מה חדש בנושא מסוים

איילת_השחר*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 01:19
דף אישי: הדף האישי של איילת_השחר*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי איילת_השחר* »

היי
יש לי שאלה,האם קיימת אפשרות שכאשר אני אפתח את מה חדש אני אוכל לסמן דפים שבהם מראש אין לי עניין שאינם רלוונטים לי,כך שגם אם אני לא אפתח אותם הם לא יופיעו לי בפעם הבאה שאכנס לאתר,ומצד שני לסמן דפים שברצוני לקרוא שוב בעוד יום או יומיים,שלא יעלמו לי בסבך הדפים הקיים,מה שקורה לעיתים שאני נכנסת לדף מעניין אבל מעייפות וכ'ד לא קוראת בתשומת לב ואח"כ אני שוכחת את השם של הדף ונורא חבל לי.יש המון דפים שזה נהדר,אבל מספיק יום אחד של פיקשוש ואני מוצפת.
הגזמתי?
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי רועי_שרון* »

הוספתי את שני הדברים לרשימה ההולכת ומתארכת של דברים לעשות. בינתיים יש פתרון פשוט לבעיה השניה: כל דף שאת מעוניינת לחזור אליו את יכולה להוסיף ל-מועדפים (Favorites). (על מנת לעשות את זה את יכולה להשתמש בתפריט מועדפים >> הוסף למועדפים ואז לבחור איפה למקום את הדף, או פשוט לגרור את הסמל הקטן של הדף בשדה הכתובת לתוך סרגל הכלים של הקישורים.) אני ארגנתי לעצמי שם תיק שנקרא "באופן", ובתוכו שני תת-תיקים שנקראים "להגיב" ו"לערוך", ולתוכם אני מכניס את הדפים הרלוונטיים.
עדי_רן*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2001, 00:22
דף אישי: הדף האישי של עדי_רן*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי עדי_רן* »

ב"מה חדש" אני מעוניין לראות שינויים בדפים מסויימים שמעניינים אותי. ניסיתי "הסתר מה שבלי" עם השם שלי - אבל זה מסתיר את כל הדפים שאני לא עדכנתי לאחרונה (גם אם עדכנתי אותם בעבר).
אם אני מבצע "חיפוש" אני אמנם מקבל את כל הדפים, אבל לא את רשימת השינויים...

כנראה, מה שהכי יספק אותי, הוא ריכוז ה"מועדפים" שלי (לאו דווקא אלה שעידכנתי) בפורמט של "מה חדש".
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

עלה לי רעיון: מכיוון שילדי החינוך הביתי מדברים בעיקר בינם לבין עצמם, אפשר לקבוע מילת קוד, שתופיע בכל הדפים האישיים שלהם וע"י כך, הם יוכלו לסנן את ה-מה חדש שלהם, עם "הסתר מה שבלי" כך שהם יראו רק את החידושים שמענינים אותם, וכנ"ל לגבי חיפושים. זו צריכה להיות מילה קצרה שגם ילד בן 6-7 שרק עושה את צעדיו הראשונים בקריאה ובכתיבה יסתדר איתה. משהו כמו ילב - ילדי חינוך ביתי או כל קוד אחר.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אחד הרעיונות שלי לעשות בעתיד, הוא משהו כמו "הצג שינויים רק בדפים שמכילים את המלה ...". אז יהיה אפשר, למשל, לראות רק שינויים בדפים שמזכירים מדור חינוך ביתי או מדור אקולוגיה (בתוכן של הדף, לא רק בכותרת). ואז כדי ליצור קבוצות של דפים בנושא מסויים, כל מה שיהיה צריך לעשות זה לדאוג שבכל הדפים האלה יופיע שם הקבוצה.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

כשאני רואה קישור לדף, בייחוד מ מה חדש (אולי רק ממה חדש?) הייתי שמח לראות אייקון קטן שמציין לי את התיוג.
בייחוד זה חסר לי עם תיוג שלא קיים כרגע, והוא דף-הומור. (האם הבנתי נכון שאפשר להוסיף לבד כל תג שרוצים?) לפעמים אני מחפש משהו מסויים, ובחיפוש עולים בין השאר דפי הומור שאין בהם שום תוכן מעניין (לגבי לפחות...). הייתי שמח לחסוך לי את הניווט לשם ולדעת מראש שזה דף כזה. יש ממש המון דפים כאלה...
אולי אפשר לשים איזה תג או קוד מיוחד בתוך דף התיוג, שיגיד מה האייקון שיופיע ליד הקישור.

כמובן שאם יש יותר מתג אחד לדף (זה קורה בכלל?) אז יופיעו כמה אייקונים. זה בטח ייראה מסורבל אבל אני לא מאמין שזה קורה הרבה.
אני לא יודע אם זה יעצבן או יעזור לשים אייקונים כאלה בכל מקום שיש קישור, או רק במה-חדש. אבל לפעמים אני הולך אחרי קישורים בלי לדעת לאן זה יוביל אותי. לפעמים זה דווקא כיף, אבל כשמחפשים משהו מסויים זה מעצבן.

