האתר לאן

קרן_שמש*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2001, 16:23

האתר לאן

שליחה על ידי קרן_שמש* »

ראשית, נוסטלגיה:
אני חייבת תודה יותר משאוכל לבטא במילים לעלון באופן טבעי. הייתי מחכה בכיליון עיניים לקבלת העלון. הוא תמך בי ועזר לי ועורר אותי למחשבה. נקשרתי לשמות, שחלקם הפכו לחברות טובות. את השאר קראתי, ועודני קוראת בהנאה. גם אם אין קשר ישיר, יש לי תחושה שאותם כותבים הולכים איתי כברת דרך, והם חלק ממשפחתי המורחבת. גם אם אינם יודעים זאת (או אינם רוצים זאת).

כששמעתי על פתיחת האתר הזה אצתי רצתי למחשב, וכשבעלי לא היה מפרמט אותו הייתי יכולה גם לקרוא את הדברים של המשפחה הזאת. כשהתחלתי לכתוב פחדתי. אני אתקבל כאן? איך אני אתקבל? כל אותן תהיות של חיות תמות מבט שרצות ביער בוער ומחפשות את אמא. חלק מדברי כתבתי תחת שמות בדויים. חברותי דאגו לשפיותי.

בראש ובראשונה האתר סיפק לי ערוץ ישיר לשיחות, לבטים, רעיונות, תמיכה, עזרה, התייעצות, השכלה, למידה, צמיחה, גדילה וכו'. הרגשתי כמו בשיחת טלפון ארוכה עם חברה חכמה וטובה.

היום, כשאני נכנסת למה חדש אני מוצאת עצמי בסבך דפים שעוסקים במי נעלב ממי, שנולדו מדפים אחרים שעוסקים במי התנשא על מי ולמה, שנולדו מדפים של מי אתם חושבים שאתם וכו'
אז איך מחזירים עטרה ליושנה?

אולי קל מידי להגיע ללב האתר? אולי במקום לקפוץ מיד ל מה חדש צריך לעבור קודם ב דף פתיחה שמסביר מה זה המקום הזה?

אולי באמת לדרוש תשלום ואפילו סימלי? חמישה שקלים לשנה? עשרים? שבעים? משהו שיסנן מראש את כל אלו שעשו חיפוש בגוגל למילה הארי פוטר או מריחואנה. נכון שיאבדו אז כל אותם חברים בפוטנציה שלאט לאט נשאבים לרעיונות.

אז אולי צריך לחשוב על האתר לאן? מה החזון שמאחוריו? מה הכיוון?
ועכשיו, שיסקלו אותי! אבל לא יסלקו אותי!
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

האתר לאן

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

רוצה להגיד שאני מרגישה באופן דומה באתר לאחרונה . משהו פה הולך לאיבוד. מתמסמס.
מהדפים הללו אני נמנעת מראש כי זמני מוגבל גם ככה ולנצל אותו על נושאים כאלו נראה לי בזבוז,משעמם וטפשי.
אך עם הרעיון שלצור "חסימה " מסויימת יש קושי ולו בשל העובדה ששוב יונצח הדיון מי הוא מי.....
קרן_שמש*

האתר לאן

שליחה על ידי קרן_שמש* »

מיץ היי, לא התכוונתי לחסימה, ככל שאני חושבת על זה יותר נראה לי יותר הגיוני ליצור מעין הקדמה. דף שמברך על הכניסה לאתר ומסביר מה זה האתר הזה. יש דף שנמחק, שמישהי הגדירה שם יפה את העניין. אני אנסה לחפש ולצטט אותה (מקווה שהיא לא תכעס כי הדף ההוא מחוק...)

הכוונה למשהו מנוסח:

ברוך הבא לאתר "באופן טבעי".
האתר משמש מקום מפגש לאנשים שרוצים לשמוע ולהשמיע בנושאים של גידול ילדים/ארנבונים/גינה אורגנית.
הנך מוזמן לשוטט בין הדפים. מומלץ לקרוא מס' X של דפים כדי להבין איך מתנהלים הדיונים.
דפים מומלצים למשוטט המתחיל: X, Y, Z,
לשמחתך, מידי חודשיים יוצא העלון של באופן טבעי עליו ניתן לעשות מנוי אצל רני וחדוה כשר.

