כנס הנקה של לה לצ'ה בתל השומר 2012

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

כנס מקצועי ארצי בתחום ההנקה 2012
ליגת לה לצ'ה ישראל בשיתוף עם ביה"ס האקדמי לסיעוד על שם זיוה טל בתל-השומר
שמחה להזמינכם לכנס השנתי לאנשי מקצוע ולציבור הרחב

יום שלישי, 4 בדצמבר 2012, כ' בכסלו תשע"ג
אולם בית סוראסקי, במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר
09:00-08:00 התכנסות ורישום, ביקור בדוכנים
09:40-09:00 טקס פתיחה וברכות. סיפורה של רוני, אם מניקה שלא ילדה
10:30-09:40 1. בעיות תיפקודיות בבלוטת התריס לאחר הלידה והשפעתן על ההנקה
ד"ר יונה גרינמן, MD, סגנית מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, מר"ס

10:40-10:30 הפסקה
11:25-10:40 מושבים מקבילים:
  1. הסטטוס הפסיכולוגי של האשה בהריון ואחרי לידה ומיומנויות ייעוץ
מיקי קרלינסקי, פסיכולוגית, IBCLC, מדריכת לה לצ'ה
  1. Time Management for Nursing Mothers (English)
Edie Boxman, LLL Leader, MBA, IBCLC

12:30-11:30 מושבים מקבילים:
  1. אימון לעזרה בהנקה
עידית בן-ברוך, עו"ד ומאמנת אישית
  1. The Scoop on Solids: Review of Research on Starting Complementary Foods (English)
Hannah Katsman, LLL Leader, IBCLC

13:30-12:30
הפסקת צהריים (תוגש ארוחה קלה וכשרה) וביקור בדוכנים

14:45-13:30 6. הנקה - החיסון הראשון (והטבעי) של התינוק: על חלב אם ומערכת החיסון
ד"ר שרון צברי,PhD , חוקרת של המערכת החיסונית בחלב אם, IBCLC, מדריכת לה לצ'ה

15:00-14:45

סיכום הכנס – משובים וחלוקת CERPS
את הכנס ילוו תצוגות של מוצרים וספרים התומכים בהורות ובהנקה
לחברות בליגת לה לצ'ה 10% הנחה בדוכן לה לצ'ה
רק ל-300 הנרשמים הראשונים מראש (עד ליום 23.11.12) נוכל להבטיח מקום - מספר המקומות מוגבל.
מהרו והבטיחו את השתתפותכם!

התינוקות – במנשאים בלבד. נא להימנע מהבאת עגלות תינוק בשל הצפיפות.
כדרכנו, אנו מקדמים בברכה תינוקות יונקים הצמודים לאמם. עם זאת, האמהות מתבקשות לשבת סמוך ליציאה, כדי שיוכלו לצאת במקרה שהתינוק מפריע להרצאה. תודה!
  • החניה בביה"ח תל-השומר בתשלום (20 ש"ח לכל היום)

להורדת תוכנית וטופס הרשמה -
וכן להרשמה מקוונת עם תשלום בכרטיס אשראי דרך איזיפיי -
אנא היכנסו לכאן
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אוי בשמת, אילו רק יכולת לבקר במלבורן בפברואר ולהשתתף בכנס הדו-שנתי של האגודה האוסטרלית להנקה...
היית נהנית מזה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הייתי בקולומביה והשתתפתי בכנס הדו-שנתי של כל אמריקה הלטינית להנקה (-:
ונהניתי מזה מאוד!
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני יודעת...
אני חושבת שהתכוונתי למשהו קצת אחר: לא רק הרצאות של מומחים על הנקה, אלא היכרות עם ארגון תומך הנקה ואיך הוא מנהל את עצמו. אני מניחה שבסתר לבי הייתי רוצה שלה-לצ'ה ישראל יהיו קצת יותר דומים (במובנים מסוימים) ל- ABA.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הייתי רוצה שלה-לצ'ה ישראל יהיו קצת יותר דומים (במובנים מסוימים) ל- ABA
פירוט? מאוד מסקרן אותי מה שכתבת. את יכולה להרחיב? איפה ההבדלים? במה היית רוצה שללל ישראל תהיה דומה יותר?
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

קודם כל: הידע שלי על לללי הוא קלוש! אז אפשר להתחיל ב"הייתי רוצה לדעת עוד"...

