בעיות בהנקה בעקבות חזרה לעבודה

אמא_של_אלה*
הצטרפות: 04 ינואר 2006, 19:26
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אלה*

שליחה על ידי אמא_של_אלה* »

אלה אוטוטו בת 9 חודשים מתוקונת אמיתית וההנקה היא אחת מהחוויות האהובות על שתינו אבל לאחרונה נתקלתי בהרבה קשיים.
כאשר אלה נולדה המצב שלי היה - עודף ייצור חלב והייתי מניקה כל פעם רק משד אחד בגלל העודף.
4 חודשים אחרי הלידה קיבלתי מחזור למרות ההנקה המלאה - משיחה עם אמא שלי הבנתי שזה די תורשתי אצלנו לקבל מחזור מהר אחרי הלידה.
מאז התחילה לרדת לי תפוקת החלב. מהר מאוד עברתי להנקה משני הצדדים בכל הנקה והכל זרם יחסית על מי מנוחות עד לפני חודשיים.
מאז שחזרתי לעבודה התפוקה שלי מידרדרת בקצב מסחרר - אם לפני חודשיים שאבתי בלי בעיה מנה של 150 אז אתמול ב-14:30 בצהריים אחרי שלא הנקתי מ-6 בבוקר יצא לי 50 מ"ל במאמצים.
אני כבר נואשת - ניסיתי חילבה, פורמולת צמחים שנקראת "חלב אם", קניתי משאבת חלב ידנית של אוונט, ניסיתי את הספקטרה 2 מיד שרה (לי יש את המדלה סווינג).
ועכשיו אני תוהה אם לקחת כדורים להגביר את החלב ואם כן אז איזה ואיך משיגים מרשם כי אני כבר לא רואה אופציה אחרת.
שכחתי לציין שלאחרונה אלה התחילה להתעורר המון בלילות, אני יודעת שזה נורמלי אבל לאחרונה נשברתי ועשיתי ניסיון נואש- נתתי לה סימילאק לפני השינה במקום הנקה והיא ישנה עד 5 בבוקר רצוף... ואז הבנתי שיש לי בעיה והחלטתי לבקש עזרה לפני שהחלב נגמר לי לגמרי :-(
שפירית*
הצטרפות: 11 יוני 2002, 22:47

שליחה על ידי שפירית* »

נראה לי שכדאי לפנות לד"ר מירי ליבוביץ' (המרכז הרפואי להנקה, אודים 09-8858256), או לד"ר דינה צימרמן (המרכז להנקה ירושלים02-6724111). שתיהן יועצות הנקה מוסמכות, מאוד מנוסות וותיקות - וגם רופאות.
בהצלחה!!
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

הכותרת לא לגמרי מדוייקת במקרה הנ"ל אבל לא ידעתי איפה לכתוב את השאלה.
חברתי היקרה מניקה תינוקת בת 5 חודשים. היא עובדת במשהו כמו שליש משרה ושואבת תוך כדי עבודה ובערב אך לא מצליחה להגע לאספקת חלב מלאה עבור ביתה. מרגישה שאין לה מספיק חלב. (למרות שעד לא מזמן מצבה היה הפוך - עודף של חלב בזרמים חזקים.)
נאלצה לתת מספר בקבוקי סימילאק.
משראתה כי בתה פשוט מקיאה לאחר מכן, עברה למטרנה. התגובה נשארה זהה.
הקטנה לא מוכנה למוצקים, וחברתי אובדת עצות.
קנתה משאבת סווינג של מדלה, וכעת שאלה מ"יד שרה" את הלקטינה, אך מנסיון שלי עם משאבות מדלה של " יד שרה" הן רחוקות מאד מלעמוד בסטנדרט של "לקטינה" במצב תקין.
אנא, נשים יקרות ומנוסות, עוצו עצה מה עושים עם ילדה שכנראה רגישה לתמ"ל ואינה מוכנה למוצקים?
קן_לציפור*
הצטרפות: 08 יולי 2005, 23:50
דף אישי: הדף האישי של קן_לציפור*

שליחה על ידי קן_לציפור* »