אני בטוחה שיש כאלו שינסחו את זה טוב יותר, מקווה שהבנת את הכוונה.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

האתר לאן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אפשר לעשות בחינה: כשאת לוחצת על "הוסף לדף" יופיע אחד הגריינים, ואת תצטרכי לכתוב מי כתב אותו ובאיזה דף בשביל שההודעה שלך תקלט. >:)
קרן_שמש*

האתר לאן

שליחה על ידי קרן_שמש* »

אפשר שאלון בכניסה ראשונה לאתר ואז לתת קוד סודי למשתמש!
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

האתר לאן

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

אולי באמת לדרוש תשלום ואפילו סימלי? חמישה שקלים לשנה? עשרים? שבעים?
גם אני חושבת שהגיע הזמן. לא רק כדי לסנן, אלא גם כדי שמי שמגיע לו יתחיל סופסוף להרוויח מזה.
כל חברה שפעם הייתי פוחדת להגיד לה מה דעתי על גידול ילדים פתאום הופכת למכורה.
אפשר אפילו לאפשר התנסות בחינם שבועיים? חודש? חודשיים?
אפשר אולי שרק לקרוא זה ללא תשלום, ואם רוצים לכתוב אז לשלם.
אגב, מוזמנת התייחסותכם לנתון ה מדהים שמצויין ב מזלטוב לאתר
קרן_שמש*

האתר לאן

שליחה על ידי קרן_שמש* »

ברוכים הבאים לאתר הקהילתי של באופן טבעי!
כאן תוכלו להמשיך ולדון בנושאים שעלו בעלון, להעלות נושאים חדשים לדיון, ולהשתתף ביצירת האתר.
בשאלות/בעיות/בקשות -
מלים מחוברות בקו תחתי הן קישורים לדפים בתוך האתר. אתם מוזמנים ללכת בעקבותיהן, וגם להוסיף מלים משלכם בתחתית כל דף.

נו יונת, מה העניין לשנות קצת את הניסוח לטובת אלו שאינם מנויים על העלון?
אולי ניתן להגדיל את ההודעה הזו (המצוטטת למעלה) כדי שמישהו גם יקרא אותה?
מי_כל*
הצטרפות: 16 יוני 2003, 01:58
דף אישי: הדף האישי של מי_כל*

האתר לאן

שליחה על ידי מי_כל* »

כל מה שרשמה קרן שמש עם פתיחתו של הדף הזה - כאילו רשמה את הגִיגַיִי בתקופה האחרונה.
גם אני מהקוראים (וקצת קצת מהכותבים) - ראו את השעה בה נכתבים דברי אלו...
גם אני מאלו שהאתר (על יושביו) תרמו רבות והביאוני עד הלום.
ברם - אני מוצאת עצמי בחשש מתמיד שאני מחמיצה אולי דברי טעם וחכמה שהשתרבבו להם בינות לעמודי שתו לי אכלו לי שמתי על הג'יפ ונסעו לי ...

בניגוד לקודמיי, אין לי פתרונות.
בטח לא בשעה זו של היממה.
רק לכתוב שאולי יש לעשות מעשה...
שיהיה לילה טוב.
קרן_שמש*

האתר לאן

שליחה על ידי קרן_שמש* »

זהו תהליך של התבגרות. אחרי הכל האתר הוא בן שלוש, בגיל הזה יכולה להיות "קפיצת גדילה" והתבגרות.
נכון, היגגתי גם בזה. הבעיה שזו לא נראית לי תופעה חולפת, להיפך, ככל שיחשפו יותר אנשים לאתר יהיו יותר מקרים שצפריר מגדיר כ ביקורת ממשתתפים חדשים. ניסיתי לחשוב על דרך למנוע את זה. הדפים האלו אכן נוברים בתוכנו כקהילה ובאיך שהדברים משתקפים למבקר חדש. במקביל יש גם "טיפול אישי" מעניין ודברים חדשים שלומדים על האנשים (ענת גביש מתפרצת, צפריר רך כאפרוח). כדאי לנסות למנוע אי הבנות בעתיד, כדי לחסוך את הופעתם של עוד ועוד דפים שכאלו.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

האתר לאן

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

האתר לכאן.
כאן ועכשיו.
הווה.

