מערכת החינוך רוצה ליישר אותנו

זעתר*
הצטרפות: 04 מרץ 2013, 18:53

שליחה על ידי זעתר* »

היום הילדה בת ה 12 וחצי היתה אמורה לנסוע עם הכיתה להצגה בתל אביב אך כיוון שהיא לא הביאה את האישור חתום אסרו עלינו להצטרף להצגה. הכל רק כדי שנלמד לקח להביא את האישורים בזמן. לא משנה שהיה להם מספיק מקום באוטובוס, הם פשוט רצו לחנך אותנו על כך שאנחנו אף פעם לא מגיעים למפגשי בוקר ומופיעים רק באיזור השעה 9 בבית הספר. לא עזרו השיחות עם המורה או עם המנהל. קירות אטומים, לא הגיע האישור בזמן אין הצגה. כמה נתעבים האנשים האלה שמנסים לחנך אותנו, איזה טפשות לחשוב שדרך זאת היא שתלמד את הילדה אחריות? אשמח לשמוע דעתכם בנושא כי מחר אני קובעת פגישה עם המנהל ובא לי פשוט ללכת עד הסוף עם העניין הזה, אנחנו מאשרים את הנסיעה, יש מקום באוטובוס אבל הם לא מסכימים, רוצים לחנך אותנו.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

שליחה על ידי תמי* »

זעתר יקרה זה מאוד מאוד עצוב לשמוע:) מה כבר יש להגיד...אין לי תשובה..רק משתתפת בצער ילדתכם
זעתר*

שליחה על ידי זעתר* »

תמי, אשמח אם תפרטי, את חושבת שזאת התנהלות תקינה להעניש סתם כך רק על מנת ללמד ילד אחריות מהי? הרי החונכת יכלה היתה, על מנת להימנע מאי נעימות שכזאת, לוודא עם הילדה שהיא לא הביאה את האישור מהסיבות הנכונות. אני בשוק מהתת רמה של אנשי החינוך האלה P-:
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

שליחה על ידי מיכל* »

זו נשמעת לי באמת דרך לא מכבדת ודי מניפולטיבית עבור מבוגרים
אבל אני חושבת שמה שכדאי זה קודם כל להבין, למה בחרו לנהוג ככה. למרות הכעס שאת בטח חשב כרגע לנסות לבוא ממקום שבאמת רוצה להבין מה הסיבות להתנהגות הזו, והאם אפשר לפתוח ערוץ של תקשורת מקשיבה אחד כלפי השני כדי שזה לא יקרה בפעם הבאה.
אולי אם יהיו למנהל הסברים יותר בוגרים ורלוונטיים למקרה אתם תבינו טוב יותר את חשיבות האישורים האלו וגם תמצאו דרך פעולה שאותה גם ביה"ס יוכל לקבל.
ואולי אם המנהל יבין את הקושי שלכם/ הסיבות שלכם/ הדרך שלכם שגורמת לכם לא להקפיד על האישורים האלו הוא גם יראה את התמונה אחרת.
בכל מקרה אם הסיבה שהם אסרו על הילדה לצאת היא רק כדי להעניש ועוד על כך שאתם מגיעים מאוחר לביה"ס, ולאוו דווקא בגלל האישור הנחוץ אז באמת יש כאן מאבקי כוחות די רדודים לפי דעתי.

מקווה שמהשיחה ייצאו הבנות הדדיות..
בהצלחה
מיכל
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

