מה יותר חשוב מלאכול בריא

אנונימי

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי אנונימי »

שם הדף שוּנה מ: אוכל לנשמה
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

שלום לכולם, שלל ברכות ואיחולים לבביים.
יצא לי לאחרונה להיכנס לדיון על אוכל עם חבר שלא ראיתי מזמן,
הוא כבר כמה שנים אוכל בריא ונימנע מאוכל פחות בריא,
כלומר: לחם מלא על פני לחם לא מלא, פחות חלב, פחות בשר, יותר דגנים מגוונים (וכמה שיותר מלאים)
פחות מיצים לא טבעיים וחומרים משמרים וכו'.
כל זה כדי להיות בריא ולהתחזק.

אני לעומתו אוכל כל מה שבא לי, כלומר אני לא נסחף ואוכל המבורגרים, אבל מה שיש בסופר-מרקט והוא נראה אכיל אני אוכל, ואני שחיף ובריא, בעיות שיניים-ראייה-קיבה אין לי כלום, אני חזק יש לי מרץ ואני דיי קופצני או רגוע (תלוי מה מתאים למתי).
בכל מקרה הוא שאל אותי "מה אתה חושב שזה לא משנה מה אתה אוכל?"
ובכן אז סיפרתי לו את הדעה שלי: (שבקושי ידעתי שזו הדעה שלי עד שהוא שאל אותי)
  • לדעתי לאכול בשמחה לחם לבן זה יותר בריא מלאכול לחם מלא לא בשמחה אבל לאכול לחם מלא בשמחה זה הכי בריא.
  • לאכול שוקולדים, מיצים מלאכותיים וכו'.. של סבתא זה הרבה יותר בריא מלהגיד לסבתא לא. (והכוונה לא רק לסבתא, אלא לכל אדם טוב שמכבד ומציע ויבאס אותו לשמוע לא)
  • להיות בן אדם זורם וקליל באופן כללי זה הרבה יותר בריא ומחזק מאשר להיות עקשן וקפדן יתר על המידה.
  • לתרום כסף למטרות נעלות: לאנשים רעבים, לאנשים לא ביגוד, למגורים לנזקקים, זה יותר בריא ומחזק מאשר להשקיע את הכסף במזון איכותי יותר.
מה שאני רוצה להגיד שאם כל זאת שכבודו של האוכל האיכותי במקומו מונח, כמשמש לבריאות וחוזק, לא דווקא הוא מה שצריך להתרכז בו אדם שרוצה להיות בריא וחזק, הרבה פעמים דווקא חיזוק המעשים הטובים, הדאגה לזולת, הצדקה, הכיבוד, השמחה והגברת השמחה אצל אחרים, תביא לבריאות חוזק ושמחה לגוף, כמובן שלנפש.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

או במילה אחרת: איזון
מצלצל מוכר? (-:
זה בהחלט נכון שאנשים פעמים רבות נסחפים אחרי דרך או התנהלות מסויימות כי זה מסתדר להם עם דימוי מסויים בראש. וכך בעצם מתרכזים בצורה ובשם של דברים או בסימפטומים החיצוניים שלו ומפספסים את המהות....
  • אני יכולה להחליט שאני צמחונית מטעמי אי אלימות ולהפסיק לאכול בשר, להפסיק לתת יד וכסף להרג חיות אבל אני אסבול מחוסר בויטמינים, השיער שלי ינשור, העצמות ידלדלו ואולי אני אכן אנהג באי אלימות כלפי אחרים אך כלפי עצמי אבצע פעולה מאוד מאוד אלימה. או לחלופין להחליט שאני נוהגת באי אלימות כלפי חיות אבל אז לחתוך מישהו בכביש, לקלל ולהיות באופן כללי חרא של בנאדם...
במקום זה אוכל לסגל לעצמי הרגלי אכילה נכונים, לדעת לזהות מתי אני זקוקה לחלבונים, האם אני זקוקה לחלבונים מן החי או יכולה להסתפק בתחליפים מן הצומח ולהיות אדם מודע ועם הרבה כבוד למה שנכנס לי לפה, גם אם לחיה שכרגע אכלתי.
  • לפעמים יותר בריא לאכול קוביה של שוקולד מאשר לא לאכול אותה, לאכול חלה מקמח לבן ביום שישי ולהתמלא בטעמים של בית (סתם דוגמה...) מאשר למנוע מעצמך בכוח דבר שאתה משתוקק לו מידי פעם. הבעיה מתחילה כשאתה לא יכול בלעדיו: (חייב קפה, חייב בשר, מוכרח מתוק ולא יכול בלי הסגריות שלך...) שם המקום שבו אתה מאבד שליטה והופך עבד של הדברים האלה וכמובן צובר בכל מיני מישורים של הקיום שלך (פיסי, נפשי ומנטלי) מצבורי פסולת שהכוח שלהם הוא בהצטברות שלהם לאורך זמן.
  • וכל דבר שאתה עושה בנוקשות עם עצמך, מתוך תחושה של כפיה ומרירות, סביר להניח שיביא לתוצאה הפוכה ממה שתרצה או שיפגע בדלת האחורית במקום אחר.
ככה שמילת המפתח היא קודם כל מודעות ואח"כ, מילת המילים - איזון (-:
פשוט_אלון*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

איזון חופשי מילת המילים, זה בדיוק מה שהתכוונתי.