עוד אפשרות, לא עם אייקונים, היא לתת טקסט שיגיד מה התיוגים של הדף, כשאתה עומד עם העכבר על הקישור (alt או משהו בסגנון).
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עודד, רעיון טוב, חשבתי על כיוון כזה, ולא הצלחתי להגדיר במדויק מה אני רוצה.
בעיקר דפי בית אישיים בעיתיים בענין זה, כי מצד אחד הם המועמד הראשון שלי ל-לא רוצה לראות כשאין לי זמן, ומצד שני ים דיונים מענינים מאוד מתחילים בדפי בית אישיים.

כמובן שאם יש יותר מתג אחד לדף (זה קורה בכלל?)
כמובן שקורה.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

עוד הצעה:
להוסיף אפשרות לראות רק מה חדש בדפים שהשתתפתי בהם. זה יותר מעניין אותי מאשר כל הדפים, כי אני רוצה לראות אם הגיבו לדברים שאני כתבתי. לא תמיד אני זוכר בדיוק באיזה דפים כתבתי.
אולי אפילו יותר משוכלל: רק דפים שבהם כתבו אחרי שאני כתבתי. (זה אמור לקרות כנראה לבד באמצעות הסתר שינויים שלדעתך כבר ראיתי אז כנראה זה מיותר).

ניסיתי להשתמש ב _הסתר מה שבלי: עודד המחפש אבל זה לא עובד. זה חפש לי רק את השינויים שלי, לא דפים שבהם כתבתי.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בהחלט, עובדים על זה ברגעים אלה ממש. (טוב, לא ממש, כי רועי מבריז -- הוא עובד במקום לשפר את צ'יק צ'ק)
אמא_של_אופיר*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 21:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופיר*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי אמא_של_אופיר* »

אני חדשה כאן באתר - כלומר כמשתתפת. יצא לי לעיין באתר עוד בהיותי בהריון. לדעתי כדאי שמה חדש יהיה ממויין לא רק לפי תאריכים, אלא גם לפי נושאים.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני בעד! מה חדש שממוין מראש לפי נושאים, כי ממש לא הבנתי איך מסתירים את מה שלא מעניין אותי.
אני הייתי מתה להפרדה מראש בין דפים אישיים ודפי בלוג לבין כל השאר.
אלרונד_גליל_מערבי*
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

מה חדש בעניין?
אני רואה שהדיון כבר מ2001
ומאד חשוב לי שאוכל לסמן מה אני לא רוצה לראות במה חדש
כי יש הרבה דברים שפשוט לא מעניינים אותי וגם דברים שגורמים לי להרגיש לא טוב לגביהם (כמו למחוק את הדף... העושה לי רע אבל אני מתאפק)
לדעתי צריך לאפשר לסמן קטגוריות שיאפשרו לסנן את המיותר
כי כרגע זה בליל אחד גדול של נושאים שאין קשר ביניהם.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי רועי_שרון* »

אנחנו עובדים על יכולת לסמן או להסתיר דפים ב-מה חדש. אבל אין בתכנון הסתרה של שינויים על פי תוכן השינוי, אלא רק על פי הדף שבו נעשה השינוי.
אלרונד_גליל_מערבי*
הצטרפות: 03 אפריל 2007, 18:02

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי אלרונד_גליל_מערבי* »

אלא רק על פי הדף שבו נעשה השינוי.
אוקיי, נשמע לי בסדר כזה דבר
תודה :-)
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

מה חדש בנושא מסוים

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

Opt-in על ידי סקריפט

בואו נגדיר שתי מדינייויות:
  • Opt-in, כפי שניסח עדי רן: ב"מה חדש" אני מעוניין לראות שינויים בדפים מסויימים שמעניינים אותי
  • Opt-out, כפי שניסח עודד המחפש: בחיפוש עולים בין השאר דפי הומור שאין בהם שום תוכן מעניין (לגבי לפחות...). הייתי שמח לחסוך לי את הניווט לשם ולדעת מראש שזה דף כזה.
אני מצטרף לבקשה של עדי ל- opt-in, ומציע לעשות זאת כך:
כל דף שמעניין אותי, אני אוכל להכניס בו את הטקסט {{_דף שמעניין את עודד לבנה}}
(עדיף בתוך טקסט נפרש;
קל יותר כשתהיה עריכת הערה בודדת)
ובדף הבית שלי (או בדף מיוחד לכך) אוכל לקבל רשימה של דפים עם התיוג הזה, אבל עם הגבלת תאריכים.

יש להצעה הזו כמה יתרונות, ואחד הלא טריוויאליים: נדמה לי שאפשר לממש אותה בצד השרת בלבד :-)
שליחת תגובה

חזור אל “דפי נבירה עצמית-קהילתית”