להתפרץ על כל העולם
להתפרץ על כל העולם
חמוד שלי .אתמל אני חוזרת הביתה ורואה אותו אדום וסוער, אבא הלך להתקלח להרגע. אח קטן משחק בהנאה והוא מציק לו, אני שואלת מה העניינים?הוא מתנפל עלי(כואב!חזק!) אני מחבקת את הילדים, כל אחד יושב על רגל ואז מתחילים לריב.
הגדול דוחף את הקטן כי הוא משתלט לו על המקום, אני מנסה לפשר בעדינות
ק-ר-י-ז-ה
מתפלל סטייל המוסלמים על הרצפה.צורח ועם עיניים בוערות מכה את אחיו וזורק עליו ועלי חפצים
אני רואה ששיחות לא עוזרות פה
אחרי כמה נסיונות להתרחק ולהגיד לו להיות לבד בחדר עם מוסיקה עד שירגע, נסיונות שלא צולחים כי כל נסיון זה אלימות וצעקות
מטילה עונש:אין טלוזיה
בכי גדול
סוף סוף הוא נשבר
בוכה, אבל הפעם בחרטה והופך להיות תינוק שוב
לא בחרטה על מעשיו
התכוונתי חוזר לקרקע, כמו סטירה
ליבי מתכווץ, אבל אני לא יודעת מה הברירה
אז הוא מניח לי לקחת אותו לאמבטיה סוף סוף
אני רוחצת את פניו, הוא מתפשט ואני ממלאת לו מיים עם נרולי-ריח שהוא אוהב
הוא נרגע אט אט באמבטיה.
למה לא הסכמת להיכנס קודם?
קודם הוא לא הסכים, הוא לא שמע, לא ראה....
עכשיו הוא נרגע באמבטיה-אמא אל תלכי
אני לידך, אומרת כמה נעים לי עכשיו להיות לידו.
ניסיתי להיות איתו בחינוך ביתי שנתיים ולאחרונה הבנתי שזה יותר מדי בשבילי, שאני לא יכולה להיות איתו כל כך הרבה שעות עם האנרגיות האלו. וממילא הוא מעדיף את בית הספר, ושמח מאד ללכת. לפחות אני לא חושבת עכשיו שההתנהגויות האלו קיימות "כי הוא במסגרת" .
מצד שני, קשה לי, איפה ההורות הזורמת שדמיינתי? בטוח שאני לא מצליחה לזרום איתו
עונשים, כעסים, אני כועסת עליו הרבה, לא יכולה להכיל את הקריזות והכעסים שלא ברור לי מהיכן הוא מביא אותם, ולא יודעת איך להתמודד בצורה מכבדת.
כשהיה בן שנתיים אמרתי-זה יעבור, עכשיו הוא בן שבע.
הגדול דוחף את הקטן כי הוא משתלט לו על המקום, אני מנסה לפשר בעדינות
ק-ר-י-ז-ה
מתפלל סטייל המוסלמים על הרצפה.צורח ועם עיניים בוערות מכה את אחיו וזורק עליו ועלי חפצים
אני רואה ששיחות לא עוזרות פה
אחרי כמה נסיונות להתרחק ולהגיד לו להיות לבד בחדר עם מוסיקה עד שירגע, נסיונות שלא צולחים כי כל נסיון זה אלימות וצעקות
מטילה עונש:אין טלוזיה
בכי גדול
סוף סוף הוא נשבר
בוכה, אבל הפעם בחרטה והופך להיות תינוק שוב
לא בחרטה על מעשיו
התכוונתי חוזר לקרקע, כמו סטירה
ליבי מתכווץ, אבל אני לא יודעת מה הברירה
אז הוא מניח לי לקחת אותו לאמבטיה סוף סוף
אני רוחצת את פניו, הוא מתפשט ואני ממלאת לו מיים עם נרולי-ריח שהוא אוהב
הוא נרגע אט אט באמבטיה.
למה לא הסכמת להיכנס קודם?
קודם הוא לא הסכים, הוא לא שמע, לא ראה....