אחר כך: מהמעט שאני מבינה, יש לנו פרישה יותר טובה של קבוצות ומפגשים, אולי יותר מקורות הכנסה (שמאפשרים לעשות דברים...לקנות ציוד הכרחי, לייצר ולחלק חומרים מודפסים באיכות גבוהה), אולי יותר קורסי הכנה להנקה, ואולי יותר יחסים עם בתי חולים, טיפות חלב וכו', כשהדיל הוא שאנחנו מספקות להם חומרים ושקיות מידע לחלוקה לאמהות, שיחות "אודות האגודה להנקה" ולפעמים גם התנדבות ממש במקום, שומרות על רספקט ודיפלומטיות בכל מחיר (תוך כדי שמירה על הקוד האתי שלנו), והם אומרים לנו תודה. אבל זה מאוד תלוי בבית החולים, וגם בקיבולת המתנדבות, שמשתנה מאיזור לאיזור.

חוץ מזה פרוייקטים של מעורבות בקהילה, כמו מדבקות "הנקה מתקבלת בברכה" בבתי עסק, "מקומות עבודה ידידותיים לתינוק" (=תנאים להנקה ושאיבה)...
וכמובן הקו החם הארצי, שרק לפני שנתיים או שלוש הוכר והתחיל לקבל מימון (לאספקטים הטכניים) מהממשלה הפדרלית. עד אז היה לנו קו חם בכמה מדינות, אולי לא כולן, שממש מסורבל להתקשר אליו (מתקשרים לתא קולי שאומר לך מי המדריכות המתנדבות במשמרת ופרטי קשר, ואז את צריכה לנסות לתפוס אותן...)

אם לחשוב על שורש העניין, הייתי רוצה שלללי ייהנה מבסיס מתנדבות רחב יותר....

(ההשוואה בין ההקשרים התרבותיים שבהם אנחנו פועלות די מעניינת, והייתי מתה לנהל אתך פעם שיחה כזאת - שוב, אני יודעת מעט מדי על לללי כדי באמת להשוות)
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

פרישה יותר טובה של קבוצות ומפגשים
זה פונקציה של כמות המתנדבות ומיקומן הגיאוגרפי...

יותר מקורות הכנסה
איזה מקורות הכנסה יש לאירגון האוסטרלי? האם הוא לא התנדבותי?

יותר קורסי הכנה להנקה
או! אתן מציעות "קורס הכנה להנקה"? זה מעניין. ללל עושים את זה במסגרת המפגשים החודשיים אבל לא כקורס נפרד.

יותר יחסים עם בתי חולים, טיפות חלב
ללל מנסים, אבל זה תלוי במדינה. בישראל יש התנגדות קשה קשה בבתי החולים, בטיפות החלב וכו'. רק במקומות מעטים מקבלים ברצון התנדבות בנושא ההנקה. ברוב המקומות יש התנגדות משני סוגים: או שהם נגד הנקה ולכן לא רוצים, או שהם מפחדים שייכנסו לטריטוריה של יועצות ההנקה שבית החולים מעסיק (תמיד מעט מדי ולעתים קרובות - בעלות ידע לא מספק בהנקה )-: ).

מספקות להם חומרים ושקיות מידע לחלוקה לאמהות
איזה יופי! גם בקולומביה הם רוצים דברים כאלה. בישראל יש אנטי חריף ומתנגדים לקבל. אפילו מעלים כל מיני טיעונים של "מדיניות החברה": שכביכול "אסור". אבל למטרנה מותר הכל.

