ה'רפורמה' בתחבורה הציבורית בגוש דן
-
אהבת_עולם*
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
תגידו, מה אתם אומרים על השינויים בתחבורה הציבורית בגוש דן?
עד כמה שראיתי עד עכשיו - מעט מאוד שינויים חיוביים, ולעומת זאת המון שינויים לשלילה.
המון צירי נסיעה חיוניים התבטלו, וזה נעשה פשוט בלתי אפשרי.
וגם הקווים שכן עוברים אז בתדירויות יותר נמוכות וכו'. זה ממש מדאיג.
במקום שיגרמו לאנשים להעדיף תחבורה ציבורית - נראה שזה עושה את ההפך.
מה דעתכם? האם גם אתם מרגישים שהשינוי הוא על הפנים?
אולי כדאי להעלות איזו עצומה בנושא? (ואולי כבר יש אחת כזאת?)
עד כמה שראיתי עד עכשיו - מעט מאוד שינויים חיוביים, ולעומת זאת המון שינויים לשלילה.
המון צירי נסיעה חיוניים התבטלו, וזה נעשה פשוט בלתי אפשרי.
וגם הקווים שכן עוברים אז בתדירויות יותר נמוכות וכו'. זה ממש מדאיג.
במקום שיגרמו לאנשים להעדיף תחבורה ציבורית - נראה שזה עושה את ההפך.
מה דעתכם? האם גם אתם מרגישים שהשינוי הוא על הפנים?
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
אני כבר כתבתי מכתבים.
אין עם מי לדבר )-:
דווקא כשהתחלנו להשתמש המון בתחבורה הציבורית (הילדים כבר מספיק גדולים לנסוע באוטובוסים לבד).
אני כבר כתבתי מכתבים.
אין עם מי לדבר )-:
דווקא כשהתחלנו להשתמש המון בתחבורה הציבורית (הילדים כבר מספיק גדולים לנסוע באוטובוסים לבד).
שמעתי שבדרום ת"א אנשים יצאו לרח' ושרפו פחי אשפה כדי להחזיר את קו 16 וזה עבד.
-
אפרת_מ*
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
תגידו, מה אתם אומרים על השינויים בתחבורה הציבורית בגוש דן?
אני לא תושבת, ואין לי דעה.
אבל.... ממה שקראתי מראש מתוכננות פעימה או שתיים של עדכונים.
יש כמה צירים שבוטלו שכבר הוחלט להחזיר, וברור להם שידרשו התאמות.
מה שהם טוענים הוא שיש אחוז קטן יחסית, שמאוד ייפגע מהשינוי, ושלרב זה אמור להיות ללא שינוי או משופר.
כמובן שיכול להיות שזה לא המצב, אבל גם אם זה בדיוק המצב - אם אתה באחוזים הבודדים שהכי נפגעים הקווים שלהם - זה מבאס לאללה.
אני לא תושבת, ואין לי דעה.
אבל.... ממה שקראתי מראש מתוכננות פעימה או שתיים של עדכונים.
יש כמה צירים שבוטלו שכבר הוחלט להחזיר, וברור להם שידרשו התאמות.
מה שהם טוענים הוא שיש אחוז קטן יחסית, שמאוד ייפגע מהשינוי, ושלרב זה אמור להיות ללא שינוי או משופר.
כמובן שיכול להיות שזה לא המצב, אבל גם אם זה בדיוק המצב - אם אתה באחוזים הבודדים שהכי נפגעים הקווים שלהם - זה מבאס לאללה.
-
מיכל_א*
- הצטרפות: 14 נובמבר 2009, 14:10
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_א*
אני כבר כתבתי מכתבים.
אין עם מי לדבר_
כתבנו מכתבים לכל מי שיכולנו להעלות בדעתנו.
ולא סתם אין עם מי לדבר: גם ניסיון לברר מידע לא צלח: שני הטלפונים באתר מנותקים/לא ניתן להשלים את השיחה ועוד. האתר של חברת "דן" לא מספק מידע מלא, אם הוא מצליח לעלות ולא להודיע על טעות בדף. לחבר'ה הנחמדים בתחנות אין מידע, אם הם שם בכלל (השבוע בתחנות האוטובוס לכיוון מזרח ברכבת צפון לא היה נציג אחד לרפואה). ותנסו את האתר של משרד התחבורה. גם מומחי מחשבים ניגפו מפניו. התדירות ירדה, האוטובוסים עמוסים. ועוד ועוד.