<צפריר טוען שאין מה לדאוג: דאגה לא תחסר>
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האתר לאן

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

מצטרפת לקרן שמש. אכן הסבר יותר ממצה בדף הפתיחה יקל מאוד על ההשתלבות. מי שנכנס לפה פעם ראשונה עלול להתבלבל. מה אם לא מכירים את העלון? איך יודעים איזה דיונים החלו שם? וכו'. גם אני חשה תסכול גדל והולך לנוכח ריבוי הדפים העוסקים בתרבות הדיון, מהות הקהילה וכו' ופחות בתכל'ס של החיים באופן טבעי.
בעצם זהו אתר חופשי, אז כל אחת ואחד מאתנו יכול/ה לשנות את דף הפתיחה, לא ככה?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

האתר לאן

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

האתר לכאן (צפריר שפרון)
מעניין, כשראיתי את שם הדף זו היתה התגובה הראשונית, כמעט אינסטנקטיבית שלי... (ומה זה אומר?)
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

האתר לאן

שליחה על ידי רועי_שרון* »

צפריר, אני לא אוהב את הקטע שהוספת ב-דף פתיחה. לאתר נכנסים המון אנשים, ומקרב החדשים שכותבים, מעטים בלבד (פחות מאחוז אחד; מה שקרוי: בטל בשישים) מביעים תחושות שהקטע הזה מתייחס אליהן. לרוב האנשים האחרים זה פשוט נראה מוזר, אפולוגטי, מגיב לאיזושהי בעיה נסתרת בלי בעצם לדבר עליה, בקיצור -- פשוט לא מובן. אלה הם בדיוק הדברים שאני וכותבים אחרים באתר לא מתחברים אליהם, ולא מסוגלים לעמוד מאחוריהם. אני לא מעוניין להתנצל על התחושות של אנשים לבאופן. אני מרגיש גאה בתפיסת העולם הבאופנית. אני חושב שבמידה שיש כאן בכלל בעיה, אז צריך לדבר עליה באופן פתוח וברור, בדיוק כמו שאנחנו עושים בכל נושא אחר. הקטע הזה עושה בדיוק את הדברים ההפוכים.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

האתר לאן

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מה אם לא מכירים את העלון? איך יודעים איזה דיונים החלו שם?
ואללה, אפשר לבנות FAQ...
  • מה ההבדל בין מה חדש ל-דף פתיחה?
  • כתבתי הודעה ואף אחד לא התייחס כבר יומיים. למה מתעלמים ממני?
  • איך פותחים דף בית אישי ומה זה בכלל? למה לי לפתוח דף כזה? האם פתיחתו אומרת שאני חלק מ-קהילת באופן טבעי?
  • מהי קהילת באופן טבעי? האם כל מי ששייך אליה נמצא ב-חינוך ביתי?
  • במה שונה הפורום הזה מפורומים אחרים? האם אתם חושבים שיש לכם מונופול על האמת?
וכו'...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

האתר לאן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האם אתם חושבים שיש לכם מונופול על האמת?

חושבים - כן.
בטוחים - אולי.
אש''י_ר*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 10:37
דף אישי: הדף האישי של אש''י_ר*

האתר לאן

שליחה על ידי אש''י_ר* »

ואני לתומי חשבתי שכל היופי הוא שאת/ה יכול לבחור את הדפים שמעניינים ולהתעלם מהשאר...
כן הקדמה ארוכה יכולה להיות רעיון מצויין, גם תהליך הרשמה (פשוט) יכול לסנן את אלו שסתם חיפשו את הארי פוטר והחליטו להשאיר כמה הגיגים לא רלונטיים...
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

האתר לאן

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

יתר על כן, ההפניה ל- מה חדש כדרך ללמוד את האתר מופנית לאנשים עם צורת חשיבה מסויימת.

כאשר אני הפניתי לאתר אדם שאני מכיר, חכם מאד, אך עם צורת חשיבה אחרת לגמרי, הגישה ההתרשמותית הזו היתה בדיוק הפוכה ממה שנראה לי הולם בשבילו. הוא ביקש ממני שאני אכניס אותו לאתר, וזה הדואל ששלחתי לו:

שלום (שם).