שומרות על רספקט ודיפלומטיות בכל מחיר
לגמרי מדיניות ללל בישראל ובמקומות אחרים. הבעיה היא כאמור לא הצד של המתנדבות אלא האנטי החריף להנקה בישראל ברוב המוסדות הרשמיים (בתי חולים, קופות חולים, טיפות חלב וכו'). משם הנזקים הכי גדולים בהנקה. הם לא מקדמים בברכה עזרה, ברוב המקומות. נהפוך הוא. היה מדהים לשמוע בקולומביה איך בתי החולים, המרפאות בקהילה, הרופאים וכו' מקדמים בברכה את העזרה וההדרכה בהנקה. מבינים כמה ההנקה חשובה לבריאות הילדים והאמהות וכך לבריאות החברה.

פרוייקטים של מעורבות בקהילה, כמו מדבקות "הנקה מתקבלת בברכה" בבתי עסק, "מקומות עבודה ידידותיים לתינוק" (=תנאים להנקה ושאיבה
יופי של דברים. גם ללל ישראל רוצה, כבר יש יוזמה, פשוט אין מספיק כוח אדם גם להרים את היוזמות האלה וגם להתנדב בעוד דברים.

וכמובן הקו החם הארצי, שרק לפני שנתיים או שלוש הוכר והתחיל לקבל מימון
יש כבר הרבה שנים קו תמיכה ארצי, שלא מוכר ע"י אף אחד וממומן ע"י ליגת לה לצ'ה ישראל. הבעיה הגדולה היא שוב, איוש הקו. צריך יותר מתנדבות פשוט.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זה פונקציה של כמות המתנדבות
וכמות המתנדבות, אם כבר מדברים על זה, היא פונקציה של מספר האמהות שנשארות בבית כמה שנים טובות (המגמה בעבר) או שנה-שנתיים (מגמה כיום), ושיש להן לא רק זמן להתנדב אלא גם מוטיבציה (כי אחרת, מה נעשה עם כל הכשרונות והאנרגיות שלנו?). וגם כשחוזרות לעבודה זה במשרה חלקית. וגם פונקציה של תרבות ההתנדבות (המפותחת חבלז)... וזה, כמובן, גם פונקציה של היכולת המשפחתית להתקיים על משכורת אחת...

איזה מקורות הכנסה יש לאירגון האוסטרלי?
שאלה מצוינת... אני לא מתמצאת בפיננסים, כך שאין לי מושג מה הכנסה עיקרית ומה צדדית, אבל אנסה לפרט:
  1. חברוּת. אני חושבת שכרגע יש לנו אולי... 60,000 חברות בארגון. דמי החברות הם 65$ לשנה. חברות זוכות בשירותים והטבות שונות (ספר מתנה Breastfeeding Naturally בהוצאת האגודה, מגזין דו-חודשי בנושאי הנקה והורות, השתתפות במשפגשים הקבוצתיים אם הן רוצות, 50% הנחה על השכרת משאבות חלב, ובשנה האחרונה נוצר דיל עסקי בין האגודה לכמה עסקים ורשתות שיווק: העסקים נותנים הנחה לחברות האגודה (הם קובעים כמה ובאיזה תנאים), ובתמורה, אני מניחה, מרוויחים לקוחות...
  2. מימון ממוקד מהממשלה הפדרלית (הקו החם + הכשרת מתנדבות), ולעניות דעתי המעורפלת נדמה לי שיש גם מימון כלשהו להכשרת מתנדבות מהממשלה בוויקטוריה...? ?
  3. הגרלה ארצית - פעם בשנה. הפרסים נתרמים על ידי גופים עסקיים שונים, והם ממש מפתים... תלושי קנייה, זיכוי בסוכנות נסיעות, אייפדים... כל כרטיס 2$, כאשר על כל כרטיס שנמכר על ידי מתנדבות, דולר אחד הולך למשרד הראשי, ודולר שני נשאר אצל הקבוצה שמכרה את הכרטיס.
  4. גיוס כספים ובקשות למענקים ברמה ארצית, מדינתית ומקומית. אין לי מושג מה קורה ברמה הארצית והמדינתית (אני יודעת רק שיש בעלי תפקידים ברמות אלה). ברמה המקומית - זה תלוי בכל קבוצה ואזור, הקבוצות עצמאיות לגמרי בעניין הזה ויכולות ליזום איזה פרויקטים לגיוס כספים שמתחשק להן. גיוס כספים הוא תורה שלמה שמאוד מפותחת באוסטרליה, אפשר לכתוב על זה מאמר שלם. מחר ;-)

