מנשא לבעל דיסק פרוץ סיעור מוחות
-
רחל_ברמן*
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
לאיש שלי יש דיסק פרוץ כפול בחוליות התחתונות בגב (ממש מעל לאגן). מצבו כרגע טוב יחסית ויציב, אבל כדי שהוא ישאר כך אסור לו לשאת יותר מכמה קילו בודדים (3-4). בכל זאת, במסגרת העקשנות האהובה שלו, הוא לא רוצה לוותר על נשיאה במנשא, אז אני מנסה לחשוב על עיצובים מתאימים, שיחלקו את המשקל כך שרובו יפול על האגן.
לשבועות הראשונים, ואולי יותר, אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה. התינוק גם ככה לא כבד במיוחד, ואם משתמשים במנשא 6 מטר חלק מהמשקל נופל מאד נמוך. תקנו אותי אם אני טועה.
אחרי שהתינוק יושב בזכות עצמו, חשבתי שאפשר לעשות משהו על בסיס ה{{}}מנשא מותן, רק שיושב יותר נמוך (מהתמונות נראה שהמנשא יושב על המותן ולא על האגן, כלומר ישר מעל החוליות הפרוצות). אני עדיין צריכה להבין איך אני עושה משהו כזה - אולי כדאי לנסות להשיג חגורה אורתופדית שתותאם לו במיוחד, ולתפור עליה "מושב"? רעיונות יתקבלו בברכה.
הבעיה הגדולה היא בין השלב הקל לשלב היושב. פה ממש אין לי רעיונות, אבל מצד שני, אני לא מכירה מנשאים מאד מקרוב, אז קיוויתי שמישהו כאן יוכל לעזור!
לשבועות הראשונים, ואולי יותר, אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה. התינוק גם ככה לא כבד במיוחד, ואם משתמשים במנשא 6 מטר חלק מהמשקל נופל מאד נמוך. תקנו אותי אם אני טועה.
אחרי שהתינוק יושב בזכות עצמו, חשבתי שאפשר לעשות משהו על בסיס ה{{}}מנשא מותן, רק שיושב יותר נמוך (מהתמונות נראה שהמנשא יושב על המותן ולא על האגן, כלומר ישר מעל החוליות הפרוצות). אני עדיין צריכה להבין איך אני עושה משהו כזה - אולי כדאי לנסות להשיג חגורה אורתופדית שתותאם לו במיוחד, ולתפור עליה "מושב"? רעיונות יתקבלו בברכה.
הבעיה הגדולה היא בין השלב הקל לשלב היושב. פה ממש אין לי רעיונות, אבל מצד שני, אני לא מכירה מנשאים מאד מקרוב, אז קיוויתי שמישהו כאן יוכל לעזור!
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
סלגוזל?
את מנשא המותן אפשר לסגור על האגן.
אם רוצים משקל על האגן אני הייתי ממליצה על יאמו כשחוגרת המתניים ממוקמת על האגן.
אבל לא עדיף לו מנשא שבו עיקר המשקל דווקא על הכתפיים? לי נשמע שאם עיקר המשקל על האגן, החוליות התחתונות עובדות יותר קשה...
אם רוצים משקל על האגן אני הייתי ממליצה על יאמו כשחוגרת המתניים ממוקמת על האגן.
אבל לא עדיף לו מנשא שבו עיקר המשקל דווקא על הכתפיים? לי נשמע שאם עיקר המשקל על האגן, החוליות התחתונות עובדות יותר קשה...
-
רחל_ברמן*
אם המשקל הוא בכל מקום מעל האגן, הוא בסופו של דבר מתרכז על החוליות הפרוצות. הכתפיים לא תלויות סתם באוויר...
הולכת להסתכל בסלגוזל וביאמו.
הולכת להסתכל בסלגוזל וביאמו.
-
רחל_ברמן*
חזרתי עם מסקנות חיוביות 
שאלה: מה ההבדל בינהם? (חוץ מהמחיר)
ועוד שאלה: אני רואה שלסלגוזל יש תוספת שמאפשרת נשיאה של תינוק קטן בתנוחת ערסול. עד מתי אפשר לשאת בתנוחת ערסול? זה לא עדיין משאיר "חלון" בין תקופת הערסול לגיל חצי שנה?
שאלה: מה ההבדל בינהם? (חוץ מהמחיר)
ועוד שאלה: אני רואה שלסלגוזל יש תוספת שמאפשרת נשיאה של תינוק קטן בתנוחת ערסול. עד מתי אפשר לשאת בתנוחת ערסול? זה לא עדיין משאיר "חלון" בין תקופת הערסול לגיל חצי שנה?