באופן טבעי: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl

אני ממליץ, לפני שאתה כותב, לעבור הדפים הבאים מתוך http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?[po]מדור שימוש באתר[/po]:
  • ארבעת הלינקים ב- ביקור ראשון.
  • ממדור "מצטרף?": סימן שאלה אחרי השם, דף בית אישי, מגרש משחקים.
  • ממדור "עריכה": שם דף מתאים, עריכה בצ'יק צ'ק.
  • ממדור "סגנון ועיצוב טקסט": כל הארבעה.
  • ממדור "לשימוש מתקדם": חיפוש בצ'יק צ'ק, דרך ארץ בצ'יק צ'ק, איך להתווכח בצ'יק צ'ק.
מלת אזהרה: אחרי שמתמכרים לצ'יק צ'ק - קשה לחזור לפורומים מהדור הישן!!

להתראות,
עודד
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

האתר לאן

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

רועי,
קבלתי. נמחק.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האתר לאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

אנסה בקצרה:
א. ממש לא מסכימה עם דמי שימוש או כל הגבלה או חסימה אחרת.

ב. ממש לא מפריעים לי הנעלבים, החל מורד והמשפחה וכלה בבמבי.
כמו צפריר, אני חושבת שהם שיעור. במהלך ההתמודדות עם התופעה אנחנו לומדים מה קורה פה, מחדדים את אמנות התגובה הנכונה, ומשפרים את האופי שלנו באופן אישי. יופי. סדנת שיפור אישיות בחינם.
כאמור, ההצעה של רועי שרון , אם איני טועה, היתה מצוינת: לברך לשלום, לקדם בברכה, להתעלם לחלוטין מהתלונות/הביקורת/ההתקפה ולהפנות לדפים של "סיור היכרות עם האתר".

ג. אני אשמח לתוספת הסברים בדף הפתיחה, אם כי את נוסח צפריר לא ראיתי. נוכחתי במיעוט ההסברים כשהפניתי חדשה שגילתה כמה סממנים חשודים של ביקורת ממשתתפים חדשים - לכמה דפים.

ד. מה שעודד כתב נשמע מצוי.ן הייתי רוצה דף מוכן כזה, עם הסבר על האתר והקהילה, ועם דפי הנחיות ראשוניים כאלה. מה שכתוב על גב העלון נראה לי טוב מאוד לדף הפתיחה.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

האתר לאן

שליחה על ידי רועי_שרון* »

צפריר -- תודה!

בשמת, לגבי הסברים נוספים בדף הפתיחה: דף הפתיחה הוא דף פונקציונלי. כלומר, הוא צריך לשרת משתמשים באופן שוטף, ולא רק להיות מבוא למשתמשים חדשים. הסטטיסטיקה שלנו כאן באתר מראה שזה הדף השני הנצפה ביותר (הראשון זה מה חדש) על ידי משתמשים שזה לא הדף הראשון שהם רואים באתר. הסברים ארוכים נוטים לעצבן משתמשים קבועים.

יחד עם זאת, צריך לא להתעלם מהמשתמשים החדשים. ולכן, האיזון המתאים נראה בעיני לשים משפט מגרֶה עבור משתמשים חדשים, ולהפנות לדף אחר שבו יהיה הסבר מפורט.

ולגבי הסבר מפורט כזה: אני מציע משהו בסגנון של step by step introduction. לקחת את המשתמש ביד ולהעביר אותו כמה תרגילים בסיסיים (שבמהלכם הוא גם ייחשף לקהילה באופן מתון מאד -- נניח, ב-מגרש משחקים או במקום דומה), כמה דפים מרכזיים באתר מבחינת ניווט/עזרה/סגנון כתיבה/עריכה/וכיו"ב -- לא בהכרח מתוך מטרה שיכיר אותם על בוריים, אלא שידע שהם קיימים, ובסוף כמה דברים לגבי אופי הקהילה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

האתר לאן

שליחה על ידי בשמת_א* »

אכן. כדאי שיהיה דף כזה, שנותן במרוכז את ההקדמה הזאת.
לשם יופנה כל מי שיעלה צורך להפנות אותו. חדשים רבים נכנסים בלי שום בעיה: באים. קוראים. קוראים עוד. קוראים עוד יותר. אולי רק קוראים. אולי פה ושם גם משתתפים בכל מיני דפים, אם יש להם מה לומר. בלי בעיה.
עודד_לבנה*

האתר לאן

טוב, התחלתי לכתוב. נראה מה יוצא. כרגע זה נקרא סיור מודרך באתר.
יוחנן_בצק*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

האתר לאן

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

9 האגורות שלי (שער של היום)