(על רגל אחת: נשען במידת האפשר על מתודת Win-win שבה כל תורם מרוויח משהו, לא סתם מתבקש לתת)
מענקים: יש כל מיני מענקים בשטח, שמוענקים על ידי ארגונים, קרנות ומועצות מקומיות. המרכז הראשי מעודד מתנדבות לאתר מענקים כאלה ולעתור להם. תמיד אפשר למצוא מישהי מנוסה שיכולה לתמוך בך בתהליך כתיבת והגשת הבקשה
  1. שירותים ספציפיים תמורת תשלום: הכי קלאסי זה השכרת משאבות הנקה. מדלה סימפוני מאוד פופולרית אצלנו. את המשאבות משיגים בדרך כלל באמצעות גיוס כספים ומענקים, ומשכירים אותן לכל מי שרוצה. האחריות לפרסום מקומי של שירות ההשכרה (למשל, בבית החולים, טיפות חלב או העיתון המקומי) היא בידי הקבוצה או האזור שרכשו אותן, אבל יש מתאמת מדינתית שמחזיקה רשימה של כל המשאבות ויכולה להפנות אנשים לקבוצה הקרובה ביותר.

1. מקום עבודה ידידותי לתינוק: מעסיקים שמעוניינים לקבל הכרה מהאגודה בהיותם ידידותיים לתינוק, משלמים עבור היייעוץ שאנחנו נותנות להן. התשלום הוא בערך לפי מספר המועסקות ו/או הסניפים שמעורבים בתכנית.

1. החנות שלנו: Mother's Direct (מקווה שהקישור יצליח)
  1. וגם קורסי ההכנה להנקה. הם פופולריים למדי, מועברים בסופי שבוע, נמשכים 3-4 שעות ועולים דמי חברות + 20$. אני חושבת שזה מאוד מוצלח שיחד עם הקורס את מקבלת (רוצה או לא רוצה) חברות לשנה, דיל בלתי נפרד.
מספיק להיום...
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

שכחתי לציין שגם בתי המקרחת מציעים משאבות להשכרה, אבל הדיל שלנו כולל גם הדרכה והדגמה איך להשתמש בה, מתן חומר מודפס, ותמיכה מתמשכת כמה שצריך.
בתי המרקחת רק נותנים את המשאבה ולוקחים את הכסף. שום אינפורמציה.

אה, ועוד מקור הכנסה משוער: פרסומים... יש לנו סדרה של חוברות בנושאים ספציפיים שקשורים להנקה. כל חוברת עולה 5$. פירוט בקישור של החנות.

_שומרות על רספקט ודיפלומטיות בכל מחיר
לגמרי מדיניות ללל בישראל_
אה.... לא יודעת לגבי ללל אבל הרבה פעמים הטון והאמירות בפורום הנקה בתפוז, למשל, (כולל מ"כחולות" ו"אדומות") הרבה הרבה יותר לוחמניים ממה שהייתי יכולה להרשות לעצמי כמתנדבת.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הבעיה היא האנטי החריף להנקה בישראל ברוב המוסדות הרשמיים (בתי חולים, קופות חולים, טיפות חלב וכו'). הם לא מקדמים בברכה עזרה
או! זה מסוג המשפטים שאני אוהבת לפרוס לפרוסות ולפרק לגורמים.
ממה בעצם ההתנגדות הזאת עשויה?

