצמה של חבטות הוא מסוגל ליצר ברגליו הזעירות?

אם זה מפריע לה לישון - כנראה שזה מספיק חזק.

ויפאסאנה. אניצ'ה. תלמדי ויפאסאנה, תתרגלי ויפאסאנה בזמן שאת לא מצליחה להרדם.

זה דווקא לא נשמע לי פרודוקטיבי. אולי רק לתלמידים מתקדמים.
מי שצריך לישון, פשוט צריך לישון.
נקודות_ורודות_אגדיות*

תינוק מפריע לשכנים

נור' קה
יכול להיות שאני לא הבנתי את הסיטואציה, אבל אם היית מציעה לי הצעות ונותנת לי רשימות כפי שקראתי פה שנתת להם- בואי נגיד שממש לא הייתי ממהרת להתחשב בך. מרגישה שזו חדירה לפרטיות (אלא אם כן הם ביקשו ממך עיצה, או שמא אתם חברים).
בכל אופן אני באמת חושבת שאטמי אוזניים יכולים לעשות את העבודה וכמובן ליצור מצב שאת לא ישנה מתחת למסיבות של התינוק. או שהם ישנו מיקום או שאת. (אגב: איך וצא שהמסיבות מעל ראשך? הרי הם עוברים לסלון לא?)
זהו. הקץ לסבל.
לא צריך לנתח את זה מעבר לזה. את שכנה והם שכנים וכל אחד חי את חייו ב-ד' אמותיו.

ניצן-אמ
כן אני יודעת שיש אפשרות כזו לישון עם החשיכה. ברור לי שזה עוות של האורות המלאכותיים, אבל נולדתי אל תוך העוות הזה ואני חיה אותו, לגמרי בשלום.
בקרוב זה הולך להשתנות..הולכת לעבוד בחוץ עם כל הזרם... )-:
לא מתה על הזרם אבל אשתדל לזרום (-:
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”