מבצע החלפת מקררים
מבצע החלפת מקררים
הגם אתם שמעתם על מבצע החלפת המקררים (שנעשה ע"י או בשיתוף משרד התשתיות אם זכור לי נכון)?
קונים בהנחה מקרר חדש, נותנים מקרר ישן ותקין, ומקבלים הנחה די משמעותית.
האם יש כאן עוקץ? מישהו מרוויח? המדינה באמת דואגת לאירות הסביבה, ועוזרת לנו להחליף מקרר מזהם יותר במקרר מזהם פחות? או שהבן דוד של מישהו שיש לו מתקן גריטה או קשרים בסין או כל מה מאפשר לעשות עם מקרר ישן (ותקין!!!) הוא ממובילי המבצע?
למה אני ספקנית? מטילה ספר בכוונותיהם הנהדרות של ראשינו נבחרינו?
אשמח שמישהו שמבין יותר ממני במחזור, באיכות הסביבה ובכלכלה הסובבת אותם יאיר את עיני.
קונים בהנחה מקרר חדש, נותנים מקרר ישן ותקין, ומקבלים הנחה די משמעותית.
האם יש כאן עוקץ? מישהו מרוויח? המדינה באמת דואגת לאירות הסביבה, ועוזרת לנו להחליף מקרר מזהם יותר במקרר מזהם פחות? או שהבן דוד של מישהו שיש לו מתקן גריטה או קשרים בסין או כל מה מאפשר לעשות עם מקרר ישן (ותקין!!!) הוא ממובילי המבצע?
למה אני ספקנית? מטילה ספר בכוונותיהם הנהדרות של ראשינו נבחרינו?
אשמח שמישהו שמבין יותר ממני במחזור, באיכות הסביבה ובכלכלה הסובבת אותם יאיר את עיני.
-
אנונימי
מבצע החלפת מקררים
העוקץ שאני ראיתי הוא שהם מפרסמים את המחיר של המקרר הקטן (350 ליטר) בעוד לרובנו מקררים גדולים הרבה יותר
המקרר שלי בן כמעט 12 ועדיין עובד מצויין. למה להחליף??? האם מקרר חדש יחזיק לי 12 שנה?? או כמו שבת דודתי שאלה - האם הוא יחזיק לה 25 שנה?? (התשובה היא שלא.....)
המקרר שלי בן כמעט 12 ועדיין עובד מצויין. למה להחליף??? האם מקרר חדש יחזיק לי 12 שנה?? או כמו שבת דודתי שאלה - האם הוא יחזיק לה 25 שנה?? (התשובה היא שלא.....)
-
אחד_נורמלי*
- הצטרפות: 28 אפריל 2012, 08:47
מבצע החלפת מקררים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מה להגיד לכן,הרגשה שמדובר בפרנויה של המגיבות כאן , המבצע הוא של משרד התשתיות ואנרגיה , יש הכל באתר של המשרד הממשלתי , אני בעצמי רכשתי מקרר במחיר מצויין 2940 ש''ח מקרר של אל ג'י 587 ליטר , באו הביאו מקרר חדש, לקחו ישן ועוד אחריות מלאה ל-3 שנים.
ואתן ...תמשיכו לברבר ולהפחיד אנשים עד שהמקררים ייגמרו...
מה להגיד לכן,הרגשה שמדובר בפרנויה של המגיבות כאן , המבצע הוא של משרד התשתיות ואנרגיה , יש הכל באתר של המשרד הממשלתי , אני בעצמי רכשתי מקרר במחיר מצויין 2940 ש''ח מקרר של אל ג'י 587 ליטר , באו הביאו מקרר חדש, לקחו ישן ועוד אחריות מלאה ל-3 שנים.
ואתן ...תמשיכו לברבר ולהפחיד אנשים עד שהמקררים ייגמרו...
-
מקרר_ירוק*
- הצטרפות: 28 אפריל 2012, 09:51
מבצע החלפת מקררים
ההגיון מאחרי המהלך הוא שמקרר ישן הוא בדרך כלל לא אטום.
לכן, חום מהסביבה חודר לתוכו והוא פועל יותר שעות ביממה מאשר מקרר שהאטימה שלו טובה יותר.
כאשר מסתכלים על זה בראייה ארצית, מדובר בכמות גדולה של מקררים, עומס גדול על תשתית החשמל וכמובן פליטה מרובה יותר של מזהמים מארובות תחנת הכוח.