אין ספק שהיה צורך שרפורמה כלשהי, אבל בינתיים נראה שכולה לרעה (הידעתם? כל מרכז ת"א נותק מר"ג, צפון ת"א וחולון בת ים). וצר לי לומר: כצפוי...
אין עם מי לדבר_
כתבנו מכתבים לכל מי שיכולנו להעלות בדעתנו.
ולא סתם אין עם מי לדבר: גם ניסיון לברר מידע לא צלח: שני הטלפונים באתר מנותקים/לא ניתן להשלים את השיחה ועוד. האתר של חברת "דן" לא מספק מידע מלא, אם הוא מצליח לעלות ולא להודיע על טעות בדף. לחבר'ה הנחמדים בתחנות אין מידע, אם הם שם בכלל (השבוע בתחנות האוטובוס לכיוון מזרח ברכבת צפון לא היה נציג אחד לרפואה). ותנסו את האתר של משרד התחבורה. גם מומחי מחשבים ניגפו מפניו. התדירות ירדה, האוטובוסים עמוסים. ועוד ועוד.
אין ספק שהיה צורך שרפורמה כלשהי, אבל בינתיים נראה שכולה לרעה (הידעתם? כל מרכז ת"א נותק מר"ג, צפון ת"א וחולון בת ים). וצר לי לומר: כצפוי...
-
מיכל_בז*
- הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*
אני מבסוטה לגמרי.
באיזור שלי ברמת גן, גם שינו את מסלול הקו העיקרי שלי למשהו יותר עדכני, גם הוסיפו עוד קו וגם התדירות עלתה פלאים.
אני גם חושבת שהרעיון, כשלעצמו, הוא גאוני. להעלות את תדירות האוטובוסים בצירי התנועה העיקריים. אני מקווה שהעדכונים באמת ישפרו את המצב.
באיזור שלי ברמת גן, גם שינו את מסלול הקו העיקרי שלי למשהו יותר עדכני, גם הוסיפו עוד קו וגם התדירות עלתה פלאים.
אני גם חושבת שהרעיון, כשלעצמו, הוא גאוני. להעלות את תדירות האוטובוסים בצירי התנועה העיקריים. אני מקווה שהעדכונים באמת ישפרו את המצב.
-
מיכל_בז*
(הידעתם? כל מרכז ת"א נותק מר"ג, צפון ת"א וחולון בת ים).
באמת? כי 66,61, 166, 161, 42, 142, 72, 70. הם כולם קווים שמגיעים ממרכז ת"א (מנקודות שונות) לרמת גן. נכון שקו 20 בוטל, אבל הוא ממילא הגיע כל 20 דקות. 64, שגם בוטל, נסע ברוב המסלול שלו כמו 66 והגיע בערך פעם ב-25 דקות.
באמת? כי 66,61, 166, 161, 42, 142, 72, 70. הם כולם קווים שמגיעים ממרכז ת"א (מנקודות שונות) לרמת גן. נכון שקו 20 בוטל, אבל הוא ממילא הגיע כל 20 דקות. 64, שגם בוטל, נסע ברוב המסלול שלו כמו 66 והגיע בערך פעם ב-25 דקות.
-
אהבת_עולם*
להעלות את תדירות האוטובוסים בצירי התנועה העיקריים
אבל זה לא ממש קרה. אולי רק בחלק מהקווים.
הם ביטלו חלק מהקווים, ואז זה יוצר יותר עומס על קווים אחרים, שאת התדירות שלהם הם לא העלו.
את יודעת איזה בלגן היה כשחיכיתי בעזריאלי?
לכאורה מקום מאוד ראשי שאמורים להיות שם הרבה קווים שנוסעים על ציר ז'בוטינסקי. בפועל, המוני אנשים חיכו בתחנה, אוטובוסים לא הגיעו, חלק מהאוטובוסים עברו ולא העלו אנשים כי היו מפוצצים. משהו נורא.
אבל זה לא ממש קרה. אולי רק בחלק מהקווים.
הם ביטלו חלק מהקווים, ואז זה יוצר יותר עומס על קווים אחרים, שאת התדירות שלהם הם לא העלו.
את יודעת איזה בלגן היה כשחיכיתי בעזריאלי?
לכאורה מקום מאוד ראשי שאמורים להיות שם הרבה קווים שנוסעים על ציר ז'בוטינסקי. בפועל, המוני אנשים חיכו בתחנה, אוטובוסים לא הגיעו, חלק מהאוטובוסים עברו ולא העלו אנשים כי היו מפוצצים. משהו נורא.
