הקשר בין ביוץ ראשון ובעיות בהנקה

במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני חושבת שעליתי על משהו. בכל מקרה, היום הבנתי משהו דרך 3 פעמים שבהן התעוררו לי בעיות בהנקה (3 ילדים זה כבר כמעט קבוצת מחקר :-)).

אני חושבת שיש קשר בין ביוץ ראשון אחרי לידה לבין בעיות בהנקה (אם מתעוררות)
  1. הבכורה - ינקה מלא. כשחזרתי לעבודה (אחרי 3 חודשים) לא הצלחתי לשאוב מספיק, אז היא קיבלה שילוב של חלב שאוב וסימילאק. בגיל 6 חודשים קיבלתי מחזור. בגיל 7 חודשים היא סירבה לינוק והפסיקה לינוק.
  1. אמצעי - בגיל 5 וחצי חודשים התחיל להתפתל על השד. שעות ארוכות של התפתלויות. בשעות אחרות ינק טוב. הלכתי לד"ר ליבוביץ', היא הרגיעה אותי. התינוק היה שמנמן ורגוע, והיא אמרה - שיתפתל, בסוף הוא יונק מספיק. בגיל 6 חודישם קיבלתי מחזור. הוא ינק עד גיל שנה+7.
  1. קטנה - בגיל 3 וחצי חודישם התחילה להתפתל חלק משעות היום סביב ההנקה. כעבור שבועיים (כלומר בגיל 4 חודשים שלה) קיבלתי מחזור.
אני חושבת שסביב הביוץ הראשון הגוף כנראה עובר שינוי הרומונלי שאצלי מתבטא בקושי לייצר חלב חלק משעות היום. אצל הגדולה זה אמנם קרה אחרי המחזור, אבל מאוד קרוב אליו. אני חושבת שבגלל שהיא היתה גם עם תחליף חלב, זה היה פחות בולט מכיוון שחלק מהיום לא הייתי בבית כך שהשד התמלא יחסית וזה היה פחות בולט.

אצל האמצעי - לא היה תחליף, משכתי עם הקושי, וכשהוא התחיל לאכול כבר לא היה משנה אם היה מתפתל. ניתן היה לתת לו משהו לאכול אם היה רעב. לכן יכולתי להמשיך להיניק בלי להיות לחוצה שהוא רעב.

אצל הקטנה יש עוד חודשיים עד שתתחיל לאכול. בינתיים הצלחתי להתגבר רוב הזמן על הבעיה בעזרת כלמיני עצות (תה שומר, מנוחה, חילבה...), אבל לפעמים זה פשוט לא הולך. אני יודעת שהיא אוכלת מספיק ומשלימה בשעות אחרות (בלילה, בבוקר)

יש עוד מישהי שרואה קשר בין ביוץ ראשון אחרי לידה לבין בעיות בהנקה?

(לי יש גוף די רגיש, יכול להיות שאצלי השינויים האלה מורגשים יותר במובהקות)
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

שליחה על ידי ענת* »

לא עשיתי מחקר כמוך |Y| אבל בהחלט, לפני כל מחזור ההנקה הופכת קצת משוגעת. כאילו לא טעים ומעצבן.
אני חושבת שסביב הביוץ הראשון הגוף כנראה עובר שינוי הורמונלי כן, ואצלי המחזור הראשון (ואולי הביוץ הראשון) אחרי לידה מביא לתחושות של טירוף, והייתי אומרת, בוחן מציאות לקוי. ומן הסתם זה מאד משפיע גם על ההנקה. גם בכמה המחזורים הבאים זה נוטה להיות כך אבל חריפות התחושות יורדת.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

שליחה על ידי הילה* »

ממש עכשיו קיבלתי וסת ראשונה לאחר הנקה של שנה, לא ראיתי שינוי עם ההנקה אבל יש לציין שהנקה אצלינו זה בעיקר להירדמות שתייה נישנושים חום ואהבה אז לא יודעת מה להגיד, בכל אופן ניראה שהוא בחודש האחרון מוכן לנסות להירדם באופן עצמאי הוא יונק משחק ויונק ואז מחפש את התנוחה במיטה ונירדם, אצלי אני לא רואה קשר. שמעתי שהביוץ משנה איזון הורמונלי הגורם לשוני בטעם החלב, לפעמים הם פשוט פחות אוהבים את הטעם החדש- או מפנים מקום לאח חדש, כנראה ששלי עדיין לא ממש בשל לאח- או שאני?
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שליחה על ידי חוט_השני* »

בהחלט!
גם אצלי היה כך. משמעותי יותר במחזור הראשון אבל גם בוסת (יותר מבביוץ) כל חודש אח"כ.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

כאילו לא טעים ומעצבן.
בדיוק.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

פגשתי (בשנותי בפורום בתפוז) אפילו באישה ששאבה חלב במשך החודש, כדי שיהיה לה מה לתת לילדה בזמן הביוץ (כשלא היה לה חלב).
אצלי, אם אני זוכרת משהו (ואם מדגם של פחות מעשרה מחזורים ב 8 שנים נחשב), היה פחות חלב בזמן הוסת עצמה.
יש מצב שאני מסבירה עכישו לעצמי את מה שקורה פה בבית עכשיו. לא יאמן.
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”