יום שישי והנה שוב חוזר על עצמו סנדרום "
אבא בבית" מישהו מכיר??
פתאם אבא אתנו, הוא לא יוצא בבוקר לעבודה, וכל שגרת חיינו מתערערת. לרוב הימים האלה נגמרים בהתקף עצבים רציני ובמריבה מכוערת שלנו...
השבוע, אני יוצאת מוקדם לסידורים, אבל נערכת מבעוד מועד ומארגנת את כולם לארוחת בוקר מסודרת (עבורי, הארוחות הן הדבר הכי יציב וקבוע ביום שלנו...). כי בימים אחרים, אבא לא כל-כך מתחבר לשעון הביולוגי שלנו, ומתחיל לנגב חומוס פתאם משום מקום ואז אחרי חצי שעה מגלים שהילדים לא אכלו וכו' וכו'...
אז אני יוצאת כאמור, וחוזרת קרוב מספיק לארוחת הצהריים. מצד אחד, פלא פלאים, הילדים ציירו ציורים מדהימים, ובנו יחד עם אבא דגם של הרחוב שלנו מלגו קטן והכל טוב ויפה. מצד שני: הכיור עמוס כלים, אין שום סימנים להכנה של צהריים ובאויר חוזר על עצמו שוב ושוב משפט שמוציא אותי מדעתי: "אבא, שחק איתי". ובמקביל, הטריגר האולטמטיבי: "אמא, אני מת מרעב" (בימים טובים שלי יכול להוציא ממני אפילו תגובה כמו: "מוות מהיר וקל ! ")
אני פורקת עצבים על הכלים שבכיור ומתחילה לתקתק צהריים ועוגות לשבת במקביל. עד שאני יושבת לאכול, רוב האוכל כבר בקיבה של כולם וכבר נאמתי מספיק נאומים והסברתי לבנים שדיר באלאק אם הם יהיו בעלים כלאה כשיתחתנו, וכמו רס"רית משופמת, אני חוזרת איתם על כמה כללי אצבע לגבי נהלי הסדר והנקיון במטבח ("אז מה עושים לפני שאבא/אמא יכולים לשחק אתכם ??? ...").
הקטע עם "אבא, בוא לשחק איתי" ממשיך בגדול. אני נכנסת לסטרס ומשתדלת להתרחק מהזירה. רואה אותו מתכווץ ומתפתל בנסיונות להתחמק ומוצאת את עצמי בסוף משחררת קיטור: "לך כבר תעשה עם עצמך משהו !!!"
הוא ממשיך להתפתל, והסיבובים האלו מוציאים אותי מדעתי. אני נכנסת להתקלח, רק כדי לגלות שהמתג של הדוד מזייף ובעצם אין מים חמים (אאאאאווווווווווווווווףףףףףףףףףף !!!). אבל איזה מזל, עכשיו יש לו פתאם באמת מה לעשות. והנה הילדים שלי, שביומיום כבר מעסיקים את עצמם נהדר, מגלים שוב יכולת תמרון והעסקה עצמית. אותם ילדים שלפני רגע היה נראה שלא יכולים לנשום בלי אבא צמוד, גולשים למשחק משותף ונהדר....
אני מזכירה לו שוב ושוב שביומיום זה לא ככה, שאני מזמן הבהרתי שיש דברים שאני לא מוכנה לעשות ומשחקים שאמני מסרבת להשתתף בהם ואיזה יופי הם מסתדרים לבד וכו' וכו' ואז, אחרי שהתרחקנו קצת מהאירועים, הוא אומר לי בעדינות: "את לא חושבת שהוא שם לב שאני לא כל-כך אוהב לשחק בפלימוביל..."