אם זאת, חשוב לציין שעבור משפחה, ההוצאה על קניית מקרר חדש לעומת החסכון הכספי בחשמל (ואני מדגיש הכספי) לא מצדיק החלפת מקרר אפילו אם הוא כבר לא כל כך אטום וחום חודר לתוכו.
המטרה המוצהרת של המבצע היא לגרום לכך שלאותה משפחה מסוימת יהיה כן כדאי כלכלית להחליף את המקרר הישן והלא אטום בחדש ואטום ובכך להיטיב עם המשפחה ועם תשתית החשמל וזיהום האוויר.
היה גם מבצע כזה עם מכוניות ישנות ומזהמות שהורדו מהכביש לגריטה.
נקודות למחשבה:
אם המקרר שלכם לא אטום אפשר להחליף את האטם בדלת וכך לחסוך חשמל.
אם המקרר שלכם ישן זו הזדמנות להחליף אותו - מה אכפת לכם שמישהו מרוויח? גם כשהמקרר שלכם צורך חשמל מישהו עושה מזה קופה.
חשבו על הנזק לסביבה מאלפי מקררים שצורכים חשמל רק בגלל שהם לא אטומים....
לכן, חום מהסביבה חודר לתוכו והוא פועל יותר שעות ביממה מאשר מקרר שהאטימה שלו טובה יותר.
כאשר מסתכלים על זה בראייה ארצית, מדובר בכמות גדולה של מקררים, עומס גדול על תשתית החשמל וכמובן פליטה מרובה יותר של מזהמים מארובות תחנת הכוח.
אם זאת, חשוב לציין שעבור משפחה, ההוצאה על קניית מקרר חדש לעומת החסכון הכספי בחשמל (ואני מדגיש הכספי) לא מצדיק החלפת מקרר אפילו אם הוא כבר לא כל כך אטום וחום חודר לתוכו.
המטרה המוצהרת של המבצע היא לגרום לכך שלאותה משפחה מסוימת יהיה כן כדאי כלכלית להחליף את המקרר הישן והלא אטום בחדש ואטום ובכך להיטיב עם המשפחה ועם תשתית החשמל וזיהום האוויר.
היה גם מבצע כזה עם מכוניות ישנות ומזהמות שהורדו מהכביש לגריטה.
נקודות למחשבה:
אם המקרר שלכם לא אטום אפשר להחליף את האטם בדלת וכך לחסוך חשמל.
אם המקרר שלכם ישן זו הזדמנות להחליף אותו - מה אכפת לכם שמישהו מרוויח? גם כשהמקרר שלכם צורך חשמל מישהו עושה מזה קופה.
חשבו על הנזק לסביבה מאלפי מקררים שצורכים חשמל רק בגלל שהם לא אטומים....
-
אלה_לי_לה*
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מבצע החלפת מקררים
מתלבטת - מצד אחד, באמת המקרר לא אטום וותיק במיוחד, מצד שני, הוא עובד יופי. מצד שלישי החלפת אטימה כנראה עולה כמה מאות שקלים (לפי אמא, לא לפי ברור מקצועי שעוד יערך), מצד רביעי מקרר חדש יקר, והזול בגודל של שני שליש מהמקרר הנוכחי.
מצד חמישי - אחריות לשלוש שנים על המקרר החדש, זה משהו שאי אפשר לזלזל בו, במיוחד כי אני לא כל כך בטוחה שהמקרר הנוכחי ימשיך להחזיק עוד שנים, ומהצד השישי - אז לא יחזיק, תמיד יהיו מקררים יד שניה באגורה. ההתמסחרות גם היא חלק מהדילמה בכל הנוגע לאיכות הסביבה, לא רק החשמל.
מסקנה? אין.
מצד חמישי - אחריות לשלוש שנים על המקרר החדש, זה משהו שאי אפשר לזלזל בו, במיוחד כי אני לא כל כך בטוחה שהמקרר הנוכחי ימשיך להחזיק עוד שנים, ומהצד השישי - אז לא יחזיק, תמיד יהיו מקררים יד שניה באגורה. ההתמסחרות גם היא חלק מהדילמה בכל הנוגע לאיכות הסביבה, לא רק החשמל.
מסקנה? אין.
מבצע החלפת מקררים
אלה אל תתלבטי. המקרר עובד? תשאירי אותו.
זיהום סביבתי הוא גם שינוע מיותר של מקררים לשני הכיוונים
זיהום סביבתי הוא גם ייצור מיותר של עוד מקררים חדשים (הכנת רכיבים, שינוע שלהם, הרכבתם, עטיפה בפלסטיקים וקרטונים) בזמן שיש כל כך הרבה ישנים
זיהום סביבתי הוא התעסקות בכל המבצע הזה שגורר שימוש רב בפרסום, חשמל, מכונות דפוס, שינוע, וכל מה שנדרש להרמת לוגיסטיקה כזו.