נשאל ככה: נניח שאת מתנדבת בלה-לצ'ה ויש לך חצי שעה לבקר בטיפת חלב הסמוכה אלייך. ונניח שלאחות שם התבטל תור אז יש לה כמה דקות פנויות.
את רוצה להציע לה לשים בחדר ההמתנה כמה פלאיירים עם תכנית המפגשים לחודשים הקרובים, בדגש על אלה שבאזור.
ואולי את גם שואלת אותה אם היא היתה מעוניינת באיזשהם חומרים מודפסים שנותנים מידע בעניין הנקה, או סוגיות שונות בהנקה (תפוקת חלב, איך לזהות ולעודד היצמדות נכונה, גמילה, מה שבא לך)

מה קורה אז? מה התגובה שלה?
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

. 60,000 חברות בארגון. דמי החברות הם 65$ לשנה
וואו! פה יש כמה מאות חברות שעושות חברות שנתית, ודמי החברות 80 ש"ח לשנה.

בפורום הנקה בתפוז,
לא קשור ללה לצ'ה ולדעתי לא מסתובבות בו מדריכות לה לצ'ה.

מה קורה אז? מה התגובה שלה?
אז ככה:
יש שהן בעד הנקה. ביניהן יש שני סוגים: הסוג שיגיד לך "כן ברצון" והן המיעוט. והסוג שיירתע כי אולי זה אסור (גם מאלה יש שני סוגים: אלה שיטרחו לברר ויגלו שמותר לפרסם עזרה בהתנדבות, ואלה שיגידו "לא, אסור" ולא ירצו אפילו לשאול).
הרוב עונות: "לא, אסור אצלנו", "אם את רוצה, תפרסמי על לוח המודעות בחוץ, אצלנו אסור להכניס חומרים פרסומיים" (את זה אומרים חופשי בכל מיני מרפאות שמלאות בפרסומת גלויה למטרנה ולסימילאק, כן? לוחות שנה, ציורי קיר, בלונים, עטים, מה שאת רוצה) (ומלוח המודעות בחוץ מישהו מסיר את המודעות על מפגשי לה לצ'ה משום מה), או "אנחנו מסבירות על הנקה" (במלים אחרות: זה המנדט שלנו, אל תדרכו לנו בטריטוריה).

אחד המאמצים השנתיים של ליגת לה לצ'ה ישראל היא הכנס השנתי בהנקה, שאליו מוזמנות גם כל האחיות בבתי החולים ובטיפות החלב בארץ.
כל שנה מגיעות אחיות טיפת חלב. אני מקווה שמאלה יוצאת בשורה אחרת.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, וזו הזדמנות לכתוב שעקב המצב (שהיתה מלחמה ואנשים רבים לא העזו להרשם לכנס מחשש שלא יוכלו בסוף להגיע) הוארכה ההרשמה בתעריף המוזל בכרטיס אשראי (בלבד) עד מחר 27.11.12.
בצ'קים זה כבר 250 ש"ח.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

"אנחנו מסבירות על הנקה" (במלים אחרות: זה המנדט שלנו, אל תדרכו לנו בטריטוריה).
כן... הרושם שלי (מהיכרות עם התפתחות הילד) הוא שאפשר למצוא בארץ קצת יותר מאבקי טריטוריה מקצועית מאשר פה.

"אם את רוצה, תפרסמי על לוח המודעות בחוץ, אצלנו אסור להכניס חומרים פרסומיים" (את זה אומרים חופשי בכל מיני מרפאות שמלאות בפרסומת גלויה למטרנה ולסימילאק)
אח, נפלא.

רגע, ומה קרה עם החוזר ההוא של משרד הבריאות (יצא לפני 10, 15 שנה?) על כך שרופאים ואחיות צריכים "לעודד הנקה"?
(אני יודעת רק על תופעת הלוואי שלו, שמרוב שדיברו על הנקה ו"חשיבות ההנקה", בלי אפשרות לתמוך בה מעשית ופרקטית, נוצר המון לחץ חסר תועלת)
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

