התפקדות לקה''ל וחשיפה לתקשורת

קהלולית*
הצטרפות: 22 יולי 2004, 19:14

שליחה על ידי קהלולית* »

בדף זה אני רוצה להעלות לדיון ולקבל עצות בשני ענינים הנוגעים לקה"ל. קה"ל , למי שלא יודע , היא קבוצת הורים לילדים שלמים (שלא עברו ברית מילה) וחברות בה כרגע כ-250 משפחות. הקבוצה אינה רשומה כעמותה וכל העניינים הנוגעים לה הם בידי מתנדבים הפועלים בעיקר על דעת עצמם (בתאום איתי (-; אבל לא בהכרח) ומתוך מוטיבציה אישית, לא "חלוקת תפקידים" ומרות , וזאת מבחירה.
עדיין, אני מרגישה שהעניין אינו אופטימלי ושיש אולי צורך הארגון יותר מסודר ואולי "ממוסד" של פעילויות הקבוצה.
כרגע יש לי התלבטות בעיקר בשני עניינים ואני אשמח לקבל עצות:
  1. האם לחשוף את עצם קיום הקבוצה לתקשורת. כמובן ש"יודעים עליו" ואפילו היתה כתבה לפני שבוע שבה הציגו גם את הקבוצה, בנוסף לרעיון של אי מילה בכלל ופורומים שונים בנושא, אבל יש אפשרות להוסיף חשיפות בתקשורת שיתרונן,בין השאר, הוא שיותר אנשים ידעו על הקבוצה ועל האופציה לא למול.
אני בטוחה שיש לזה, מלבד מחיר הפרטיות , גם חסרונות , ואשמח לשמוע דעות.
  1. העניין השני הוא תהיה שלא הצלחתי לחדד אותה מספיק : למה יש הרבה הרבה (יותר ממספר חברי הקבוצה הרשומים) כאלה שלא מלו את בניהם ולא רוצים להרשם לקבוצה ואפילו מתנגדים לזה. זה לא מנג'ס, זה פרטי ואפילו סודי וכמובן לא עולה כסף. אני פונה כאן ללא-רשומים : מה מרתיע אתכם? (אפשר לכתוב בעילומי שם כמובן (-: אני רק רוצה את המידע לפתרון התעלומה)
בהזדמנות זו אני מפנה לדף שלנו כאן ב"באופן": קבוצת קהל

עד כאן. קהלולית (רונית מקה"ל)
נהר_שליט*
הצטרפות: 25 יולי 2001, 09:26
דף אישי: הדף האישי של נהר_שליט*

שליחה על ידי נהר_שליט* »

למרות שנחשפנו לנושא לפני שש שנים, מעולם לא נתקלנו בקריאה להתפקד לקה"ל, אני לא חושבת שנתנגד.
לגבי חשיפה לתקשורת- אני רואה בזה רק יתרונות, ככל שיתקלו יותר אנשים ויותר פעמים ברעיון, כך ירבו המהרהרים לפני מעשה והנמנעים ממעשה.
אבישלום*
הצטרפות: 28 פברואר 2003, 05:32

שליחה על ידי אבישלום* »

אתם נאצים זה מה שאתם.
מה אתם רוצים ליהיות כמו הערבים.
חוץ מזה זה גורם לבעיות במתן שתן.
ואמרתי כבר שאתם יותר גרועים מהיטלר?
> אבישלום מדגים תוצאה אפשרית אחת של נפנוף בדגל אדום אל מול המון נבער <
ואז נצטרך שוב לדון בכל מני דברים כמו שמירה על רוח האתר וכד'
חוץ מזה , אני הרגשתי יותר נח לתמוך בנושא באופן פומבי לפני שנתיים, לא בגלל ששיניתי משהו מדעתי, להפך, דעתי התחזקה, אבל כיום כשאני מדבר בפומבי על הנושא אני פוגע בפרטיותם של שני בני אדם.

איך היינו מרגישים אם מי מילדינו היה מצטרף ל"קהילה של ילדים להורים אשר יש להם יותר שיער בבית שחי שמאל מאשר בימין" ?

ככל שיתקלו יותר אנשים ויותר פעמים ברעיון, כך ירבו המהרהרים לפני מעשה והנמנעים ממעשה
מסכים
נהר_שליט*

שליחה על ידי נהר_שליט* »

בשביל תגובות אלימות במיוחד יש את עריכת כל הדף.
ולדעתי רוב האנשים החילונים דווקא יתמכו, מבחינה רעיונית, בצד השפוי (במיוחד בהחשפויות חוזרות לעניין).
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

לדעתי צריך להפריד את המאבק החברתי מקבוצת ההורים שאמורה להיות קהילה תומכת. "התפקדות" זה טוב לצרכים פנימיים של החברה, אל תתלי אחד בשני.
לא בהכרח כל מי שבחר להשאיר את בנו שלם גם מעוניין לחולל שינוי חברתי בנושא.
נהר_שליט*