ודבר אחרון - לא כל מקרר חדש אכן עונה על הציפיות. גם במקרר חדש יש בעיות שונות. שומעים יותר ויותר על מקררים חדשים כמו מכונות כביסה ותנורים שלא משתווים לישנים המצוינים. ואז מה? גם נפטרת ממקר שמיש וגם נאלצת להחזיר לשוק עוד מקרר לא פעיל כעבור מספר שנים, בזמן שייתכן והישן היה עושה עבודתו נאמנה.
בקיצור תחלופה של מוצרים תקינים וסבירים אנרגתית מזיקה לא פחות אם לא יותר לסביבה.
ועוד דבר, אם אתם עוברים דירות לעיתים קרובות (תופעה רווחת בגלל מצב הדיור) לא שווה להשקיע במוצרים חדשים, הם נוטים לא להתאים לדירות המתחלפות ו/או להתקלקל במעברים. מעבר לראייה הכלכלית, ברמה של הדאגה האנרגתית תמצאי עצמך מחפשת מקרר אחר ומחזירה את זה לשוק.
ונקודה למחשבה -
לא היה יותר פשוט אם משרד התשתיות היה מעמיד טכנאי להחלפת גומיות בכל המקררים במחיר מסובסד?
לא היה יותר פשוט לקיים הנחה גלובלית על כל מוצרי החשמל שמדורגים גבוה אנרגתית לתקופהמוגבלת ובכך לעודד צריכה של כל מוצרי החשמל החסכוניים, למי שבמילא נדרש לכאלה במקום להחליף ישן פעיל ותקין בחדש?
אני לא אומרת שהיוזמה הזו לא טובה אבל היא לא מתאימה לכל אחד גם מההיבט הכלכלי וגם זה הסביבתי. היא תפורה באופן מעורר שאלות (בייחוד כשמוצעים דגמים ספציפיים וכדומה) וביחס ליוזמת ענק היא לא משתלמת לרובינו. משהו שם צולע ולכן גם מריח לא טוב. יוזמת החסכמים למשל היתה יותר מדוייקת - חילקו חינם ועברו דלדת דלת להתקין אותם (זה שונה ממקרר ברור, אבל עדיין, עברו דלת דלת במקום סתם לקרואלעם לבוא לתחנת איסוף חסכמים
שזה מראה על נכונות ורצון אמיתי להגיע לכל אחד ולייצר חסכון למשק בהוצאה של אפס כסף לאזרח).
היוזמה הנוכחית מתאימה למי שבמילא רוצה להחליף מקרר, למי שבמילא סובל מבעיות במקרר הקיים ולמי שעדיין לא רכש, זוגות צעירים או רווקים (ויכול לספסר עם מקרר ישן במחסן של ההורים).
זיהום סביבתי הוא גם שינוע מיותר של מקררים לשני הכיוונים
זיהום סביבתי הוא גם ייצור מיותר של עוד מקררים חדשים (הכנת רכיבים, שינוע שלהם, הרכבתם, עטיפה בפלסטיקים וקרטונים) בזמן שיש כל כך הרבה ישנים
זיהום סביבתי הוא התעסקות בכל המבצע הזה שגורר שימוש רב בפרסום, חשמל, מכונות דפוס, שינוע, וכל מה שנדרש להרמת לוגיסטיקה כזו.
ודבר אחרון - לא כל מקרר חדש אכן עונה על הציפיות. גם במקרר חדש יש בעיות שונות. שומעים יותר ויותר על מקררים חדשים כמו מכונות כביסה ותנורים שלא משתווים לישנים המצוינים. ואז מה? גם נפטרת ממקר שמיש וגם נאלצת להחזיר לשוק עוד מקרר לא פעיל כעבור מספר שנים, בזמן שייתכן והישן היה עושה עבודתו נאמנה.
בקיצור תחלופה של מוצרים תקינים וסבירים אנרגתית מזיקה לא פחות אם לא יותר לסביבה.
ועוד דבר, אם אתם עוברים דירות לעיתים קרובות (תופעה רווחת בגלל מצב הדיור) לא שווה להשקיע במוצרים חדשים, הם נוטים לא להתאים לדירות המתחלפות ו/או להתקלקל במעברים. מעבר לראייה הכלכלית, ברמה של הדאגה האנרגתית תמצאי עצמך מחפשת מקרר אחר ומחזירה את זה לשוק.