חברה שלי קיבלה מנות חלב מנשים שתורמות. אני יכולה להפנות את חברתך אליה לפרטים. היתה לה בעיה להניק והיא נתנה תוספת מספקת לתינוק שלה, בדרך הזו - כמה חודשים טובים. תכנסי למייל שלי בדף בית, תשלחי לי מייל ואני אפנה אותך אליה.
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

בעקרון תרומת חלב זה בהחלט פתרון, אבל אולי ליועצת הנקה טובה יהיו גם עצות איך לשפר את הכמויות בשאיבה.
מי שומר על התינוקת? ואיפה? אין מצב שיביאו אליה את התינוקת לינוק בזמן העבודה?
טדליק_נהנאנע*

קן לציפור, יופי של רעיון. אציע לה את זה.
בעקרון אני עצמי אמורה ללדת בשבועות הקרובים, כך שבשמחה אקפוץ להניק אותה מדי פעם (אני לא ממונעת רב הזמן, אז זו אופציה חלקית ביותר), ועבורה אסכים גם לשאוב (מה שלא חשבתי שאעשה עוד לעולם אחרי סיפור ההנקה של טדליק).
הולכת יקירתי,
התינוקת עם מטפלת בשעות האלה, בבית של חברתי.
היא עובדת בעיר אחרת כך שאין אפשרות שיביאו אליה את התינוקת.
שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

שליחה על ידי שירי_ג* »

כותבת מנסיוני האישי בלבד, כאשר חזרתי לעבוד לאחר לידת בכורתי הצלחתי לשאוב כמויות מזעריות ממש עם המשאבה החשמלית (לקטינה). בהמלצת חברה עברתי להשתמש בידנית (אוונט) וזה היה כמו קסם. הכמויות גדלו בהדרגה אך במהירות. בנוסף, הקפדתי לשאוב גם בסופי שבוע בזמנים בהם נהגתי לשאוב בעבודה, גם בימים בהם לא עבדתי, גם בבקרים לאחר ההנקה שלה ולפני היציאה לעבודה וגם בלילה לאחר שנרדמה וידעתי שיש לי כמה שעות עד ההנקה הבאה. בהתחלה הכמויות היו קטנות אך הן הלכו וגדלו ונוצר לי אפילו סטוק מכובד לעת דחק.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

בת חמישה חודשים יכולה לקבל גם חלב שקדים עשוי משקדיה פעם ביום
או פעמיים כמה שעות האם נעדרת ?
טדליק_נהנאנע*

שירי ג,
תודה על העצה, אולי ארכוש לעצמי משאבה שכזו ואציע לה לנסות (לא מאמינה שתקנה עוד אחת אחרי הסווינג היקרה).
אילה א,
הצעתי לה, יכול להיות שבאמת זה יהיה הפתרון (או חלק ממנו). היא נעדרת 3 פעמים בשבוע משהוא כמו 6-7 שעות. מקבלת 2 בקבוקים בזמן הזה. בשבוע וחצי האחרונים יצא אחד שאוב והשני תמ"ל.
אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

במקום תמ"ל חלב שקדים
אין שום חשש שיהיה לה חסר במשהו (כי היא יונקת רוב הזמן )
אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

נשו שיכול לעזור לה בשאיבות זה להביט בתמונה של התינוקת
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אולי עכשיו בחגים שיהיו הרבה ימי חופש מהעבודה לנסות להתארגן על איזה סטוק של חלב שאוב בפריזר.
הרעיוון בשאיבה הוא לגרום לשחרור של החלב וזו מיומנות שצריך לרכוש.. אבל אם היא בקרבה של היונקת אפשר לתת לה לעשות כמה יניקות כדי שהחלב ישתחרר.
חוץ מזה שבקרוב תתחיל בוודאי מוצקים ואז הכמויות שתצטרך להשאיר לה ילכו ויפחתו בהדרגה.
טדליק_נהנאנע*

חברתי כותבת דרכי :