שליחה על ידי נהר_שליט* »

מסכימה עם מיכל שיש להפריד את הקהילה התומכת מהמאבק חברתי, בכלל לטעמי אין טעם במאבק, רק להעלות לסדר היום את האפשרות.
לגבי "לא בהכרח כל מי שבחר להשאיר את בנו שלם גם מעוניין לחולל שינוי חברתי"- לדעתי בעצם הבחירה של המנעות ממעשה המילה , מתחולל שינוי חברתי בלתי נמנע ומבורך :-)
אדמה*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2002, 02:13

שליחה על ידי אדמה* »

כשהתחתנו בטקס קונסרבטיבי היינו מזה פורצי גדר כולם הילכו עלינו אימים בכל מיני נבואות זעם שזה יפגע וישבש את חיינו וחיי ילדינו היום כבר איש לא מרים גבה
אני רוצה שכשהבן שלי יגדל הוא לא יצתרך להתכל בהרמות גבה או להיות נבוך בסיטואציות מסוימות ובגלל זה החשיפה והדיון בנושא חשובים בעיני מאוד פשוט כדי להפוך אותו למוכר בחברה - יש כאלה שחתכו להם ויש כאלה שלא - זה הכל
קהלולית*

שליחה על ידי קהלולית* »

נהר אני מסכימה עמך בכל מלה! אין צורך בכל מאבק (אולי רק כזה שיאפשר מידע נגיש לכלל הציבור) ואני אישית איני מרגישה צורך להאבק.
אני כן מרגישה רצון "להיות שם" בשביל כאלה שמתלבטים וזאת לא במטרה לשכנע אותם אלא כדי לתמוך בתהליך ההחלטה. יש לי כבר הרבה ידע, יש לי הרבה נסיון עם מתלבטים קודמים שהגיעו לקה"ל ויש לי פרספקטיבה שאין לאלה המתלבטים. הם רואים רק את עצמם ורק ברגע נתון (עם התלבטות הקשורה לעתיד) אני "ראיתי אלף כמותם" (זה כמעט נכון... (-; ) וחבל לי לא לומר להם שיש להרבה אנשים (למשל) בעיות דומות, שחלק מזה נפתר, שחלק מזה ישאר עלום עד שהילד יגדל.

אבל זה באמת שני דברים נפרדים. קה"ל היא ארגון חברתי (והתנדבותי) בעיקרו ואין לו כל אג'נדה לוחמנית.
אני אישית - מוכנה לחשיפה מסויימת וזו בעצם הנתינה שלי לחברה. באופן אישי לגמרי.

אדמה - כמוני כמוך. כשהתחתנו בטקס לא אורתודוכסי - היינו מה זה פורצי גדר. היום כבר איש לא מרים גבה ואפילו לא מבינים בכלל על מה היתה אז המהומה.
אינני חושבת שהבן/שלי יתקלובהרמת גבה . אישית - אני מעדיפה ללמד אותו להתמודד עם גבות מורמות (גם העוד תחומים שבהם יהיה יחודי או פורץ גדר) ולא עם איבר מין מצולק (-;
קהלולית*

שליחה על ידי קהלולית* »

עכשיו שימי לב שימו לב - כל הקוראים בדף :
אנא, אלה מכם שיש להם ילד שלם או בטן מלאה בילד ובכוונות טובות (לא למול אותו)
אנא התפקדו לקה"ל.
איננו עושים כל שימווש בפרטיכם
לא נפנה אליכם בכל תחום שבו לא תרצו
לא נציף את תיבת הדואל שלכם בשום דבר לבד מפעם בשנה הודעה על מפגש
לא נתמוך בכם, לא נתקשר אליכם ולא כלום.
ה"אנחנו " זה כי לא נעים לי לכתוב "אני " , יש לי גם כמה עוזרים. זה לא דבר גדול קה"ל זו באמת רק רשימה שאני מנהלת אותה, בדומה לרשימה הלבנה של באופן טבעי.
יש פה בבאופן טבעי הרבה אנשים שלא חשים צורך "להיות שייכים" . אני כל כך מבינה אתכם. אני, כמותכם, לא נתקלתי בכל בעיה, כל צורך לתמיכה או כל הצדקה שכלית "להיות רשומה"
אבל....
יש אנשים שזה חשוב להם שיש הרבה אנשים בקה"ל. רוב הזוגות החילוניים מלים את התינוק כי :
  1. הם פוחדים שהם "המשוגעים היחידים"
  2. הם פוחדים מבעיה לילד בעתיד
  3. הם נתונים ללחץ של סביבתם

אתם לא חייבים לעזור להם
אבל עצם קיומכם (איך מדגישים פה מילים ...?) , עצם זה שיש אנשים אחרים בארץ, גם אם אינם מוכרים או לא נגישים, שלא מלו משפיע עליהם לטובה, לטובת מה שהם היו רוצים לעצמם.
התפקדו (איזו מילה מגעילה.... לא אני המצאתי אותה) לקה"ל
[email protected]
03-5299246
ולו רק בשמכם והטלפון שלכם
הנה בהינף אצבע אתם עוזרים למישהו.

