האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
אני יודעת שצריך לשלם ביטוח לאומי. וזה הליך מאוד פשוט - מודיעים לביטוח לאומי והם שולחים הביתה פנקס כזה, כמו פנקס מקדמות של מס הכנסה
יש שם מקום למלא את פרטי המועסק ואת פרטי המשרה (כמה חודשים, כמה שעות בחודש) ובסוף הנוסחא יוצא הסכום לתשלום. נדמה לי שמשלמים פעמיים בשנה בסה"כ.
זה תלוי באיזה צד אתה רוצה להיות (מלאכים על אדמות או בסדר לא יותר מכולם).
אם אתה מעוניין בבסדר, אז:
# חופשה, כמו מקומות עבודה רבים ניתן להגדיר שנלקחת בימים שהאדם אינו עובד (כמו במשרות תרגול באוניברסיטה, אבל לא רק שם..).
# הבראה - ניתן לקבוע שחלק מהשכר לשעה הוא שכר בגין דמי ההבראה (הרבה מקומות מכניסים לתוך הסכום השעתי גם הוצאות בגין לבוש ושאר דברים, בתוך הסכום שסוכם, ולא מעבר לו).
# פיצויים חייבים לשלם אם עבדה אצלך יותר משנה רצוף. גם כאן (כמו שעושות האוניברסיטאות לגבי סגל מן החוץ), אם היא עובדת אצלך 10 חודשים בשנה נאמר (כי בחופש הגדול את עם הילד/ה לדוגמא), אז את לא חייבת בתשלום פיצויים (מבחינה חוקית, ומוסרית תחליטי לבד אם את חייבת או לא).
בנוסף- תשלום על חגים - אף אחד לא מקבל, אלא אם כן זה מופיע בהסכם הקיבוצי שלו, או שהוא עובד גלובלי. כאשר את מעסיקה לפי שעות, היא לא זכאית.
תשלום על אי הגעה ביוזמת המעסיק - אין תשלום כזה. כאשר מראש הוגדרו תנאי ההעסקה עם אופציה כזו (ולדעתי גם כשלא הוגדרו), אז את לא צריכה לשם דבר. בחרמון לדוגמא, שולחים את העובדים הביתה כאשר האתר נסגר מחמת סופת שלגים (גם באמצע יום עבודה), והם לא מקבלים על כך תשלום. יש גם מקומות עבודה נוספים שנוהגים כך (מסעדות - שולחים חלק מהצוות הביתה אם בניגוד לציפיות אין עבודה).
# חופשה, כמו מקומות עבודה רבים ניתן להגדיר שנלקחת בימים שהאדם אינו עובד (כמו במשרות תרגול באוניברסיטה, אבל לא רק שם..).
מה זה אומר?
אם אני יודע נכון - המינימום בחוק הוא 12 יום לשנה למשרה מלאה.
על כל חלק משרה מזה - מקבלים את החלק היחסי, לא? # הבראה - ניתן לקבוע שחלק מהשכר לשעה הוא שכר בגין דמי ההבראה (הרבה מקומות מכניסים לתוך הסכום השעתי גם הוצאות בגין לבוש ושאר דברים, בתוך הסכום שסוכם, ולא מעבר לו).
האם דמי הבראה הם משהו שנתון בחוק, או שמקובל שמשלמים למטפלות, או שלא זה ולא זה? כמה ימי הבראה ניתנים בשנה?
עוד דבר: האם יש אינטרס למטפלת לעבוד לפי שעות ולא כחלק משרה?
חופשה - אני יודעת שזה 10 ימים לשנה למשרה מלאה. אם לא עובדים משרה מלאה מקבלים את החלק היחסי.
הבראה - דמי הבראה זה נתון בחוק. ניתנים 5 ימי הבראה בשנה אבל יש סכום מינימום ומקסימום - משהו בסביבות ה- 600 ש"ח.
דרך אגב - אם המטפלת עובדת אצלכם בבית צריך לתת לה את כל מה שהוזכר לעיל. אך אם הילד נמצא אצלה בבית - לא צריך לתת את כל הדברים כי אז היא נחשבת עצמאית. - שווה לבדוק את הנקודה הזו.
זה שיקול של הרבה הורים - כי זה חוסך הרבה כסף.
מה שזה אומר, שאם היא עובדת בחצי משרה שאינה בכל הימים בשבוע, אז את 5-6 ימי החופש שלה היא זכאית לקחת במהלל הימים שבם אינה עובדת אצלכם.
כפי שנכתב, חייבים לשלם דמי הבראה, אבל אם משלמים לה מעל לשכר מינימום, ניתן לקבוע שחלק מהשכר לשעה הוא הרכיב של דמי ההבראה, וכך לא לשלם בנוסף לתשלום החודשי עוד תשלום של דמי הבראה פעם בשנה. יש לשלם את הסכום הזה, אך אין חובה שזה יהיה פעם בשנהף אפשר לפצל את זה איך שרוצים.
התעוררויות תכופות בלינה משפחתית
היי, אני חדשה פה ואשמח מאוד ליעוץ או רעיון לגבי לינה משפחתית.
אני וזוגתי ישנו עם התאומים שלנו מיום לידתם בלינה משפחתית.
היום הם בת ובן 10 חודשים (9 חודשים מתוקן)
אנחנו ישנות במיטה ענקית (שתי מיטות זוגיות מחוברות), בד"כ אנחנו ישנות יחד במיטה אחת, אחת הילדים ישן צמוד אל אחת מאתנו והשני קצת רחוק.
היו לנו ימים טובים בלינה המשפחתי ואפילו תקופות שישנו לילה שלם (בערך בגיל חמישה חודשים)
בחודשים האחרונים המצב הפך להיות בלתי נסבל...