בן 3 שלא משחרר צואה

אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

בן 3 שלא משחרר צואה

שליחה על ידי אני* »

שלום לכולם,
יש לי שאלה לגבי ילד בן 3 (כמעט).
הילד עדיין לא גמול אך עם מודעות גדולה לגבי מתן שתן.
צואה הוא לא משחרר בשום דרך.... מה שגורם לעצירויות, כאבים מאוד חזקים, הזעה ועוד...

לילד אח תאום ואמו לא מזמן חלתה בסרטן ומאז הוחרפה השליטה בצואה. הוא מודע לכך שאמא חולה אך כמובן אינו יודע באיזו מחלה.
השרירים האחוריים קצרים, לא מזמן סבל מקוצר נשימה ולפני כשלושה חודשים התחילו להתעורר המון פחדים: חושך, רעש, אנשים זרים.

האם יש דרך לעבוד איתו למרות גילו הצעיר?
עיקר הקושי של ההורים הוא מול הפחדים והעצירויות...
האם מישהו התנסה בעבודה עם ילדים כל כך צעירים?

תודה.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

בן 3 שלא משחרר צואה

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל אני אני ממליץ לפני כל דבר אחר, שהילד ישתה כל בוקר וכל לילה כפית של שמן זית או שמן דגים שהוא מומלץ יותר, (כיום קיים שמן דגים ללא טעם לוואי של דגים). לאחר מספר ימים כאלו, סביר להניח שהצואה תתחיל להחליק החוצה בקלות רבה הרבה יותר. חשוב לבדוק האם הילד שותה מספיק. כמו כן חשוב לדעת האם ישנן חיות שהוא חיי איתן או חשוף אליהן (בעיקר כלבים), במידה וכן, חשוב ביותר לבצע טיפול נגד טפילים ותולעים בדחיפות, לילד ולחיות.

בנוסף לכך, ילדים הסובלים מעצירויות ולאחר מכן אסטמה, סביר להניח שמתקשים ביותר לעקל את מה שעובר עליהם ולהיפטר מהקושי. סביר להניח שרמת הרגישות שלהם גבוהה ביותר, בעיקר האנרגטית, ושהם מודעים לכל מה שקורה מסביבם.

מאוד מומלץ לשוחח איתם ביסודיות על כל מה שקורה, ובעיקר על הפחדים של ההורים ממחלתה של האם. כמובן שהשיחה אמורה להיות מותאמת לגיל, אך לא מומלץ להסתיר אינפורמציה. ממילא, הילד הזה כנראה מודע להכל.
האם הההורים בטיפול או יעוץ מקצועי בקשר למחלת האם והיחס לילדים?
נראה שהילד חווה פחד הישרדותי, המוביל את רוב התופעות שציינת.

עבודה אנרגטית, בעיקר חישת אנרגיה ועיסוי בטן (לעסות לרוחב, את כל המערכות הפנימיות ובעיקר את המעי הדק והגס, לאט וביסודיות. מומלץ שמודעותו של המעסה תהיה בתחושת השיחרור של האנרגיה, ברמה האנרגטית של העבודה, בידו השמאלית. כיוון העיסוי הוא עם כיוון השעון מהצד הימני תחתון של הבטן, ועד לסוף המעיים במרכז מתחת לעצם הערווה. נא להתבונן במפות האנטומיות ולהבין איך המערכות נראות).

בנוסף, עיסוי עמוק של הגב התחתון, ובעיקר באזור הצמוד לעצם האגן בחלקו העליון, עד לחיבורים של עצם הזנב, יכולים להועיל מאוד. מומלץ לעסות לאט ועמוק ולהשתמש בשמן סיני בשם "קוואן לון" בזמן העיסוי (נמצא ברוב בתי הטבע). זה משחרר מאוד את המתחים והאזור כולו. מומלץ גם לבצע עיסוי עמוק לבסיס הגולגולת, על מנת להרגיע את מחשבתו וחרדותיו. לילד בגילו צריך לבצע עיסוי כפי שנבצע במבוגר.

מומלץ שבחדרו תהייה מנורה סגולה, עשרים וחמישה וואט מודלקת יום ולילה.

בנוסף לכך, במידה ולא הצלחתם לעזור באמצעות הטכניקות הללו, מומלץ שיקבל טיפול באקופונקטורה.
יכול להיות שנטורופאט יכול לעזור גם.
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

בן 3 שלא משחרר צואה

שליחה על ידי אני* »

למשה

המון תודה על התשובה המהירה והמושקעת.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”