שלום לכל המשיבות היקרות,
אני היא חברתה של טדליק שכתבה עבורי את השאלה.
תודה לכולכן על העצות הטובות!!
התייעצתי עם יועצת הנקה טובה שיעצה לי להגביר קצת את כמות החלב על ידי שאיבה במקביל להנקה, כל שעתיים במשך יומיים. עשיתי זאת בסוף השבוע האחרון ולמרות שפטמותי דואבות, נראה לי שכמות החלב שלי גדלה קצת ולפחות לשבוע הקרוב יש לי מספיק חלב...
מסתבר שיש כל מיני טכניקות להגברת תפוקת חלב בשאיבה, למשל עיסוי מקדים של השד, לחיצות תוך כדי שאיבה וסחיטה ידנית של חלב לאחר השאיבה. למי שנתקלת בבעיה דומה, באתר של המרכז הרפואי להנקה של ד"ר ליבוביץ יש סרטונים המסבירים ומראים את הטכניקות.
אם מישהי יודעת על טכניקות נוספות שעוזרות, אשמח לשמוע..
חוץ מזה קניתי שקדיה ליתר בטחון ואני מנסה מאוד לקדם את אכילת המוצקים של בתי.
נקווה שזה יעבוד ובקרוב לא אצטרך לשאוב יותר או לפחות אוכל לשאוב פחות...
שנה טובה לכולכן!!
פרח*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 23:36

שליחה על ידי פרח* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בספטמבר חוזרת לעבודה
אפשר להמשיך להניק? ואם אני לא אצליח לשאוב בעבודה?
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

שלום פרח,
קודם כל, כן.
בשביל לענות תשובה יותר מדוייקת יהיה טוב לקבל עוד מידע: בן / בת כמה פרי בטנך? איך תתנהל ההעדרות שלך (משך שעות, כמה ימים), איך מתנהלת ההנקה שלך כרגע, האם כבר שאבת, האם היא/ הוא אוכל/ ת מוצקים, וכל פרט אחר שנראה לך תורם לנושא.
אני_מליה*
הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

אני חוזרת לעבודה עוד חודשיים, בני יהיה בן שנה וילך לגן. יונק ואוכל יפה ומלפני חודש מקבל לפעמים מטרנה בלילה (כשאני ישנה בחדר אחר והוא עם אבא) שונאת לשאוב. פעמיים בשבוע אוכל להניק אותו מהצהריים. אולי יותר אם אעבוד מהבית (ואז יהיה עם מטפלת החל מהצהריים) האם ייצטרך מטרנה או שאוכל יספיק? כרגע יונק מתי שרוצה
פרח*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 23:36

שליחה על ידי פרח* »

הנקה מליאה
עוד לא אוכל מוצקים,אבל אולי יאכל קצת עד אז
עוד לא ניסיתי לשאוב
אני אחזור ל4 ימים בשבוע עד 2
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אנימליה! כבר כמעט שנה מהלידה! הזמן עובר מהר כשנהנים :-)

אני לא מומחית בהנקה, אז מה שאגיד הוא מנסיוני ומהידע שלי.

קודם כל אין לך מה ״להכין״ אותו על ידי צמצום הנקות מכוון. תהנו ממה שיש כל עוד יש לכם אפשרות להנקה חופשית.
אם את רוצה שישאר לך חלב כדאי שתניקי כשאת כן יכולה ורוצה, עד החזרה לעבודה וגם אחר-כך, אם אפשר אפילו בלילות במקום הנקות היום שיעלמו. השד מיצר חלב לפי דרישה, אז כדאי שתהיה דרישה כזאת. אמנם עם הזמן הוא יאכל יותר ויזדקק לפחות חלב אם בתזונה שלו, אבל בכל מקרה אצל הרבה נשים השדיים ממשיכים להיות מסוגלים ליצר חלב עוד זמן רב אחרי הפסקת הנקה יזומה, אז אם הוא ימשיך לינוק יש סיכוי שהגוף שלך יתרגל לשינוי בשעות ובתדירות.
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

כלומר אתם זקוקים לפתרון לבערך שש שעות ביום ארבע פעמים בשבוע?
אם במקום לתת את המטרנה הזאת בלילה יתנו לו אותה ביום?
אם את המוצקים יתנו לו בזמן הזה?
האם זה יכול לכסות את חלון ההעדרות שלך?
פלוני_אלמונית*