מתכון לבריאות:
  • אוכל בריא יותר
  • מעשים טובים יותר
  • שמחה רבה יותר :-)
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

וגנטיקה טובה (-:
אין מזה מנוס.....
אמן
פשוט_אלון*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

וגנטיקה טובה אין מזה מנוס.. אולי עוד ימצאו לזה מנוס... (גם אופטימיות זה חשוב למתכון)
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי יערת_דבש* »

רציתי להגיד,, שיותר חשוב מלאכול בריא זה לאכול בשמחה- זה הרבה יותר בריא! |גזר|
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי הילה* »

ל"רישלגית" זה הדף שעליו דיברתי רציתי לשנות לו את שם הדף אבל בסוף יצא לי משהו אחר.. טוב אני די חדשה פה כדי לנסות לעשות כאן סדר.. בכל אופן פשוט מאוד התחברתי למה שכתב "פשוט אלון" (הבחור שפתח את הדף, אני עדיין לא יודעת איך רושמים את השם בצבע ירוק.. האמת טעות שלי אני עוד לא קראתי בעיון את הכללים איך כותבים באתר, כל פעם שאני רוצה לקרוא אני נמשכת לים התוכן והמידע שקיים באתר הנפלא הזה.)
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי הילה* »

איזה חמודה! זה בדיוק הנושא שעליו מדובר בדף.
עולם_חדש_מופלא*
הצטרפות: 18 יולי 2010, 13:26
דף אישי: הדף האישי של עולם_חדש_מופלא*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי עולם_חדש_מופלא* »

מה יותר חשוב מלאכול בריא?
לאכול!
<עולם חדש מופלא משעשעת את עצמה>
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

לאכול מעט. ושתהיה מטרה אמיתית בחיים ולנסות להגשימה.
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי יערת_דבש* »

לברך את האוכל.. ואז הוא נהיה בריא.
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי אישה* »

של פשוט אלון :כל מילה |Y|

_לאכול שוקולדים, מיצים מלאכותיים וכו'.. של סבתא זה הרבה יותר בריא מלהגיד לסבתא לא. (והכוונה לא רק לסבתא, אלא לכל אדם טוב שמכבד ומציע ויבאס אותו לשמוע לא)
להיות בן אדם זורם וקליל באופן כללי זה הרבה יותר בריא ומחזק מאשר להיות עקשן וקפדן יתר על המידה._

של הגבירה בחום
לפעמים יותר בריא לאכול קוביה של שוקולד מאשר לא לאכול אותה, לאכול חלה מקמח לבן ביום שישי ולהתמלא בטעמים של בית (סתם דוגמה...) מאשר למנוע מעצמך בכוח דבר שאתה משתוקק לו מידי פעם. הבעיה מתחילה כשאתה לא יכול בלעדיו: (חייב קפה, חייב בשר, מוכרח מתוק ולא יכול בלי הסגריות שלך...) שם המקום שבו אתה מאבד שליטה והופך עבד של הדברים האלה וכמובן צובר בכל מיני מישורים של הקיום שלך (פיסי, נפשי ומנטלי) מצבורי פסולת שהכוח שלהם הוא בהצטברות שלהם לאורך זמן.
|Y|
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בקרוב - עצומה להחזרת פשוט אלון לאתר (וכבר דובר על זה בהרבה מקומות ואפילו בפייסבוק!)
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

הרבה פעמים דווקא חיזוק המעשים הטובים, הדאגה לזולת, הצדקה, הכיבוד, השמחה והגברת השמחה אצל אחרים, תביא לבריאות חוזק ושמחה לגוף, כמובן שלנפש.
נו, ולמה אנחנו תמיד חושבים שזה שחור או לבן?
אני מבשלת אוכל אורגני, בריא ומלא, מנביטה מאש ואופה לחמניות כוסמין, ויודעת יפה מאוד גם לקפוץ להביא לי איזה הפוך גדול עם שוקולד בצד (סיפור אמיתי, מיום שישי האחרון. השמות בדויים).
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה יותר חשוב מלאכול בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני מבשלת אוכל אורגני, בריא ומלא, מנביטה מאש ואופה לחמניות כוסמין, ויודעת יפה מאוד גם לקפוץ להביא לי איזה הפוך גדול עם שוקולד בצד
לזה אני קוראת לחיות בשביל הזהב!
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”