פה ישראל.
ה"חוזרים" כבודם במקומם מונח, והאחיות עושות מה שהן מאמינות בו.
וחוץ מזה, כאמור, הן רואות את עצמן כ"מעודדות" הנקה.
אחות בתינוקיה בבית חולים במרכז הארץ, השבוע, מסבירה למה היא לא תבוא לכנס בהנקה: "מה, אני אשלם 200 שקל לשמוע על הנקה?! חחח. בשביל מה זה טוב?" אחות אחרת: "אה, אני יודעת מה זה הכנס הזה, עם כל האמהות שמיניקות ילדים בני 4 עם הציצי בחוץ"
(אין ילדים בני 4 בכנס. רוב הקהל מורכב מאחיות, ממדריכות ומיועצות הנקה. יש מעט אמהות/מדריכות עם התינוקות היונקים, ובודדות מגיעות עם תינוקות שכבר זוחלים או יושבים כי זה אתגר קשה ביותר להקשיב להרצאות עם תינוק שצריך בזמן ההרצאה כל הזמן לעניין אותו באוכל/צעצועים/משהו וכל שנייה לצאת כשמתחשק לו לפצוח בנאום).
אז האחיות האלה לא יגיעו לכנס כי הן לא רואות בו שום תועלת מקצועית או אחרת.
אבל לטפל בתינוקות שנולדו שם הן מטפלות.
ואחר כך הן "יעודדו" את האמא כמו שהן יודעות: "עוד לא נכנס לך החלב, את חייבת לתת בקבוק" (הן כבר שמעו על הקולוסטרום אבל מה שהן הבינו מזה הוא ש"אין חלב", כן?), "בואי נראה אם את מצליחה לשאוב ואם לא יוצא כלום סימן שאין לך כלום וצריך לתת בקבוק", "רק רצינו לעזור לך לנוח אז כבר נתנו לו בקבוק. מה את רוצה, שהוא יבכה בתינוקייה?"
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

נשמע שאתן זקוקות להרבה מיצוב.
(ברמה של מי זה לה לצה ולמה אנחנו כאלה טובות)
(())

הרהורים בלתי מסודרים: משרד הבריאות היה עשוי לעשות קצת עבודת מיצוב למענכן, אבל בשביל זה צריך קודם כל למצב מחדש את לה-לצה מול המשרד, וזה דורש הרבה עבודה.
האם היום-עיון הזה מוכר (למורך השתלמות מקצועית) או נתמך על יד משרד הבריאות? אני יודעת שיש להם תקציב ספציפי לימי עיון מסובסדים.

אני מצטטת משהו שמישהי אמרה לי, כשניסיתי לברר על האפשרות להביא לארץ קורסים על מודל טיפולי מסוים בריפוי בעיסוק:
"אם את רוצה תמיכה או פלטפורמה להחדרה ראשונית, תצטרכי להביא את הבשורה לשירות הארצי במשרד הבריאות ולשכנע. אם יחשבו שמדובר במודל שראוי שכולם ידעו, יעזרו לך להפיצו במסגרת תקציב ימי העיון המסובסדים".
השאלה שלי היא, האם ניתן והאם כדאי (במונחים של כוח אדם ועות-תועלת) לשכנע את הגורם המתאים במשרד הבריאות שהנושא "ראוי שכולם ידעו עליו" (כולם במשמעות של פלח מסוים במקצועות הבריאות), ולקבל את חסותו.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

משרד הבריאות אינו פועל כאיש אחד.

יש שם כמה בודדות שמקדמות פעילות למען ההנקה, ואכן יש שם התקדמות מעוררת השתאות (הוציאו מסמכים יפים, הנחיות שאפשר למצוא באינטרנט והן מעודכנות ונכונות וכן הלאה).

אבל הרבה זרועות אחרות מקדמות את התמ"ל.
יום העיון שלנו אינו קשור למשרד הבריאות. קופ"ח הכללית ובתי חולים שולחים אליו אחיות ונותנים להן החזר - כלומר, זו השתלמות מקצועית שמוכרת להם מטעם בית החולים או קופת החולים.