-
אהבת_עולם*
אם אין עם מי לדבר, אז אולי בכל זאת אפשר להעלות עצומה?
לפנות לתקשורת? משהו?
למישהו יש רעיון?
לפנות לתקשורת? משהו?
למישהו יש רעיון?
-
אהבת_עולם*
כי 66,61, 166, 161, 42, 142, 72, 70. הם כולם קווים שמגיעים ממרכז ת"א (מנקודות שונות) לרמת גן.
הקווים 61, 62, 72, 60 - נסעו כולם על ציר ארלוזורוב בר"ג (דרך עלית, כופר הישוב וכו').
הציר הזה בוטל לחלוטין.
את יודעת איזו בעיה זה? הרי זה ציר ממש עיקרי. לא שולי בכלל.
שמקרב לחלקים גדולים של רמת גן וגם של גבעתיים.
פגשתי בתחנה מישהי שממש לא ידעה מה לעשות, כי הייתה צריכה להגיע מעזריאלי לכופר הישוב.
לפני כן קו 60 היה לוקח אותה.
היא הייתה צריכה עכשיו לקחת מעזריאלי שני אוטובוסים, שזה פשוט מטורף !!!. הרי זה עניין של כמה מטרים.
וזה אחרי שלעזריאלי היא כבר הגיעה עם שני אוטובוסים !!!
כמו כן, ביטלו את הציר של 52 לאורך בן גוריון, שזה גם נורא.
עכשיו אם אני צריכה להגיע למשל מאזור השלישות בבן גוריון להמשך של בן גוריון לכיוון גבעתיים - במקום 10 דקות אני צריכה לנסוע חצי שעה ! עם איזה קו מתפתל, שנוסע דרך ביאליק. וגם, יש חלקים גדולים על בן גוריון שהקו לא יגיע אליהם.
(שגם קודם זה לא היה הכי קל, כי תדירות ה52 לא הייתה גבוהה. עכשיו בכלל מזעזע).
דבר נוסף - לפני כן אם רציתי נגיד להגיע מרכבת ארלוזורוב לרח' דיזנגוף (שזה שני מקומות מאוד עיקריים) - היו הרבה אפשרויות. קווים 61, 62, 72, 20. ועוד....
עכשיו נדמה לי שאף אחד מהם לא עובר שם.
אני אובדת עצות.
ויש עוד כמה צרות צרורות....
את אולי מרוצה, כי זה מאפשר לך את מסלולי הנסיעה שאת רגילה אליהם. אבל תחשבי שתצטרכי לנסוע במסלולים אחרים - אז כבר תהיה לך בעיה.
הקווים 61, 62, 72, 60 - נסעו כולם על ציר ארלוזורוב בר"ג (דרך עלית, כופר הישוב וכו').
הציר הזה בוטל לחלוטין.
את יודעת איזו בעיה זה? הרי זה ציר ממש עיקרי. לא שולי בכלל.
שמקרב לחלקים גדולים של רמת גן וגם של גבעתיים.
פגשתי בתחנה מישהי שממש לא ידעה מה לעשות, כי הייתה צריכה להגיע מעזריאלי לכופר הישוב.
לפני כן קו 60 היה לוקח אותה.
היא הייתה צריכה עכשיו לקחת מעזריאלי שני אוטובוסים, שזה פשוט מטורף !!!. הרי זה עניין של כמה מטרים.
וזה אחרי שלעזריאלי היא כבר הגיעה עם שני אוטובוסים !!!
כמו כן, ביטלו את הציר של 52 לאורך בן גוריון, שזה גם נורא.
עכשיו אם אני צריכה להגיע למשל מאזור השלישות בבן גוריון להמשך של בן גוריון לכיוון גבעתיים - במקום 10 דקות אני צריכה לנסוע חצי שעה ! עם איזה קו מתפתל, שנוסע דרך ביאליק. וגם, יש חלקים גדולים על בן גוריון שהקו לא יגיע אליהם.
(שגם קודם זה לא היה הכי קל, כי תדירות ה52 לא הייתה גבוהה. עכשיו בכלל מזעזע).
דבר נוסף - לפני כן אם רציתי נגיד להגיע מרכבת ארלוזורוב לרח' דיזנגוף (שזה שני מקומות מאוד עיקריים) - היו הרבה אפשרויות. קווים 61, 62, 72, 20. ועוד....
עכשיו נדמה לי שאף אחד מהם לא עובר שם.