הסבר מעט יותר ממצה בדף הפתיחה יקל מאוד על ההשתלבות

כג'אנקי חדש (בהכחשה) נהניתי גם מתהליך הגילוי של איך לעזעזל משתמשים באתר.
חלק מהיופי הוא שהאתר לא מתמסר בקלות.
אתר באופן מציג ממשק לא שגרתי עבור הגולש האקראי (ועוד איך אקראי. באתי לחפש אתונות ומצאתי הנקה)
בדיוק כפי שהתכנים בבאופן לא ממש יושבים במיינסטרים.
מבחינתי לא לשנות כלום. יאותגרו המת"מלים.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

האתר לאן

שליחה על ידי יונת_שרון* »

1. בשביל שיהיו פחות דיונים על האתר והקהילה ויותר דיונים על חיים באופן טבעי, צריך לדבר פחות על האתר והקהילה (כמו בדף הזה) ולדבר יותר על חיים באופן טבעי
  2. אם אנשים כותבים לפני שהם קראו מספיק דפים באתר, אין טעם לכתוב להם הסבר ארוך עוד יותר, שגם אותו הם ודאי לא יקראו.
אני מציעה "להצביע ברגליים": לעבור לדבר יותר על החיים ופחות על האתר. ואם מישהו כותב כאילו שהוא לא קרא מספיק באתר, לא חייבים להתווכח איתו -- מספיק להפנות אותו לדפים שעשויים לעניין אותו.

לגבי דף הפתיחה: אני מסכימה שצריך לשים שם כמה מלים שמסבירות מה זה באופן. משהו בין 2 ל-5 שורות, נגיד. רוב הגולשים לא יקראו הסבר ארוך יותר מזה. וגם דף "סיור מודרך באתר" מוצא חן בעיני.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

האתר לאן

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

לדעתי רוב הגולשים שמגיעים ומשתלבים מעצמם, פשוט לא מושכים תשומת לב. הם לא באים עם תלונות לאף אחד, פשוט מתחילים לאט לאט לקרוא ולפעמים גם לכתוב, לערוך, ולהשתתף בלי רעש וצלצולים (אני למשל).

הזרקורים מופנים רק לאלו שבאים ומדברים על קשיי ההשתלבות שלהם. אז זה נראה כאילו "כל מי שמגיע לאתר לא מצליח להשתלב" בעוד שמדובר רק בחלק - ולדעתי קטן - ממי שמגיע לכאן. אפשר ורצוי לבוא לקראת מי שמבקש עזרה ולעזור באופן נקודתי עם הסברים והפניות (ראו למשל בדף של יערת דבש איך היא עזרה ל ורדה הגלילית להתמצא כאן בימיה הראשונים), אבל מיותר וחבל לשנות את המהות של האתר.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

האתר לאן

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

צריך לדבר פחות על האתר והקהילה (כמו בדף הזה) ולדבר יותר על חיים באופן טבעי

כן, כן, כן !!! ואפילו |Y|
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

האתר לאן

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

רוב הגולשים שמגיעים ומשתלבים מעצמם פשוט לא מושכים תשומת לב, הם לא באים עם תלונות לאף אחד, פשוט מתחילים לאט לאט לקרוא ולפעמים גם לכתוב ולערוך ולהשתתף בלי רעש וצלצולים
גמני, גמני !
> אפשר לפתוח דף מקרה אנטי נ <
חבצלת_השרון*
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

האתר לאן

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

אוהבת את האתר כמו שהוא ולא מבינה על מה המהומה.
אם כל המתלוננים יזכו לקצת פחות תגובות וקצת פחות ניסיונות למצוא חן , הם ירגעו מעצמם.
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

האתר לאן

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני רואה את האתר הזה בתור מפגש חברים של יום שישי, שנמשך לעד (ועוד מאפשר לעשות rewind ולשמוע את ההיסטוריה של השיחות). זה פשוט הופך את זה לארוע בין - אישי מדהים. היופי האמיתי שבאתר הזה, בניגוד לפורומים הרגילים, הוא היכולת כמו בכל מסיבה טובה לנהל שיחות קטנות שאנשים נכנסים ויוצאים מהן, ולעבור לשיחות אחרות (או לפתוח חדשות). זה לא ממש עובד בפורומים רגילים. זה לא מקרי שהאתר מתרחב אל מעבר לנושאים הטבעיים של באופן טבעי. כמו שכל פגישת חברים עם אנשים נחמדים נוטה לפנות למקומות מפתיעים. זה עיקר היופי לטעמי.