עכשיו הוא נרגע באמבטיה-אמא אל תלכי
אני לידך, אומרת כמה נעים לי עכשיו להיות לידו.
ניסיתי להיות איתו בחינוך ביתי שנתיים ולאחרונה הבנתי שזה יותר מדי בשבילי, שאני לא יכולה להיות איתו כל כך הרבה שעות עם האנרגיות האלו. וממילא הוא מעדיף את בית הספר, ושמח מאד ללכת. לפחות אני לא חושבת עכשיו שההתנהגויות האלו קיימות "כי הוא במסגרת" .
מצד שני, קשה לי, איפה ההורות הזורמת שדמיינתי? בטוח שאני לא מצליחה לזרום איתו
עונשים, כעסים, אני כועסת עליו הרבה, לא יכולה להכיל את הקריזות והכעסים שלא ברור לי מהיכן הוא מביא אותם, ולא יודעת איך להתמודד בצורה מכבדת.
כשהיה בן שנתיים אמרתי-זה יעבור, עכשיו הוא בן שבע.
להתפרץ על כל העולם
הבעיה שלי שהוא מרשה לעצמו להוציא את זה עלי, אחיו, אביו ועל אחותי,
עלינו הוא יוצא ככה.
במסגרת,חוגים ועם חברים הוא נופת צופים, מכאן הסתירה הגדולה.
עלינו הוא יוצא ככה.
-
מיכל_שץ*
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
להתפרץ על כל העולם
תחשבי על זה, זה הרי לא משנה כמה הוא יוציא עלייך ועל אביו ואחיו - אתם תשארו תמיד המשפחה שלו, לא משנה מה הוא יעשה.
הוא מבין טוב מאוד שבחוץ זה לא ככה, אם הוא לא יתנהג בצורה שהחברה מסוגלת להתמודד איתה הוא ימצא את עצמו בודד.
יש לך ילד אינטלגנטי!
אני בטוחה שתמצאו את הדרך להתנהלות יותר שלווה

תחשבי על זה, זה הרי לא משנה כמה הוא יוציא עלייך ועל אביו ואחיו - אתם תשארו תמיד המשפחה שלו, לא משנה מה הוא יעשה.
הוא מבין טוב מאוד שבחוץ זה לא ככה, אם הוא לא יתנהג בצורה שהחברה מסוגלת להתמודד איתה הוא ימצא את עצמו בודד.
יש לך ילד אינטלגנטי!
אני בטוחה שתמצאו את הדרך להתנהלות יותר שלווה
להתפרץ על כל העולם
וואו מה זה מוכר. אותו דבר אצלנו. בדיוק. בן 9. חוץ מזה שלא מגיע לשלב החרטה שתארת 
בגדול משתדלת לתת המון חום. אחרי שאנחנו עושים משהו כיפי אחד על אחד ומשוחחים הוא מלאך.
צריך הרבה יצירתיות וסבלנות שלא תמיד יש לאמא.
ממתינה איתך לתובנות...
בגדול משתדלת לתת המון חום. אחרי שאנחנו עושים משהו כיפי אחד על אחד ומשוחחים הוא מלאך.
צריך הרבה יצירתיות וסבלנות שלא תמיד יש לאמא.
ממתינה איתך לתובנות...
להתפרץ על כל העולם
מה הוא אומר כשמדברים איתו על האירוע, בדיעבד? ואני לא מתכוון למה שאתם אומרים לו, כל הנסיונות להסביר לו כמה הוא פגע בכם. אלא ניסיון כן ואמיתי שלכם להבין מה באמת עובר עליו. שהוא יוציא מהבטן את מה שככה מטריף אותו. בלי שתתקנו אותו ותיתווכחו איתו. להבין אותו ממש. אפילו לא לתת לו משובים נוסח "תקשורת מקרבת" כמו "אני מבינה שאתה מאוד כועס". פשוט לפרוש את כל האנטנות ולהקשיב לשידור, כמו חיילי מודיעין שמקשיבים לשידורים של הסורים. הם הרי לא מתווכחים איתם. הם רוצים לדעת.