אשמח לשמוע גם דעות נגד זה, כאן בדף. טענות וכו' (-:
ב_דרך*
הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*

שליחה על ידי ב_דרך* »

(איך מדגישים פה מילים ...?)
על-ידי מלים בין כוכביות
קהלולית*

שליחה על ידי קהלולית* »

תודה. תודה רבה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אבישלום, אני לא מצליחה לשים על זה את האצבע, אבל לא הבנתי את הקשר בין התפקדות לקה"ל לבין העניין עם השיער בבית השחי. נראה לי לא לעניין. ההשוואה להירשמות ב-הרשימה הלבנה אצל יונת שרון נראית לי יותר מתאימה.
אתה מציג את זה כאילו זה משהו להתבייש בו, משהו להסתיר: מה, אני רוצה שיהיה רשום באיזה מקום שלבן שלי יש פין שלם?

לגבי חשיפה לתקשורת:
לדעתי, הכל תלוי איזו חשיפה. חשיפה נחמדה, כלומר, הופעה בתוכנית בוקר ידידותית עם קטע אינפורמטיבי קצר, או משהו כזה (אייטם שבו תספרו מה זה "קהל" ותזמינו לפיקניק השנתי. מציעה לא לפרסם את המיקום, אלא איפה לברר את המיקום המדוייק, כדי למנוע עד כמה שאפשר הופעה של פרובוקטורים) - מומלצת ורצויה מאוד.
לעומת זאת, הופעה בתוכנית שבה תוזמנו על תקן "הפריקים המטורפים שצריך לחסל" וישסו בכם מישהו מתנגד תוקפני - לדעתי יש בה יותר חסרונות מאשר יתרונות. לא כדאי להופיע בהקשר של איזשהו ויכוח או איזושהי התגוננות. אתם קבוצת תמיכה, עזרה ומידע. לא אגודה למסיונריות לאי מילה או אגודה למלחמה במילה. צריך להיזהר שהצופים לא יבלבלו.
(זה קרה לליגת לה לצ'ה, שהמון אנשים לא הבינו שמדובר באמהות שעוזרות לאמהות אחרות בנושאי הנקה, וחשבו שבהכרח מדריכות לה לצ'ה רוצות להכריח נשים להיניק...).
קהלולית*

שליחה על ידי קהלולית* »

בשמת תודה על העצות . רק שאני לא בטוחה שלה-לצ'ה קיבלו את הדימוי התוקפני (שלא ידעתי עליו כי מעולם לא התענינתי בארגון זה) בגלל התקשורת. לדעתי הם קיבלו את הדימוי התוקפני כי יש הרבה נשים שלא הניקו ואינן שלמות עם זה (זה שונה מאשר להצטער על זה שלא היתה הנקה או שההנקה לא הצליחה) ואת רגשי האשמה הן פורקות על ההנקה ועל המניקות ועל ליגת לה-לצ'ה ועל אחיות טיפת חלב ועל כל העולם כולו.
אני רואה איך הרבה מאד דיונים שיכולים להיות עניינים על הנקה (וזה נכון גם לברית מילה, ובזה ההשואה כן מדוייקת) הופכים ל"הילד שלי נורא בריא והוא לא ינק אפילו יום אחד" או "הילד שלי יותר בריא מהילד של השכנה שינק שנתיים" (או-אה-מה-קרה מישהו אכל אותה) ככה גם "הילד שלי ממפותח לא פחות מהילד של אחותי שיונק כבר שנה וחצי" וכו'
למשל ראי כאן:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=36567710
אם יש לך כח לקרוא כמה מופרע לינוק בגיל 4 (-;
דו*
הצטרפות: 06 יולי 2006, 13:12

שליחה על ידי דו* »

מקווה שלא אפגע באיש, אבל מעניין בעיני הנושא הזה. לי עצמי יש שתי בנות ומעולם לא נאלצתי לשאול את עצמי ביני לביני, או מול אחרים, מה היה אם... אבל הייתי שמחה לשמוע קצת בני כמה הילדים שלכם והאם נתקלו בקשיים כלשהם בגלל ה"שלמות" שלהם? מישהו אמר משהו? איך הסבים קיבלו את זה? איך הגעתם להחלטה הלא פשוטה הזו? אני הולכת לבדוק אם יש דף שמוקדש לנושא, ומי שרוצה אשמח אם יענה לי כאן. תודה.
שליחת תגובה

חזור אל “הקהילה - בוירטואליה ובמציאות”