אני אובדת עצות.
ויש עוד כמה צרות צרורות....
את אולי מרוצה, כי זה מאפשר לך את מסלולי הנסיעה שאת רגילה אליהם. אבל תחשבי שתצטרכי לנסוע במסלולים אחרים - אז כבר תהיה לך בעיה.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הנה כאן יש מי שעוש
-
מיכל_א*
קו 20 היה תמיד מפוצץ! אנשים נמנעו מלהשתמש בו מסיבה זו. במקום להגביר את התדירות- הורידו. קו 45 נוסע מרמ"א לר"ג מלא עד אפס מקום, למרות שהיו 4 בשעה! אז חשבו לבטל ולבסוף- כך אתם אומרים- השאירו אחד בשעה.
בקיץ הקו הזה היה מגיע מב"ב עמוס ובאיחור של 45 דקות ויותר. כיוון שבבקרים יש רק שניים בשעה, אני מבינה שהיו מי שהעדיפו לנוע בדרך אחרת. כשאני הייתי סטודנטית וגרתי בר"ג רכשתי טוסטוס. לא עלה בדעתי להסתמך על תחבורה ציבורית מר"ג לאונ' ת"א.
_להעלות את תדירות האוטובוסים בצירי התנועה העיקריים
אבל זה לא ממש קרה. אולי רק בחלק מהקווים._
ביום חמישי בשמונה בערב קו 61 היה מלא להתפקע כבר בתחנה החמישית שלו בת"א- עוד הרבה לפני שהגיע לתחנת רכבת צפון-שם תמיד עמוס.
מיכל בז צודקת- העיקרון המנחה הוא נכון. הביצוע לוקה בחסר עד תמוה ביותר.
אי אפשר להימנע מהתחושה שכמו בשירותים ציבוריים רבים במדינה, הכוונה היא להפוך אותם לפחות ופחות טובים ואז לומר: יש ירידה של כך וכך אחוזים במשתמשים אז בואו נבטל/נפריט וכו'. ומשם- שום דבר טוב לא יוצא.
בקיץ הקו הזה היה מגיע מב"ב עמוס ובאיחור של 45 דקות ויותר. כיוון שבבקרים יש רק שניים בשעה, אני מבינה שהיו מי שהעדיפו לנוע בדרך אחרת. כשאני הייתי סטודנטית וגרתי בר"ג רכשתי טוסטוס. לא עלה בדעתי להסתמך על תחבורה ציבורית מר"ג לאונ' ת"א.
_להעלות את תדירות האוטובוסים בצירי התנועה העיקריים
אבל זה לא ממש קרה. אולי רק בחלק מהקווים._
ביום חמישי בשמונה בערב קו 61 היה מלא להתפקע כבר בתחנה החמישית שלו בת"א- עוד הרבה לפני שהגיע לתחנת רכבת צפון-שם תמיד עמוס.
מיכל בז צודקת- העיקרון המנחה הוא נכון. הביצוע לוקה בחסר עד תמוה ביותר.
אי אפשר להימנע מהתחושה שכמו בשירותים ציבוריים רבים במדינה, הכוונה היא להפוך אותם לפחות ופחות טובים ואז לומר: יש ירידה של כך וכך אחוזים במשתמשים אז בואו נבטל/נפריט וכו'. ומשם- שום דבר טוב לא יוצא.
-
מיכל_א*
הלכתי לראות הכצעקתה. קו 45 אחת לשעה זה פשוט לעג לרש. במהרה השימוש בו יפחת ואז יבואו הפרנסים ויאמרו, ובצדק, שאין בו צורך.
-
ששון_מתוקה_מחולון*
- הצטרפות: 18 יולי 2011, 06:39
להשיב לקו 43 את מסלולו הקודם!!!
-
מיכל_בז*
טוב, אחרי כמעט חצי חודש. הנה המסקנות שלי.
הרפורמה טובה, בתנאי שמשתמשים בה כמו שצריך. דהיינו, מוכנים מראש לעלות ולרדת מהרבה קווים וללכת בין תחנות. באופן אישי זה קיצר לי נסיעה של 45 דקות לחצי שעה, אבל חם בעיר הזאת! אני מעדיפה לנסוע 45 דקות במזגן.
זו רפורמה מעולה לאנשים צעירים ובריאים( שלא סובלים מחום) ואיומה לזקנים,לנכים, לאמהות עם עגלות ולכל מי שלעלות ולרדת מהאוטובוס זה תיק בשבילו.