-
בן_עמי*
- הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
- דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*
להתפרץ על כל העולם
בס"ד
לפעמים מאוד עוזר- לחבק צמוד את הילד, כשעומדים מאחוריו, עד שנרגע ומפסיק לזרוק- להכות- להישתולל.
כשנרגע, או שנשאר לחיבוק. או שלא רוצה, ואז שואלים אם מעדיף לשחק קצת בחדר או בחצר
עד ש"יחזור לעצמו".
אפשר לדבר איתו אם הוא מפסיק להשתולל, אבל רצוי בשקט, ועל מה עושים עכשיו כדי להירגע-
עדיף פעי לות שאוהב לעשות לבד.
מאוחר יותר שהוא רגוע,
או רוצה דבר נוסף,
להתנות בלסדר- אפשר ביחד - את מה שזרק.
לחזור למה עושים בפעם הבאה שיתעצבן.
ומה קורה עם ה"נזקים" של הפעם הזאת.
עדיף באותו יום, אבל אחרי ש"מתאפס".
לפעמים עוזר להכין ציוד בתיק, או מקום אחר, לפעילות שיכול ואוהב לעשות לבד.
ולהרגיל אותו לפרוש לבד לפעילות הזאת, איך שהוא מרגיש שמתעצבן עם האחים, ומרגיש שהוא הולך לאבד את הפייוזים.
לפעמים מאוד עוזר- לחבק צמוד את הילד, כשעומדים מאחוריו, עד שנרגע ומפסיק לזרוק- להכות- להישתולל.
כשנרגע, או שנשאר לחיבוק. או שלא רוצה, ואז שואלים אם מעדיף לשחק קצת בחדר או בחצר
עד ש"יחזור לעצמו".
אפשר לדבר איתו אם הוא מפסיק להשתולל, אבל רצוי בשקט, ועל מה עושים עכשיו כדי להירגע-
עדיף פעי לות שאוהב לעשות לבד.
מאוחר יותר שהוא רגוע,
או רוצה דבר נוסף,
להתנות בלסדר- אפשר ביחד - את מה שזרק.
לחזור למה עושים בפעם הבאה שיתעצבן.
ומה קורה עם ה"נזקים" של הפעם הזאת.
עדיף באותו יום, אבל אחרי ש"מתאפס".
לפעמים עוזר להכין ציוד בתיק, או מקום אחר, לפעילות שיכול ואוהב לעשות לבד.
ולהרגיל אותו לפרוש לבד לפעילות הזאת, איך שהוא מרגיש שמתעצבן עם האחים, ומרגיש שהוא הולך לאבד את הפייוזים.
-
בן_עמי*
- הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
- דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*
להתפרץ על כל העולם
בס"ד
ועוד משהוא- משאז, לפני השינה, או מידי פעם, מרגיע אותם יותר מהכל.
ועוד משהוא- משאז, לפני השינה, או מידי פעם, מרגיע אותם יותר מהכל.
-
סוף_מעגל*
- הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*
להתפרץ על כל העולם
_במסגרת,חוגים ועם חברים הוא נופת צופים, מכאן הסתירה הגדולה.
הוא מבין טוב מאוד שבחוץ זה לא ככה, אם הוא לא יתנהג בצורה שהחברה מסוגלת להתמודד איתה הוא ימצא את עצמו בודד._
רוצה גם לחזק את מה שכתבו לך : בהרבה מובנים, זו אולי המהות החשובה ביותר של המשפחה ושל הבית (בניגוד למקומות אחרים) : אתה יודע שאתה יכול להיות הכי מגעיל / מעצבן / אגרסיבי ועדיין תהיה רצוי ואהוב.
הוא מבין טוב מאוד שבחוץ זה לא ככה, אם הוא לא יתנהג בצורה שהחברה מסוגלת להתמודד איתה הוא ימצא את עצמו בודד._
רוצה גם לחזק את מה שכתבו לך : בהרבה מובנים, זו אולי המהות החשובה ביותר של המשפחה ושל הבית (בניגוד למקומות אחרים) : אתה יודע שאתה יכול להיות הכי מגעיל / מעצבן / אגרסיבי ועדיין תהיה רצוי ואהוב.