השאלה שלי היא, האם ניתן והאם כדאי (במונחים של כוח אדם ועלות-תועלת) לשכנע את הגורם המתאים במשרד הבריאות שהנושא "ראוי שכולם ידעו עליו" (כולם במשמעות של פלח מסוים במקצועות הבריאות), ולקבל את חסותו.
זו באמת שאלה.
צריך יהיה לשקול את הנושא מכמה זויות, וגם לבחון אם יש מספיק מתנדבות (או אפילו אחת) שיכולה להקדיש את עצמה לפרוייקט כזה.
אין בעיה של מימון תקציבי של יום העיון.
מה שרוצים הוא להגיע לקהל גדול.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_אין בעיה של מימון תקציבי של יום העיון.
מה שרוצים הוא להגיע לקהל גדול._
מובן. המחשבה שלי היתה שזה יעודד את הקהל הגדול יותר להגיע.

_משרד הבריאות אינו פועל כאיש אחד.
הרבה זרועות אחרות מקדמות את התמ"ל._
מעניין...

יש דפוס שמוכר לי מפה, וזה "תשמעו, נכנסו עכשיו לאזור שלנו אחיות טיפ"ח חדשות, ובניגוד לאלה מהדור הישן, אתן אפשר לדבר. אז מה שנעשה עכשיו הוא..."
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

פה זה לא "דור חדש" או "דור ישן".
זה בעיקר תלוי אם היא הניקה או לא. ואם היא נחשפה באופן חיובי להנקה או לא. גם לאחיות צעירות רבות היתה חוויה רעה בהנקה )-:
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אוי :-(

אצלנו יש פחות אמירות "אין לך חלב", אבל נורא נפוצה ההנחייה "להושיב" את התינוק על לוח זמני האכלות נוקשה, כל ארבע שעות. מרגע הלידה.
<תמיד חסר לי שאין בבאופן פרצוף זועם. עכשיו למשל>

פורום הנקה בתפוז לא קשור ללה לצ'ה ולדעתי לא מסתובבות בו מדריכות לה לצ'ה.
בעצם, זה לא מפליא אותי.
אני הגולשת הכמעט-יחידה שם שמפנה נשים באופן קבוע למפגשי לה-לצ'ה. הניראות שלכן בפורום הזה קטנה להעציב.
(אם כי יום העיון פורסם שם)

את יודעת, הלימודים שלי וההשוואות בין פה לשם מעלים הרבה מחשבות... פתאום התחיל להפריע לי שבפורום הנקה העצה האולטימטיבית היא "פני ליועצת הנקה". לא שיש לי דבר נגד LC (יישכוח לכל המקצוע), אבל רבאק, היתה שם לאחרונה שאלה אחת שוואלה כל מה שהיא דרשה (לעניות דעתי המלומדת :-P) זה תמיכה ומתן מידע בסיסי בסגנון "כן, אלה דפוסי היניקה של תינוקות נורמליים, אפשר לצפות מתינוק לכך-ולכך", משהו שמדריכה מתנדבת מיומנת יכולה לעשות בקלות, ובכל זאת התשובה של אחת המנהלות היתה "פני ליועצת הנקה".

זה התחיל להפריע לי מאז שלמלדתי ש(לדעת מחקר זה או אחר) תמיכה קהילתית בהנקה אפילו יותר מכריעה (מבחינת הצלחה בהנקה, חוויית הנקה חיובית וכו') מאשר תמיכה של בעלי מקצוע.

זה מתחיל להתחבר לי עם דברים שניצן אמרה ב הנקה אינסטינקטיבית ולחלוטין לא הבנתי בזמנו, על הסתמכות יתרה על מומחיות ובעלות מקצוע. אני צריכה לקרוא את זה שוב פעם, ולראות אם היא התכוונה למה שאני חושבת...
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

תגידי, מה דעתך להעביר את כל זה לדף חדש? נניח ארגוני הנקה בארץ ובעולם ?
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

שליחה על ידי ללו* »

אני הגולשת הכמעט-יחידה שם שמפנה נשים באופן קבוע למפגשי לה-לצ'ה

פתאום התחיל להפריע לי שבפורום הנקה העצה האולטימטיבית היא "פני ליועצת הנקה"