-
רחל_ברמן*
ומסקנת ביניים נוספת: כדאי שאני אמצא פה מישהו שיש לו לפחות משהו דומה, שהאיש ינסה לפני שקונים.
-
רחל_ברמן*
אה, טוב, כנראה שהסלגוזל כבר לא קיים. התמונות שראיתי באתר של סלגוזל הן בכלל של מנשא ארגו.
רחל- כדי לנסות לפני הקניה אני פה. המנשא הנכון
ואולי בכל זאת גם להתייעץ עם רופא מומחה? חבל לעשות נזק בלתי הפיך...
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
לי דווקא נראה שאם רוצים לשחק עם הגובה - כדאי לבחור במנשא סיני (מקדם, טליה)
-
ניצן_אמ*
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
אני מנותחת עמ"ש תחתון ונושאת ביאמו.
יש לי כעשרה מנשאים שונים.
לא ממליצה על ניתוח.
על יאמו בהחלט כן.
יש לי כעשרה מנשאים שונים.
לא ממליצה על ניתוח.
על יאמו בהחלט כן.
_לא ממליצה על ניתוח.
על יאמו בהחלט כן._

לדעתי אם רוצים שהמשקל יהיה נמוך עדיף יאמו.
מצד שני גם עומס על האגן הוא עומס, ואני מסכימה עם פידג'ט שכדאי לבדוק עם איש מקצוע איך נשיאה על האגן תשפיע על החוליות התחתונות. אינטואיטיבית זה לא נשמע לי טוב, אבל למזלי אני לא בעלת נסיון...
על יאמו בהחלט כן._
לדעתי אם רוצים שהמשקל יהיה נמוך עדיף יאמו.
מצד שני גם עומס על האגן הוא עומס, ואני מסכימה עם פידג'ט שכדאי לבדוק עם איש מקצוע איך נשיאה על האגן תשפיע על החוליות התחתונות. אינטואיטיבית זה לא נשמע לי טוב, אבל למזלי אני לא בעלת נסיון...
-
ניצן_אמ*
זה יוצא יותר נמוך.
באחרים (כולל שלל מנשאי מאי טאי לא מערביים) המשקל של התינוק מתוֹסף לכל משקל הנושא שמעל למותניים, וכל הכבודה הנכבדה והכבדה הזאת על הכתפיים הרעועות ממילא של חוליות המתן.
מנסיון, בעלי נסיון לא מבינים בזה דבר וחצי דבר. הייתי דווקא מחפשת אנשים שעוסקים בשיקום ולא באורתופדיה. אלה מחוללי הנסים האמיתיים ובעלי הידע (הם המיילדות של התחום
)
שלא ינסה אפילו מנשא צד. זה עובד, אבל אחרי כמה זמן פשוט מתחילים ללכת באלכסון וזה כאבי תופת.
לי יש גם ארגו, והאמת היא שמבחינת תנוחה על הגוף הוא הרבה יותר טוב מהיאמו. אבל בזה זה מסתכם.
היאמו לוקח אותו בענק בהכנסה/הוצאה (הרבה יותר משמעותי) ברכיסות ותנוחות (ארגו על הצד ממש לא עובד, יאמו ממש כן. גם לסובלים מהגב) בארגו צריכים להיות הרבה יותר גמישים, רב הבחורים שאני מכירה (כולל אני
אבל לא כולל בן הזוג שלי
) לא ממש גמישים בכתפיים ובגב, וזה נון גדול בארגו. האבזמים של היאמו הם פשוט סוף הדרך.
חוץ מזה הוא מתקפל יותר קטן, מתכבס יותר טוב, מחזיק את התינוק יותר טוב. (אה, הכובע של הארגו יותר מוצלח. אבל הילדה שלי סרבנית, לא משתמשת לא בזה ולא בזה...)
טויף, ברברתי מספיק. מקווה שעזרתי.
אה, עוד דבר קטן... יש שלב, שהגוף עובר איזה משבר. הקטנים מעלים משקל מהר, ואנחנו לא רגילים לסחוב עלינו משקל תמידית, אז הגוף זועק. בשלב הזה יש מי שמתייאש מנשיאה. אני חושבת שזה שלב שקריטי קריטי קריטי לקבל טיפול גופני כלשהו, על אחת כמה וכמה עם זה על רקע בעיות גב.
עכשיו באמת זהו.