פתאום הקבוצה הקטנה שנפגשה פה בהתחלה, מוצאת מסביב 500 איש, וליצנים, ורעש. כמו שקרן אמרה כשאני נכנסת ל מה חדש אני מוצאת עצמי בסבך דפים.

אני מניח שהיום יותר אנשים נכנסים מהחלונות. אני למשל שולח לאנשים קישורים ישירים לדפים שדנים בבעיות שדיברתי איתם עליהן. הפתרון צריך להיות משהו שעוזר לכל אחד להתעלם ממה שלא מעניין אותו, גם אם זה מליון איש שדנים ב (לא הצלחתי לחשוב על נושא שיהיה אזוטרי דיו...).

יש לחשוב על כלי סינון טובים יותר ל מה חדש. דובר בזמנו על חלוקה לפי נושאים (מהאינדקס). על הפרדה של דפים חדשים מתוספות, בדפים שכבר התעלמתי מהם בעבר. סינון דפים שאין אליהם הפניות, סינון לפי כמות שינויים מינימלית בתקופה וכד'.

ולגבי השאלה שבראש הדף - אז "to new successes, to new victories"
( אם נתעלם מזה שזה ציטוט של חרושצ'וב... )
עודד_לבנה*

האתר לאן

השאלה הבסיסית היא: מהי מטרת האתר.
לדעתי יש שתי תשובות:
  1. זה אתר נושאי. האתר נועד לדון בעניינים של העיתון: חיים באופן טבעי, חינוך ביתי ונושאים הקשורים אליהם.
  2. זהו אתר קהילתי. האתר נועד להיות מקום המפגש הוירטואלי של חברי קהילת באופן טבעי, ולשמש לשיחות על מה שמענין אותם, עם דגש מסויים לנושאים המקוריים של העיתון. זה אומר שיש כאן מקום לכל דיון, אם הוא מתרחש בתוך הקהילה (אשר היא עצמה דינאמית, וגבולותיה אינם חדים, והיא גם מכניסת אורחים לתנור) מקום לדיונים כמו מוזילה או אינטרנט אקספלורר או שיחות על ליקוי לבנה קרוב.
אז האם זה אתר נושאי או אתר קהילתי?
לדעתי יש כאן המון דפים אשר מעידים על כך שהאתר הוא קהילתי. דוגמא אחת בולטת: ברגע שיש דפי בית אישיים - זה אתר קהילתי.
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

האתר לאן

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

ההתרשמות שלי- מעט מהצד- היא שאכן האופי של האתר השתנה, אבל - נראה לי שהשינוי בא דווקא מצד הגרעין של המשתתפים הוותיקים והקבועים. הגרעין הקשה או איך שתקראו לזה.
חיפשתי היום משהו על הריון ולידה וקראתי דיונים בנושא שהתחילו בשנת 2001- - וממש אפשר להרגיש איך הרעיונות- נגד הממסד הרפואי ובעד החזרת השליטה של נשים על הלידה לידייהן- רק קורמים אור וגידים תוך כדי דיון.
אני בטוחה שהיה בזה משהו חדשני, מלהבי, מסעיר.
כיום- וטוב שכך- חלק גדול מהרעיונות האלה כבר חילחלו וניתן להשתמש ב"מילות קוד".
ואפילו כבר אין כל כך דיונים על לידה ואפילו לא על גידול ילדים וחינוך ביתי.
כי קבוצה של אנשים עברה תהליך של גיבוש קהילה עם קודים משלה, תרבות ואפילו- שומו שמיים- מוסכמות- לגבי מה מותר ומה אסור.
ועכשיו הקבוצה הזו- שכבר הסכימה עם עצמה, ואולי הרחיקה את מי שלא מסכים, שואלת את עצמה- מה הלאה. מה היעד הבא.
קצת אולי ממקום של שובע, או ממקום (טוב) שבו כבר פחות צריך להלחם ולהאבק.
אני ממש לא חושבת שכניסה מדי פעם של כותב או כותבת שונים היא הבעיה העיקרית כאן.
ולכן לקבוע חוקים וגדרות- זה לא מה שישנה יותר מידי.
זה רק יתן עיסוק זמני בניסוח של חוקים וכללים ואז התדינויות עליהם ועל יעילותם.
מה כן- אין לי רעיון או מחשבה. רק אציין שדינמיקה דומה מוכרת לי דווקא מכל מיני ארגונים לשינוי חברתי שמתחילים בקטן מאוד, עם תחושה של אנחנו נגד העולם, והרבה פעמים ברגע שהם גדלים מעט הם מתחילים לעסוק בעצמם- במלחמות פנימיות בהתפלגות לתתי קבוצות ובתחושה כלשהי של איבוד הדרך.
בועז_חן*