ונקודה למחשבה -
לא היה יותר פשוט אם משרד התשתיות היה מעמיד טכנאי להחלפת גומיות בכל המקררים במחיר מסובסד?
לא היה יותר פשוט לקיים הנחה גלובלית על כל מוצרי החשמל שמדורגים גבוה אנרגתית לתקופהמוגבלת ובכך לעודד צריכה של כל מוצרי החשמל החסכוניים, למי שבמילא נדרש לכאלה במקום להחליף ישן פעיל ותקין בחדש?
אני לא אומרת שהיוזמה הזו לא טובה אבל היא לא מתאימה לכל אחד גם מההיבט הכלכלי וגם זה הסביבתי. היא תפורה באופן מעורר שאלות (בייחוד כשמוצעים דגמים ספציפיים וכדומה) וביחס ליוזמת ענק היא לא משתלמת לרובינו. משהו שם צולע ולכן גם מריח לא טוב. יוזמת החסכמים למשל היתה יותר מדוייקת - חילקו חינם ועברו דלדת דלת להתקין אותם (זה שונה ממקרר ברור, אבל עדיין, עברו דלת דלת במקום סתם לקרואלעם לבוא לתחנת איסוף חסכמים
היוזמה הנוכחית מתאימה למי שבמילא רוצה להחליף מקרר, למי שבמילא סובל מבעיות במקרר הקיים ולמי שעדיין לא רכש, זוגות צעירים או רווקים (ויכול לספסר עם מקרר ישן במחסן של ההורים).
מבצע החלפת מקררים
ביד 2 אפשר למצוא גם מקררים ממש חדשים.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מבצע החלפת מקררים
בתור אחת שיש לה גם מקרר ישן (בדירה הישנה) וגם מקרר חדש (בדירה השכורה) אני מוכרחה להגיד שיש פה טעות:
המקרר הישן לא מבזבז חשמל מפני שהוא לא אטום.
הוא תמיד בזבז חשמל.
כי עשו אותם מראש בזבזני חשמל. נדמה לי שהדירוג האנרגטי שלו הוא משהו כמו F או יותר, מההתחלה. אלה הנתונים שלו. משנת 1994.
המקרר החדש שלנו גדול יותר, תופס יותר מקום, שקט לחלוטין, וצורך בערך שליש מהחשמל שצרך הישן.
הבעיה, שהחדש לא היה נכנס במטבחונצ'יק ההוא...
המקרר הישן לא מבזבז חשמל מפני שהוא לא אטום.
הוא תמיד בזבז חשמל.
כי עשו אותם מראש בזבזני חשמל. נדמה לי שהדירוג האנרגטי שלו הוא משהו כמו F או יותר, מההתחלה. אלה הנתונים שלו. משנת 1994.
המקרר החדש שלנו גדול יותר, תופס יותר מקום, שקט לחלוטין, וצורך בערך שליש מהחשמל שצרך הישן.
הבעיה, שהחדש לא היה נכנס במטבחונצ'יק ההוא...
מבצע החלפת מקררים
_המקרר הישן לא מבזבז חשמל מפני שהוא לא אטום.
הוא תמיד בזבז חשמל.
כי עשו אותם מראש בזבזני חשמל. נדמה לי שהדירוג האנרגטי שלו הוא משהו כמו F או יותר, מההתחלה. אלה הנתונים שלו. משנת 1994._
למי שמחפש המלצה ספציפית. אנחנוהחלפנו עכשיו במבצע למקרר היטאצ'י ב1950 שקלים (כולל הובלה ופינוי הישן.)
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... po]auction id[/po]=22969145
הוא תמיד בזבז חשמל.
כי עשו אותם מראש בזבזני חשמל. נדמה לי שהדירוג האנרגטי שלו הוא משהו כמו F או יותר, מההתחלה. אלה הנתונים שלו. משנת 1994._
למי שמחפש המלצה ספציפית. אנחנוהחלפנו עכשיו במבצע למקרר היטאצ'י ב1950 שקלים (כולל הובלה ופינוי הישן.)
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... po]auction id[/po]=22969145
-
אלה_לי_לה*
- הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
- דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*
מבצע החלפת מקררים
יעל, אוכל לכמה אנשים נכנס לכם במקרר?
זה מקרר "משפחתי" או סטודנטיאלי?
זה מקרר "משפחתי" או סטודנטיאלי?