באחרים (כולל שלל מנשאי מאי טאי לא מערביים) המשקל של התינוק מתוֹסף לכל משקל הנושא שמעל למותניים, וכל הכבודה הנכבדה והכבדה הזאת על הכתפיים הרעועות ממילא של חוליות המתן.
מנסיון, בעלי נסיון לא מבינים בזה דבר וחצי דבר. הייתי דווקא מחפשת אנשים שעוסקים בשיקום ולא באורתופדיה. אלה מחוללי הנסים האמיתיים ובעלי הידע (הם המיילדות של התחום
שלא ינסה אפילו מנשא צד. זה עובד, אבל אחרי כמה זמן פשוט מתחילים ללכת באלכסון וזה כאבי תופת.
לי יש גם ארגו, והאמת היא שמבחינת תנוחה על הגוף הוא הרבה יותר טוב מהיאמו. אבל בזה זה מסתכם.
היאמו לוקח אותו בענק בהכנסה/הוצאה (הרבה יותר משמעותי) ברכיסות ותנוחות (ארגו על הצד ממש לא עובד, יאמו ממש כן. גם לסובלים מהגב) בארגו צריכים להיות הרבה יותר גמישים, רב הבחורים שאני מכירה (כולל אני
חוץ מזה הוא מתקפל יותר קטן, מתכבס יותר טוב, מחזיק את התינוק יותר טוב. (אה, הכובע של הארגו יותר מוצלח. אבל הילדה שלי סרבנית, לא משתמשת לא בזה ולא בזה...)
טויף, ברברתי מספיק. מקווה שעזרתי.
אה, עוד דבר קטן... יש שלב, שהגוף עובר איזה משבר. הקטנים מעלים משקל מהר, ואנחנו לא רגילים לסחוב עלינו משקל תמידית, אז הגוף זועק. בשלב הזה יש מי שמתייאש מנשיאה. אני חושבת שזה שלב שקריטי קריטי קריטי לקבל טיפול גופני כלשהו, על אחת כמה וכמה עם זה על רקע בעיות גב.
עכשיו באמת זהו.
-
ניצן_אמ*
אוף, לא זהו. (כמה היא מדברת זותי!)
שמבחינת תנוחה על הגוף הוא הרבה יותר טוב מהיאמו
ר"ל שאם אני אלך לטיול רגלי ארוך, אז בקטע של ההליכה פרופר? הארגו עדיף. אז אני אתלבט.
ובסוף אקח ת'יאמו
שמבחינת תנוחה על הגוף הוא הרבה יותר טוב מהיאמו
ר"ל שאם אני אלך לטיול רגלי ארוך, אז בקטע של ההליכה פרופר? הארגו עדיף. אז אני אתלבט.
ובסוף אקח ת'יאמו
-
במבי_ק*
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מחשבת הגוף (לעניין הדיסק הפרוץ)
(כמה היא מדברת זותי!)
תמשיכי, תמשיכי...
(כביכול זה מה שאמרת גם לי, על ההבדל בין היאמו לארגו, אבל כאן כתבת ברור יותר :0-)*)
(עדיין אין לי אינטרהט שמתחבר למקלדת העברית ולסקייפ)
תמשיכי, תמשיכי...
(כביכול זה מה שאמרת גם לי, על ההבדל בין היאמו לארגו, אבל כאן כתבת ברור יותר :0-)*)
(עדיין אין לי אינטרהט שמתחבר למקלדת העברית ולסקייפ)
-
רחל_ברמן*
ניצן אמ - תודה תודה תודה! בדיוק מישהי כמוך חיפשתי 
הייתי דווקא מחפשת אנשים שעוסקים בשיקום ולא באורתופדיה. אלה מחוללי הנסים האמיתיים ובעלי הידע (הם המיילדות של התחום)
איזה תיאור מדוייק. הוא הלך בעבר לטיפול מנסנדיק, שזו שיטת יציבה הולנדית - משהו בסגנון אלכסנדר או פלדנקרייז - וזה עשה פלאים. רעיון לא רע להתייעץ איתם ואולי לחזור לשם אחרי הלידה.
אורית - תודה, אבל אני גרה בהולנד. יש לך פה סניף?...
הייתי דווקא מחפשת אנשים שעוסקים בשיקום ולא באורתופדיה. אלה מחוללי הנסים האמיתיים ובעלי הידע (הם המיילדות של התחום)
איזה תיאור מדוייק. הוא הלך בעבר לטיפול מנסנדיק, שזו שיטת יציבה הולנדית - משהו בסגנון אלכסנדר או פלדנקרייז - וזה עשה פלאים. רעיון לא רע להתייעץ איתם ואולי לחזור לשם אחרי הלידה.