יקרה, קחי בחשבון שבשביל הרבה נשים שלא עמוק בעניין - אין הבדל גדול בין לקבל על גבי הפורום המלצה לפנות ליועצת הנקה או למפגש לה-לצ'ה. לא כולן מודעות להבדל המשמעותי מאוד במחיר, לא כולן מודעות לאופי הקהילתי והתמיכתי יותר של המפגש המדובר, ומסקנה אחת משותפת עלולה להיות לשתי סוגי ההפניות: "אהה, זאת בעיה חמורה שאני לא ממש יכולה להתמודד איתה בכוחות עצמי בכלים ביתיים, אז אני צריכה או להושיט יד ולקחת את קופסת התמ"ל שפה על השיש או לטלפן ולברר זמנים ולקחת את עצמי איכשהו ולנסוע ולמצוא בייביסיטר לגדולים ולחשוף את הצרות שלי בפני נשים שמבינות הכול בהנקה ואולי עוד יצחקו עלי בלב כמה שאני טיפשה שעשיתי הפוך ממה שצריך".
לא באתי בזה להגיד לא להפנות למפגש, ולא באתי בזה להגיד לא להפנות ליועצת, רק שכדאי להיות מודעים גם לפן הזה של הדברים, ולפי זה לשקול מתי ואת מי כדאי להפנות, ואולי כשמפנים למפגש לה לצ'ה גם להוסיף כמה מילים על אופי המפגשים האלה. ואף פעם לא יזיק לכתוב גם בגוף ההודעה משהו על העלות, אפילו שמי שמעוניינת יכולה להגיע לזה בלחיצת עכבר.

הבעיה היא שאז לוקח חצי שעה לנסח הודעה, ואז עונים על הודעה אחת ביום בערך ונגמרים המשאבים. ואולי גם לכן הניראות שלכן בפורום הזה קטנה להעציב
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ה תמיכה ומתן מידע בסיסי בסגנון "כן, אלה דפוסי היניקה של תינוקות נורמליים, אפשר לצפות מתינוק לכך-ולכך", משהו שמדריכה מתנדבת מיומנת יכולה לעשות בקלות
את יודעת מה, לא בקלות.
כמו שללו כתבה: את יודעת כמה זמן לוקח לנסח את ה"מידע הבסיסי" הזה בצורה נעימה ולא מפחידה? בצורה שתרגיע את האם ולא תכניס לה פחדים ורעיונות? את יודעת כמה צריך לחשוב על כל מלה? להיזהר לא לפגוע? להעצים ולתת הרגשה טובה?
וכמה פעמים ביום אפשר לנסח את אותה התשובה המאוד זהירה ועדינה ורגישה וקשובה שוב ושוב?
בכמה פורומים צריכים לבלות?
ללה לצ'ה יש אתר שבו יש פורום. גם שם קשה לענות בזמן לכולן על מבול השאלות.
כמו כן יש גם פייסבוק. גם שם יש כמה מדריכות שעונות ממש במשרה מלאה. כמות השאלות היא כזאת שצריך ממש מישהי שתשב כל הזמן ותשקיע בתשובות.
לכן יש מאמץ לנסח FAQ באתר לה לצ'ה. כך אפשר יהיה להפנות לקישור והאמהות יקבלו תשובה מלאה. וגם אז, את יכולה לראות אפילו בבאופן: יש דף. התשובות כולן כתובות בדף. ובכל זאת באות כאלה שלא טורחות אפילו לבדוק ושואלות שוב ושוב את אותה שאלה.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

את יודעת כמה זמן לוקח לנסח את ה"מידע הבסיסי" הזה בצורה נעימה ולא מפחידה? בצורה שתרגיע את האם ולא תכניס לה פחדים ורעיונות? את יודעת כמה צריך לחשוב על כל מלה? להיזהר לא לפגוע? להעצים ולתת הרגשה טובה?
תני לי חצי שנה ואדע ;-)

<תגובה ראשונית. חייבת לרוץ, אקרא ואגיב מאוחר יותר>
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”