האתר לאן

שליחה על ידי בועז_חן* »

עודד, אני מפנה אותך לדף הבית של העיתון: http://www.beofen-tv.co.il תראה איך נקרא הקישור לכאן... (-;
עודד_לבנה*

האתר לאן

ידוע לי.
אלא שהעובדה שהאתר כוּנה כך בלידתו אינה מחייבת שהוא ישאר כך בבגרותו.
כמו כן רציתי ליצוק תוכן (סובייקטיבי, אבל לפחות מנוסח) להבדל בין אתר נושאי לאתר קהילתי.
בועז_חן*

האתר לאן

שליחה על ידי בועז_חן* »

אני לא חושב שיש איזשהו ספק שהיום זה אתר קהילתי. היו כאן קולות שטענו שלכאורה הוא התחיל כאתר נושאי, והפך לאתר קהילתי. האבחנה שלך והעובדה שכך כונה בילדותו, מראות שלא כך.
עודד_לבנה*

האתר לאן

אני רואה את זה באמצע הדרך: הקהילה היתה נושאית, והאתר החל כאתר די נושאי. עם הזמן חל גיוון בשיח של הקהילה. חברי הקהילה הרגישו שייכות לקהילה ותחושת נוחות לדבר במסגרת הקהילה. בעקבות זאת הם החלו לרצות לדבר אלה עם אלה גם על נושאים נוספים, אשר אינם הדבק המקורי של הקהילה. כאן חל השינוי הראשון: הקהילה הפכה מקהילה נושאית לקהילה נושאית-וגם-חברתית. בעקבות זאת החלו לפתח באתר יותר דפים בנושאים אחרים.
"שורש הרע" הוא שחברי הקהילה מרגישים נח לדבר זה עם זה גם על נושאים נוספים.
וכמו ששורש הרע לא כל כך מדאיג אותי - גם הפירות לא חמוצים מדי בשבילי.

> קל לעודד לדבר, עם דפים כמו טקסט נפרש, צודקים לא אנונימיים ו-איך לקבל ביקורת <
נאוה*
הצטרפות: 15 פברואר 2002, 23:31

האתר לאן

שליחה על ידי נאוה* »

מהצד אפשר לראות שיש כאן גרעין קבוע של משתתפים. פה ושם מגיעים "אורחים". חלקם לרגע, חלקם נשארים. זה אתר פתוח, וזה מה שיפה בו. הוא כל כך דמוקרטי, שמייד יש אנשים שזה מלחיץ אותם, כל החופש הזה. אני בעד. כל אחד יכול ויודע לסנן לו מה שנכון בשבילו. אין לי צורך לקרוא רק אנשים שחושבים כמוני. נהפוכו.
גם נראה לי שזה בעייתי לסמן "מטרות" לאתר. לכל אחד המטרות שלו: יש שאוהבים להביע את עצמם בעיקר, ויש מי שפשוט אוהב לקרוא ולקבל השראה, חיזוקים. ואני נכנסת לפעמים במיוחד כדי לקבל עזרה, עצות.
מדי פעם כותבים כאן אנשים שמטרתם לעורר ויכוח. גם זה מתקבל מבחינתי בברכה. ויכוח זה מקום מעורר מחשבה. מי שלא רוצה, לא משתתף.
הלוואי שזו תהפוך לקהילה קצת פחות וירטואלית מבחינתי.
בן_עמי*
הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*

האתר לאן

שליחה על ידי בן_עמי* »

בס"ד
"החיאה לדף"?
(כי כולם נכנסים דרך "מה חדש", ויש דפים ישנים טובים לא פחות)?
אולי לפתוח דף "החיאות מומלצות"?
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

האתר לאן

שליחה על ידי יער_ה* »

בן עמי
התיוג הוא דף להחיאה
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

האתר לאן

שליחה על ידי יער_ה* »

שליחת תגובה