כדאי לנסות לשאוב כבר לקראת החזרה לעבודה שלא תהיי מפוצצת
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אוי, אני רואה שבלבלתי בין שתי נשים שונות :-)
פלוני_אלמונית*

כדאי גם לקרוא פה
יש גם מאמר על שאיבת חלב
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

אפשר לנסות לשאוב כבר מעכשיו, אבל ממש לא המון. שאיבה של ארוחה אחת או חצי ארוחה ביום כבר תתן לך מחסן יפה לשעת חירום. אם תתחילי לשאוב יותר מזה, יש מצב שבזמן היציאה לעבודה יווצר לך גודש כי השדיים יהיו רגילים להפיק כמות הרבה יותר גדולה ממה שיתאפשר לך לתת, וזה עשוי להיות כואב או מציק.
האם יש לך אפשרות לשאוב בעבודה ולשמור את החלב? אם כן, תוכלי להביא כל יום את החלב שלו בשביל הארוחה של היום שאחרי.
אני_מליה*
הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

הי יולי! אני אעדר חמישה ימים בשבוע, חלק מהימים לשמונה שעות (בעצם יותר אם אסע למשרד) וחלק לארבע. ארבע שעות אנחנו כבר עכשיו נפרדים לפעמים וזה בסדר עם ההנקה. מעניין אותי מה יקרה בימים הארוכים יותר, אם בשלב הזה ההנקה התבססה מספיק כדי שקטיעות כאלה לא יהרסו. וגם האם הוא חייב להמשיך עם המטרנה בגן/עם המטפלת או שאוכל רגיל מספיק. מבחינתו הוא תינוק ממש זורם, אוהב מאוד לינוק ומעדיף, אבל שותה מבקבוק בכיף. עד עכשיו הסכמתי לבקבוק כדי שאוכל לישון בעיתות מצוק. וגם - אני התנגדתי למטרנה עד עכשיו, וכרגע אני כבר לא זוכרת למה. יש איזו סיבה בריאותית להפסיק לשתות את זה לפעמים בגילו?
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

כדאי לדעתי לחכות עם ההחלטה ׳מטרנה כן או לא׳ לעוד חודש או חודשיים, אם כי אפשר להכין צנצנת לגיבוי בשביל שקט נפשי. עד שתתחילי לעבוד אולי הוא כבר יאכל מספיק בשביל להסתדר עם מוצקים עד הזמן שתגיעי בחזרה להניק אותו. אני לא חושבת שחייבים להכניס מטרנה וכו׳ לתזונת הילד אם הוא מחליק בהדרגה מחלב אם לתזונה רגילה. זה כן טוב שתהיה אפשרות להאכיל אותו כשאת לא שם, אם זה לא מסתדר נקודתית עם אוכל מוצק (תלוי, כמובן, בילד).
יולי_קו

שליחה על ידי יולי_קו »

השאלה שלך, אנימליה, לא ברורה לי. תוכלי לנסח שוב?
אני אנסה לענות לפי מה שנדמה לי שהבנתי.

המהלך הטבעי הוא שעם הזמן הילד יונק פחות, ואחוז האוכל הרגיל (המוצקים) גדל. אצלנו הילדים לא ניזונו מטרנה בכלל (חוץ מהבכור בשבוע הראשון לחייו כשהיה מאושפז ועד שהצלחתי לשאוב מספיק), אם כי היתה לי קופסת גיבוי בבית, וגם שקיות חלב שאוב במקפיא. מאיזשהו שלב כבר לא נגעו בשקיות החלב השאוב, ומראש לא השתמשנו במטרנה, פשוט כי היא ממש מסריחה לדעתי (הכנתי פעם אחת בשביל לראות מה זה, והריח הגעיל אותי, אז לא יכולתי להביא את עצמי להאכיל את התינוק שלי בזה).
אני רוצה להדגיש שאני לא מבקרת בחירות אחרות של הורים אחרים. כל הורה מחליט מה לעשות לפי טעמו/ה והאפשרויות הפרושות לפניו. אני העדפתי לשאוב לזמנים שבהם נעדרתי ולהכין אוכל תואם לשלב ההתפתחותי של הילדים שלי ולא להשתמש בתמ״ל.
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”