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מבצע החלפת מקררים
משום מה, אני חושד שמישהו הציע לשר לנדאו עסקת כאילו מבית היוצר של ישראבלוף.
לא השתכנעתי שיש מציאות או חסכון באנרגיה.
לא השתכנעתי שיש מציאות או חסכון באנרגיה.
-
הערה_כללית*
- הצטרפות: 29 אפריל 2012, 22:52
מבצע החלפת מקררים
מאחר ואני משתדלת להשתמש רק במוצרים וחפצים יד שניה (חוץ מתחתונים וגרביים..) פעם חשבתי שעדיף לקנות מוצרי חשמל יד שניה. אחרי התנסות בשלל מוצרים ישנים (ואיכותיים) - תנור למטבח, מקרר, מכונת כביסה - אני חושבת שזה היוצא מהכלל היחיד שבו עדיף לקנות מוצרים חדשים. ההפרש בחשבון החשמל ניכר.
מה שכן, כאשר קונים מוצר חשמלי חדש, כדאי מאד להשקיע עוד כסף ולרכוש מוצר מעולה, עם אחריות ושירות טובים, כדי שיחזיק שנים ארוכות.
מה שכן, כאשר קונים מוצר חשמלי חדש, כדאי מאד להשקיע עוד כסף ולרכוש מוצר מעולה, עם אחריות ושירות טובים, כדי שיחזיק שנים ארוכות.
מבצע החלפת מקררים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4222587,00.html
כתבה מהיום בעניין המקררים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4222722,00.html
ואחת בעניין גריטת מכוניות
כתבה מהיום בעניין המקררים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4222722,00.html
ואחת בעניין גריטת מכוניות
מבצע החלפת מקררים
מאחר ואני משתדלת להשתמש רק במוצרים וחפצים יד שניה (חוץ מתחתונים וגרביים..) פעם חשבתי שעדיף לקנות מוצרי חשמל יד שניה. אחרי התנסות בשלל מוצרים ישנים (ואיכותיים) - תנור למטבח, מקרר, מכונת כביסה - אני חושבת שזה היוצא מהכלל היחיד שבו עדיף לקנות מוצרים חדשים. ההפרש בחשבון החשמל ניכר
יד שנייה לא בהכרח אומר ישן.
לא מזמן קניתי מייבש כביסה בן שנה, דירוג A...
לא מזמן קניתי מייבש כביסה בן שנה, דירוג A...
מבצע החלפת מקררים
וגם - ישן לא אומר דרוג רע.
בדירה השכורה שלי יש מקרר ישן (מניחה שבסביבות 9 שנים) בדירוג B
חוץ מזה מישהו בדק מה קורה דווקא עם המקררים החדשים שמרוב שהגומי הדוק כשפותחים את המקרר נוצר ואקום ששואב אליו אויר חם? במקרר החדש של אמי צריך להיאבק בפתיחת הדלת מרוב שהגומי הדוק.
וגם - ישן לא אומר דרוג רע.
בדירה השכורה שלי יש מקרר ישן (מניחה שבסביבות 9 שנים) בדירוג B
חוץ מזה מישהו בדק מה קורה דווקא עם המקררים החדשים שמרוב שהגומי הדוק כשפותחים את המקרר נוצר ואקום ששואב אליו אויר חם? במקרר החדש של אמי צריך להיאבק בפתיחת הדלת מרוב שהגומי הדוק.
מבצע החלפת מקררים
אשמח להמלצות על מקרר חדש בסביבות 500 ליטר.
בשמת, שאלתי בדף הבית שלך והבנתי שזה לא המקום, אז אשמח לשמוע כאן איזה מקרר יש לכם.
בשמת, שאלתי בדף הבית שלך והבנתי שזה לא המקום, אז אשמח לשמוע כאן איזה מקרר יש לכם.
מבצע החלפת מקררים
האם ידוע עד מתי מבצע מסתיים ?
האם ידוע עד מתי מבצע מסתיים ?
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מבצע החלפת מקררים
אני מעונינת למסור מקרר ישן לגריטה ולא להחלפה. מישהו מוכן לקחת אותו?
אני מעונינת למסור מקרר ישן לגריטה ולא להחלפה. מישהו מוכן לקחת אותו?
-
תפוח_אדמה*
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
מבצע החלפת מקררים
איפה את גרה?
המקררים המוחלפים הולכים לגריטה.
המקררים המוחלפים הולכים לגריטה.
-
אברהם_בן_נאים*
- הצטרפות: 16 דצמבר 2014, 00:39
מבצע החלפת מקררים