חוץ מזה, מרכז ת"א אכן מנותק בצורה מגוחכת מרמת גן. כרגי, מהאיזור של הסנטר, אפשר לקחת 66, 166, 82, 38. התדירות לא כזו מדהימה כמו שהבטיחו. מבאס.
האתר של דן לא שמיש. יש כל הרבה דרכים לעשות אותו יותר ידידותי למשתמש, אבל למען האמת, אם אין לך שמץ של מושג איך להגיע ממקום למקום בתוך העיר, לא זה מה שיושיע אותך. (היה אפשר, למשל, לעשות חיתוך גם דרך תחנת היעד. אילו קווים מגיעים לאן שאת רוצה להגיע? היה אפשר לעשות מנוע חיפוש קצת פחות נוקשה ויותר גמיש, בלי תחנות ספציפיות. לרובנו אין ממש מושג איך קוראים לתחנה שלנו. והיה אפשר לפרסם מפה, כמו מפה של תחנת רכבת תחתית, באתר עצמו.)
הרפורמה טובה, בתנאי שמשתמשים בה כמו שצריך. דהיינו, מוכנים מראש לעלות ולרדת מהרבה קווים וללכת בין תחנות. באופן אישי זה קיצר לי נסיעה של 45 דקות לחצי שעה, אבל חם בעיר הזאת! אני מעדיפה לנסוע 45 דקות במזגן.
זו רפורמה מעולה לאנשים צעירים ובריאים( שלא סובלים מחום) ואיומה לזקנים,לנכים, לאמהות עם עגלות ולכל מי שלעלות ולרדת מהאוטובוס זה תיק בשבילו.
חוץ מזה, מרכז ת"א אכן מנותק בצורה מגוחכת מרמת גן. כרגי, מהאיזור של הסנטר, אפשר לקחת 66, 166, 82, 38. התדירות לא כזו מדהימה כמו שהבטיחו. מבאס.
האתר של דן לא שמיש. יש כל הרבה דרכים לעשות אותו יותר ידידותי למשתמש, אבל למען האמת, אם אין לך שמץ של מושג איך להגיע ממקום למקום בתוך העיר, לא זה מה שיושיע אותך. (היה אפשר, למשל, לעשות חיתוך גם דרך תחנת היעד. אילו קווים מגיעים לאן שאת רוצה להגיע? היה אפשר לעשות מנוע חיפוש קצת פחות נוקשה ויותר גמיש, בלי תחנות ספציפיות. לרובנו אין ממש מושג איך קוראים לתחנה שלנו. והיה אפשר לפרסם מפה, כמו מפה של תחנת רכבת תחתית, באתר עצמו.)
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תובנות אחרי הרפורמה.
- מחכים יותר זמן לאוטובוס
- האוטובוס מלא הרבה הרבה יותר
- אין קשר בין מה שכתוב בתחנה למה שקורה בפועל בקו
- לא כל הנהגים יודעים להסביר לך לאיזה קו לעבור...
- התדירות של הקוים לא השתפרה ואפילו נפגעה
- עדיף למצוא דרכים אחרות ...
- ניסיון לקצר 10 דקות ברגל באוטובוס נוסף עלו לי ב 30 דקות ... ועוד מדובר על קו 5 בתל אביב שפעם היה עובר בתדירות של כלום ורבע...
-
אהבת_עולם*
אתן חושבות שיש טעם לעשות עצומה?
מה בכלל כדאי לכתוב בה?
(הרי יש הרבה סוגיות בעייתיות כאן, אז מה הדבר המדויק שרוצים להשיג?
וגם, בעצומה כדי שתהיה קריאה וברורה לא כדאי להרבות במלל).
כמו כן, אם עושים עצומה - אל מי היא מגיעה בסופו של דבר?
מה יגרום לגורמים האחראיים להתייחס אליה בכלל?
מה בכלל כדאי לכתוב בה?
(הרי יש הרבה סוגיות בעייתיות כאן, אז מה הדבר המדויק שרוצים להשיג?
וגם, בעצומה כדי שתהיה קריאה וברורה לא כדאי להרבות במלל).
כמו כן, אם עושים עצומה - אל מי היא מגיעה בסופו של דבר?
מה יגרום לגורמים האחראיים להתייחס אליה בכלל?
-
אורי_יורמן*
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הנה כאן יש מי שעוש ה
סחטיין עליהם על היסודיות במחקר
סחטיין עליהם על היסודיות במחקר