אבל הם לא מסכימים, רוצים לחנך אותנו.
שלום לך @}
נשמע לי שאת מאוד מאוד בטוחה בזה שהם רוצים לחנך אתכם. ומתוך הבטחון הזה יכול להיות שיהיה קשה לנהל איתם דו שיח.
אצלנו בבי"ס - מאוד חם, פתוח, ידידותי, בקשר מאוד טוב עם המשפחות - אין מצב שילדים יוצאים ללא אישור חתום. עניין של ביטוח. לא רק אישור. ילדים לא יוצאים גם ללא כובע, נעליים סגורות ובקבוק מים. בכל יציאה כמעט יש איזה ילד שנשאר כי לא הביא כל מה שצריך. הוא עצוב ומופנה לכיתה אחרת ללמוד איתם. זה לא נעשה בצורה לא יפה (בתפיסה שלי) אבל זה כן נעשה.
כמובן שאין לי מושג מדוע אצלכם לא אושר לביתך לצאת. יתכן שביטוח, סיבה אחרת או אפילו רצון לחנך אתכם. אבל כל עוד את מאוד לא מוכנה לשמוע את הצד השני, אני חוששת שתוכלי להשיג די מעט בשיחה איתם. קל מאוד להם להצמד לנהלים (של משרד החינוך לדעתי) ולא להקשיב לך ולא להתגמש, אם השיחה היא באוירה כזו. לעומת אוירה פתוחה ומקשיבה שבה הרבה יכול לקרות.
מקוה שתוכלי לנשום ולמצוא איזה מקום של הבנה אליהם, אז באמת יתכן שהמקרה הזה יהיה פתח לדרך חדשה.
בהצלחה @}
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

שליחה על ידי צוויליך* »

_מקוה שתוכלי לנשום ולמצוא איזה מקום של הבנה אליהם, אז באמת יתכן שהמקרה הזה יהיה פתח לדרך חדשה.
בהצלחה_
+1

צוויל
זעתר*

שליחה על ידי זעתר* »

אולי אם יהיו למנהל הסברים יותר בוגרים ורלוונטיים למקרה אתם תבינו טוב יותר את חשיבות האישורים האלו וגם תמצאו דרך פעולה שאותה גם ביה"ס יוכל לקבל.
ניסיתי להסביר לחונכת ולמנהל כמה דברים בעניין האישורים - אף אחד מהם לא בא להמעיט מחשיבות האישורים, וכמובן שאם היו מסכימים היינו מציידים את הילדה באישור כתוב מצדנו - הילדה אומרת שלא קיבלה כלל אישור כדי להחתים אותנו, החונכת אומרת שהיא שלחה דף אחד עם שני אישורים עליו על שתי פעילויות. נכון שהחונכת שלחה מייל שעל ההורים לחתום על אישורים להצגה, אך מכיוון שלא הובא לי האישור לחתימה על ידי הילדה לא שאלתי, כי בדרך כלל בפעמים עברו תמיד היא הביאה והחתימה אותנו. אבל כל ההתדיינות הזו היא רדודה ביותר כי אלה סתם עקרונות שמתאימים יותר למערכת חינוך רקובה סגורה וחשוכה.
בהתחלה החונכת אמרה שהיא לא יכולה להצטרף כי היא הזמינה מיניבוס, אח"כ כמובן שהסיבות התחלפו ככל שהשיחה המשיכה.
מכיוון שאנחנו לא מגיעים למפגשי בוקר, הילדה לא קיבלה שום תזכורת לגבי האישורים. אמרתי לחונכת שלא הסבה את תשומת לב הילדה לכך שהיא לא הביאה את האישור, מה שאופן תקין היה אמור לקרוא, אם לא היו לוקחים את אי הגעתנו לפגשי הבוקר באופן אישי.

אם הסיבה שהם אסרו על הילדה לצאת היא רק כדי להעניש ועוד על כך שאתם מגיעים מאוחר לביה"ס, ולאוו דווקא בגלל האישור הנחוץ אז באמת יש כאן מאבקי כוחות די רדודים לפי דעתי.
אמרתי למנהל שצריך לעשות הפרדה, אם יש בעיה עם עניין האיחורים או הנוכחות אז אפשר לדבר על זה בשיחה נפרדת והוא אמר שלא, שזה קשור אחד בשני.

נשמע לי שאת מאוד מאוד בטוחה בזה שהם רוצים לחנך אתכם.
הדרך שלנו היא באמת שונה ומתריסה. אנחנו בוחרים לא להגיע למפגשי הבוקר ולכן מגיעים בשעה 9 במקום ב 8 ועשרה, אנחנו לא מסוגלים להגיע לפני כן. מה גם שאני ממש לא מעוניינת שהבת שלי תקבל יום יום שטיפת מח מידי החונכת שלה. רוב מפגשי הבוקר הם ישיבה בכיתה והקשבה לחונכת, ואז היא שוטפת להם את המח עם מה שבא לה באותו היום, או עם כל מיני פרוייקטים משעממים של עץ המשפחה וכהנה וכהנה דברים שממש לא מעניינים ילדים.
ולכן כאמור הם רוצים ליישר אותנו לפי הקו שלהם, למרות שזהו בי"ס דמוקרטי.

