פקיעת שק מי השפיר
-
עדי_יותם*
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פקיעת שק מי השפיר
אני שומעת כבר כמה סיפורים על נשים שלא כאב להן, או לא כאב "נורא", כל זמן שהמים לא פקעו. גם אצלי זה היה ככה, בלידה השנייה - המים פקעו יחד עם יציאת הראש (-: עד אז, שק מי השפיר סופג את החבטות, וזה פועל קצת כמו בולם זעזועים, כנראה.
יש לי תחושה שככה אנחנו אמורות בעצם ללדת. שהמים לא יפקעו קודם. אלה מכן שמכירות לידות של יונקים אחרים, איך זה נראה שם?
יש לי תחושה שככה אנחנו אמורות בעצם ללדת. שהמים לא יפקעו קודם. אלה מכן שמכירות לידות של יונקים אחרים, איך זה נראה שם?
-
אביב_חדש*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
פקיעת שק מי השפיר
באופן טבעי, הכלבה שלנו, המליטה חלק מהגורים עם השק סגור וחלק לא. את אלו שנולדו עם השק סגור היא קרעה בליקוקים שלה.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
פקיעת שק מי השפיר
עדי, אז אם אצלי פקעו המים בשלב מוקדם (עוד בבית, וככה הבנתי שאלה לא "צירים מוקדמים" כמו שחשבתי, אלא הדבר האמיתי) (ואגב, זה היה מבהיל: כאילו התפוצץ לי משהו בבטן! ואח"כ היה הרבה יותר דם משמתואר בספרים! כבר חשבתי שקרה אסון, עד שדיברתי עם המיילדת והבנתי שזה בסך הכל "ירידת מים") - אפשר להניח שכאב לי יותר משהיה כואב לי לולא פקע השק? היו לי צירים ללא הפוגה, לא ציר-הפסקה, ציר-הפסקה, כמו שהסבירו לנו.
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
פקיעת שק מי השפיר
עד כמה שאני יודעת, כן.
לא זכיתי לחוות - למרות שיכלה להיות לי הזדמנות, כי הרופאים ה%^@$% פקעו לי את השק השני (הראשון פקע בבית).
לא זכיתי לחוות - למרות שיכלה להיות לי הזדמנות, כי הרופאים ה%^@$% פקעו לי את השק השני (הראשון פקע בבית).
-
ענת_גביש*
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
פקיעת שק מי השפיר
לי פקעו את המים אחרי ארבע עשרה שעות כדי לזרז את התהליך.זה לא זירז, היא משום מה עלתה למעלה ונשארה שם. הצירים באמת הופכים יותר כואבים אז, וזה היה השלב בו נשברתי וביקשתי פטידין (מן משכך כאב מטשטש). המיילדת אמרה בסדר ולא חזרה. לעתים כאב הופך בלתי נסבל כשמאמינים שהישועה ביד מישהו אחר. ובעיקר כשהמישהו מתמהמה. בדיעבד הסתבר שמאחר והוגדרה "מצוקה עוברית" היא לא יכלה להזריק פטידין, אז העדיפה להעלם. כל ענין הפקיעה המלאכותית נראה לי מאד שנוי במחלוקת. למישהי קצת יותר ידע על כך?
-
עדי_יותם*
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
פקיעת שק מי השפיר
נדמה לי שקראתי על כך ששק מי השפיר משמש כמעין בולם זעזועים ב-Birth as an American Rite of Passage - ספר מומלץ ביותר. אצלי כאמור היה הבדל משמעותי ברמת הכאב בין שתי הלידות, שאני חושבת שנגרם גם בגלל שלמות השק.
הפקיעה המלאכותית אכן נראית לי בעייתית - אבל בעיקר בגלל שבבתי חולים מסוימים נהוגה שיטת ה"כאן זה לא בית מלון" (ציטוט מדויק ממה ששמעה יולדת בתה"ש, שלחצו עליה לקבל פיטוצין למרות שהכל הלך בסדר). כן, ברוב המקרים הפקיעה תזרז את הלידה. אז מה? חיכינו תשעה חודשים, לא נחכה עוד שעה-שעתיים? (-;
עם זאת, אני מאמינה שיש מקרים שבהם עדיף לזרז, פשוט יש בשימוש בכלי הזה אינפלציה פראית.
הפקיעה המלאכותית אכן נראית לי בעייתית - אבל בעיקר בגלל שבבתי חולים מסוימים נהוגה שיטת ה"כאן זה לא בית מלון" (ציטוט מדויק ממה ששמעה יולדת בתה"ש, שלחצו עליה לקבל פיטוצין למרות שהכל הלך בסדר). כן, ברוב המקרים הפקיעה תזרז את הלידה. אז מה? חיכינו תשעה חודשים, לא נחכה עוד שעה-שעתיים? (-;
עם זאת, אני מאמינה שיש מקרים שבהם עדיף לזרז, פשוט יש בשימוש בכלי הזה אינפלציה פראית.
-
אביב_חדש*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
פקיעת שק מי השפיר
אצל מור, שהיה במצוקה עוברית מסויימת, הפקיעה בפתיחה של 8 זירזה וסיימה את התהליך, 20 דקות מהפקיעה מור נולד. זה היה באמת טוב. מה שכן, התעקשו לפקוע את המים כבר בפתיחה של 3-4 וסרבתי, עד שנגיע לאזור ה 8.
הפחד שלי היה בעיקר מהמצוקה, שאם יפקעו לי את המים בשלב כל כך מוקדם, משהו יסתבך ונגיע לחדר ניתוח.
ההתעקשות שלי היתה במקום.
