לידת בית חולים רחוק מהבית

יושי*
הצטרפות: 13 אפריל 2003, 11:45

שליחה על ידי יושי* »

שאלה הנוגעת לחברתי ההרה. היא ממש בהתחלה אבל מתכוונת ללדת במרכז הארץ שזה שעתיים וחצי נסיעה מכאן. זה ריאלי בכלל לנסוע כזה מרחק בתחילת צירים, או שצריך לרדת קודם. כאן ממש לא בא מבחינתה בחשבון (ולדעתי די בצדק). אגב, גם כאן המרחק לבי"ח הקרוב הוא כמעט שעה כשהכביש פתוח, ללא מובילים ומחסומים.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

יושי, לידה ראשונה?
נדיר ביותר שלידה ראשונה אורכת פחות משעתיים וחצי מרגע שהאשה מבינה שהיא בלידה.
כמו כן, האשה נוטה לעצור את הלידה במצב מתח - למשל, נסיעה לבית החולים ופחד שלא תספיק.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מה עם לנסוע מוקדם יותר ולהיות אצל חברים/משפחה?
זה בעיתי, כי "מוקדם יותר" יכול להיות כמה ימים - הרופאה שלי, למשל, אם הייתי צריכה לנסוע שעתיים לבית חולים, היתה מציעה לי לנסוע מיד אחרי הבדיקה שעשיתי 4-5 ימים לפני הלידה. בימים אלה - הכל התפתח בהדרגה, ואז הלידה (מרגע שהתעוררתי בבית, ועד שהיה ילד ראשון בחוץ) היתה יחסית קצרה (4 וחצי שעות).
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליחה על ידי עדי_יותם* »

אפשר לומר שזה די ריאלי. לידה ראשונה כמעט תמיד אורכת יותר משעתיים וחצי-שלוש. אני יודעת על כמה נשים שנסעו בזמנו מחיפה למשגב לדך, למשל. כמובן שיש סיכון קטן שזה לא ילך לפי המתוכנן - אבל זה נכון לאורך כל ההריון, והחיים בכלל.
הלידה הראשונה שלי ארכה שלוש שעות מרגע שהרגשתי את הציר הראשון ועד שהבכורה נולדה. (נסענו מת"א למשגב לדך). בלידה השנייה חששתי שזה יהיה קצר בהרבה, ואכן, עברו שעתיים מרגע הציר המשמעותי הראשון עד ללידה; אבל הפקק ירד כמה שעות קודם לכן (זה לא בהכרח אינדיקציה - יכולים לעבור גם כמה ימים מירידת הפקק ועד ללידה), והתחלתי להרגיש שהגוף "עובד" בצורה כמעט סמויה בערך מאותו רגע. סביר להניח שבלידה ראשונה בכלל לא הייתי קולטת שזה מה שקורה.
גם אז ילדנו הגענו מן המרכז למשגב לדך, אבל יצאנו הרבה יותר מוקדם. אם הלידה היתה מתחילה ביום א' בבוקר או חמישי אחה"צ, שעות הפקקים המאסיבייים ביותר, הייתי נוסעת ללדת במקום קרוב יותר.
צריך לקחת בחשבון שלא כיף לחוות צירים חזקים במיוחד בזמן נסיעה. הנסיעה אז לירושלים היתה לי לא קלה - הגעתי לבית היולדות בפתיחה של 7 ס"מ, והייתי צריכה להתמודד עם הצירים בלי יכולת לזוז ולהיעזר בבן הזוג. יש לי שתי חברות שעמדו איכשהו על שש בזמן הנסיעה, טלטלו את האגן ובן הזוג נהג כשיד שמאל על ההגה ויד ימין מעסה את הגב. למזלן זו היתה נסיעה קצרה (לידה שנייה בשני המקרים, אחת ילדה תוך עשרים דקות אחרי ההגעה, אחת משהו כמו שעתיים אחרי).
אולי שווה לקחת עוד מישהו לנסיעה, כדי שינהג ובן הזוג יוכל לעזור ליולדת.
שרון_ברקת*
הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*

שליחה על ידי שרון_ברקת* »

אנחנו, בלידה שניה, נסענו שעתיים ומשהו מחיפה לאילנה בישרש, כולל לעבור בזכרון יעקב לקחת חברה מלווה לדרך וללידה. גם חיכינו עם צירים לפני שיצאנו וגם עשינו טיולי פתיחת ציר סביב למושב אחרי שהגענו...

שעתיים וחצי נסיעה מכאן
איפה זה "כאן"? האם יש בתי חולים / מיילדות גיבוי בדרך, אם הרך הנולד מתעקש להזדרז?

לפי עניות דעתי הבלתי מקצועית, זה נראה סביר בהחלט לקחת החלטה חיובית, להישאר בבית עד הזמן הנכון ולרדת למרכז כשצריך.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני, בלידה שניה, מרגע שקלטתי שאני בלידה (ירידת מים) ועד שהינוקא יצא - שעתיים ורבע על הדקה.
אבל זה היה בבית, ולא "עצרתי" בכלל.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

שליחה על ידי עדי_יותם* »

שכחנו לציין שיש גם כאלה שיולדות בבית והמיילדת לא מספיקה להגיע אליהן...
אמא_של_אופק*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_אופק*

שליחה על ידי אמא_של_אופק* »

יושי, אני ממליצה (אמנם מנסיונן של אחרות) לשקול לידה בפוריה, גם קרוב וגם מומלץ.
שליחת תגובה

חזור אל “להפוך להורים”