אין מצב שילדים יוצאים ללא אישור חתום.
מכיוון שההצגה היתה אחה"צ אז היה לנו מספיק זמן להתקשר ולנסות לסדר את העניין באותו היום, הילדה היתה מגיעה עם אישור מאיתנו ועולה לאוטובוס אם רק היו מסכימים ולא מתקטננים איתנו. לא זה היה העניין, בפירוש המנהל והחונכת הסבירו שמכיוון שהיא לא מגיעה בבוקר אז היא לא בעניינים, והיא לא היחידה שלא מגיעה למפגשי הבוקר, יש עוד 2 בנות לפחות שאנחנו יודעים עליהם, אבל הן חברות משנים עברו והן דואגות לידע אחת את השנייה על מה שקורה.

אבל כל עוד את מאוד לא מוכנה לשמוע את הצד השני, אני חוששת שתוכלי להשיג די מעט בשיחה איתם.
אני הקשבתי לצד השני, דיברנו ארוכות, אני ניסיתי להפריד בין עניין האישור, להסביר שהאישור לא הגיע מתוך כך שהילדה בראש וראשונה אומרת שלא קיבלה אישור לחתום עליו בעוד שהחונכת עומדת על כך שכן, לבין עניין הנוכחות שלנו והאיחורים. הם רוצים להביא אותנו להגיע בזמן ולהשתתף בעוד שאותנו זה לא מעניין.

מקוה שתוכלי לנשום ולמצוא איזה מקום של הבנה אליהם, אז באמת יתכן שהמקרה הזה יהיה פתח לדרך חדשה.
הם רוצים ליישר אותנו לפי הקו שלהם, דרך החיים שלנו לא מאפשרת זאת כרגע, אולי בשנה הבאה, אם גם הקטן יכנס למלתעות החינוך. הקטע הזה אצל בני אדם, ובעיקר בעלי תפקידים שכאלה, שאם אתה לא עומד בקריטריונים שהם קבעו עבור כולם, שאם אתה חריג, לא יתייחסו אליך כאל שווה אם לא תעמוד בהם, כל זכויותיך נשללות בגלל שאתה לא מתיישר לפי הקו שלהם. הם יגידו לעצמם, למה שאלה יגיעו מתי שבא להם בסתלבט ואנחנו צריכים להגיע בבוקר. המנהל אמר לי שהבי"ס שלו הוא לא בייבי סיטר שמגיעים מתי שבא, לרמה הזו הוא הגיע איתי. אמרתי לו שאני בטח שלא צריכה בייבי סיטר כי אני בבית עם הקטן, שבכל מקרה הגדולה היתה איתי בבית עד גיל 10, ושבכלל בתי ספר הוקמו כדי לשמור על הילדים בזמן שההורים הולכים לעבודה. אז כל ההורים מאוד שמחים לשלוח את הילדים בזמן בשמונה ועשרה, רובם צריכים להגיע לעבודה וחלקם רוצים שקט על הראש. בשיחה שהיתה לנו עם החונכת לפני כמה זמן היא העירה לנו על כך שחבל שהילדה לא מגיעה למפגשי הבוקר ושהיא מפסידה מכך, אבל אם אנחנו מאשרים לה אז זה בסדר מבחינתה.
מה שאני חושבת לעשות זה פשוט להמשיך כרגיל, לבוא בתשע, לא לבקש לדבר עם המנהל או החונכת, סבבה אז הם תפסו אותנו הפעם בביצים, פעם הבאה זה לא יקרה, נרדמתי בשמירה, ברוב טפשותי נתתי להם פתחון פה על התנהלותנו. רק ככה זה הולך איתם. הם כל כך נעלבים מכך שאני לא מעוניינת בשטיפות המח של החונכת על הבוקר. פשוט ילדים מסכנים שצריכים לשבת ולהקשיב לאיזה מבוגר שחושב שהוא יודע יותר טוב, יום אחרי יום. סיסטם דפוק!
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”