זה לא היה יותר כואב מהלידה הקודמת שבה המים נפקעו בעצמם בפתיחה של 10
הפחד שלי היה בעיקר מהמצוקה, שאם יפקעו לי את המים בשלב כל כך מוקדם, משהו יסתבך ונגיע לחדר ניתוח.
ההתעקשות שלי היתה במקום.
זה לא היה יותר כואב מהלידה הקודמת שבה המים נפקעו בעצמם בפתיחה של 10
פקיעת שק מי השפיר
המילדת שלי אמרה שבדקו במחקר ו65% מהלידות השק ישאר שלם עד פתיחה מלאה. בשלב הזה יש לחץ חזק של ראש התינוק על האגן וזה בד"כ מה שבוקע את השק. כדי שהשק יישאר שלם גם אז הוא צריך להיות מאד גדול. בבתי חולים יש נוהל לפקוע ידנית בשלב זה כדי לראות אם המיםן צלולים (כי אם מקוניאליים הנוהל שלהם מחייב נוכחות רופא).
שכוך כאבים: רב הכאב הוא מהעצבוב של הרחם ולענין זה לא משנה אם השק שלם או לא. ריכוך מכני של הכאב יכול להתבטא מקסימום ב"ריפוד" של הראש הלוחץ כנגד האגן. בד"כ ירידת המים תגרום לעליה באינטנסיביות של הלידה (בגלל ההורמונים שבמים) כך שבאמת הכאב יתגבר אצרי פקיעה..
שכוך כאבים: רב הכאב הוא מהעצבוב של הרחם ולענין זה לא משנה אם השק שלם או לא. ריכוך מכני של הכאב יכול להתבטא מקסימום ב"ריפוד" של הראש הלוחץ כנגד האגן. בד"כ ירידת המים תגרום לעליה באינטנסיביות של הלידה (בגלל ההורמונים שבמים) כך שבאמת הכאב יתגבר אצרי פקיעה..
פקיעת שק מי השפיר
הלידה שלי התחילה בירידת מים, באיזשהו שלב, נדמה לי אחרי 8-10 שעות, המיילדת רצתה לפקוע לי את המים ואני סירבתי, אח"כ, כעבור שעתיים, היא אמרה שאם אני לא נותנת לה לפקוע, אנחנו נתפנה לבי"ח תוך שעה, אז הסכמתי. הראש של הילדה היה בתעלת הלידה, היא הכניסה את המקלות האלה, יחד עם היד, כשהיא עוברת על ראש הילדה ומספרת לי את זה (לא מספיק שזה כואב, עוד הייתי בחרדות שהיא תפספס ותבקע לילדה את הראש), עשתה את החור שצריך לעשות והמים לא פקעו. הראש של הילדה חסם אותם.
בסוף ילדתי אחרי 27 שעות (סה"כ, מתחילת הלידה) באופן רגיל לחלוטין. פקיעת המים היתה מיותרת. לא נורא, לומדים.
בסוף ילדתי אחרי 27 שעות (סה"כ, מתחילת הלידה) באופן רגיל לחלוטין. פקיעת המים היתה מיותרת. לא נורא, לומדים.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פקיעת שק מי השפיר
מה קורה עם התינוק בולע את מי השפיר במהלך הלידה?
פקיעת שק מי השפיר
נראה לי שהוא פשוט משתין אותם אח"כ. כמדומני, תינוקות לאורך כל ההריון שותים מי שפיר.
אם את חוששת מחנק - אל תחששי. עד שלא חותכים חבל טבור, בכל מקרה הכל באמצעותך
אם את חוששת מחנק - אל תחששי. עד שלא חותכים חבל טבור, בכל מקרה הכל באמצעותך
-
פלוני_אלמונית_2*
- הצטרפות: 29 אוקטובר 2005, 19:41
פקיעת שק מי השפיר
אמנם כך, תינוקות לאורך כל ההריון שותים את מי השפיר. בסקירה זכיתי לראות את ביתי-מתוקתי שתחי' לוגמת אותם להנאתה. זה היה כ"כ מתוק ומשעשע...
פקיעת מי השפיר ממש לא מוכרחת. אני ילדתי בלי פקיעה והיא יצאה עם כל הגוף בציר אחד(אמנם היו לי מלא צירי לחץ...). זה היה מדהים ומפתיע.
פקיעת מי השפיר ממש לא מוכרחת. אני ילדתי בלי פקיעה והיא יצאה עם כל הגוף בציר אחד(אמנם היו לי מלא צירי לחץ...). זה היה מדהים ומפתיע.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פקיעת שק מי השפיר
אוף, ממש לא בא לי להיות היסטרית, חוץ מזה הדף אולי לא מתאים, אבל אולי מישהי בכל זאת תוכל לעזור לי מנסיונה.
יש לי כבר כמעט שבוע הפרשה מאוד מאוד דלילה, הייתי אומרת כמעט כמו מיים.
התל"מ שלי הוא ביום שני הקרב ובא.
ההפרשה לא באה כל הזמן, אלא בגלים. אתמול למשל כמעט ולא היה כלום.
וזה לא פיפי.
חוץ מזה, שנינו היינו בדיעה שזה מריח קצת כמו זרע.
עיצות?
יש לי כבר כמעט שבוע הפרשה מאוד מאוד דלילה, הייתי אומרת כמעט כמו מיים.
התל"מ שלי הוא ביום שני הקרב ובא.
ההפרשה לא באה כל הזמן, אלא בגלים. אתמול למשל כמעט ולא היה כלום.
וזה לא פיפי.
חוץ מזה, שנינו היינו בדיעה שזה מריח קצת כמו זרע.
עיצות?