-
ה_עוגיה*
את רוצה להיות סניף?
את רוצה להיות סניף?
-
רחל_ברמן*
את רוצה להיות סניף?
המממ. לא רעיון כזה רע...
נדבר עוד חצי שנה?
המממ. לא רעיון כזה רע...
נדבר עוד חצי שנה?
את רוצה להיות סניף?

-
POOH_והתוספות*
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
אנחנו ניסינו גם יאמו גם ארגו והכרענו לטובת הארגו.
ההבדלים - רצועות הכתפיים של הארגו יותר רחבות ויותר מרופדות מה שלנו איפשר נשיאה לאורך זמן עם פחות כאבי כתפיים.
ולנו יש ארגו - אבל אההםם. לא יודעת איך תגיעו לנסות.. אבל את יודעת אם תרצו נשמח לארח אתכם..
ההבדלים - רצועות הכתפיים של הארגו יותר רחבות ויותר מרופדות מה שלנו איפשר נשיאה לאורך זמן עם פחות כאבי כתפיים.
ולנו יש ארגו - אבל אההםם. לא יודעת איך תגיעו לנסות.. אבל את יודעת אם תרצו נשמח לארח אתכם..
-
ה_עוגיה*
השבוע ניסיתי סופסוף ארגו והיה לי כבד ומסורבל וקשה (המנשא, לפני שהכנסתי אליו תינוקת).
חוצמזה שהתבאסתי לגלות שמידה 46 במכנסיים היא הגבול העליון למשתמשות ארגו (ביאמו יש עוד איזה 10 ס"מ מעבר במותן).
המשאילה, שיש לה גם וגם, הסכימה עם קיטורי ואמרה שלילדים גדולים הוא עדיף.
חוצמזה שהתבאסתי לגלות שמידה 46 במכנסיים היא הגבול העליון למשתמשות ארגו (ביאמו יש עוד איזה 10 ס"מ מעבר במותן).
המשאילה, שיש לה גם וגם, הסכימה עם קיטורי ואמרה שלילדים גדולים הוא עדיף.
-
ניצן_אמ*
למה רק לגדולים? נהר ביאמו מגיל 3 חודשים, כבר נשאתי בו ילד בן שש.
הארגו אכן יותר קטן בגב, אבל בעיניי זה חסרון ולא יתרון. כשהילד קצת גדל המנשא מכסה לא יותר מאשר מעל למתניים. לא ארגונומי ולא בטוח.
הארגו אכן יותר קטן בגב, אבל בעיניי זה חסרון ולא יתרון. כשהילד קצת גדל המנשא מכסה לא יותר מאשר מעל למתניים. לא ארגונומי ולא בטוח.
-
ניצן_אמ*
אגב, רחל, אם בא לך, אני אשמח לדבר על זה בטלפון. קשה לי להתבטא כרגע הקלדתית כי אין לי עברית.
אני במסצ'וסטס בטלפון שלוש שלוש תשע תשע שלוש שלוש ארבע תשע שלוש שלוש (כן, מספר מגנייייב לאללה
)
אני במסצ'וסטס בטלפון שלוש שלוש תשע תשע שלוש שלוש ארבע תשע שלוש שלוש (כן, מספר מגנייייב לאללה
-
ה_עוגיה*
_למה רק לגדולים? נהר ביאמו מגיל 3 חודשים, כבר נשאתי בו ילד בן שש.
הארגו אכן יותר קטן בגב, אבל בעיניי זה חסרון ולא יתרון. כשהילד קצת גדל המנשא מכסה לא יותר מאשר מעל למתניים. לא ארגונומי ולא בטוח._
להיפך. בגלל שהארגו עמוק להבדיל מהיאמו שמבנה הגב שלו שטוח - בארגו יש יותר מקום. אז אם אתה לוקח, למשל ילד בן שש - ביאמו הוא יהיה מכוסה, נאמר, שליש גב? (מנחשת), בארגו קצת יותר.
עם קטנטנים (אצלנו בעדה שמים ביאמו על הגב מגיל חודשיים-שלושה) יש ליאמו יתרון כי בארגו הם פשוט טובעים ולטעמנו הוא גם לא נותן תמיכה מספקת (התינוק לא אחוז היטב בין גב ההורה לגב המנשא אלא מיטלטל ביניהם).
לי יש נסיון עם נשיאה של כבדים וגדולים ביאמו. לא בארגו. (לכן לא יכולה להעיד מנסיון אבל תחושת המאסיביות של הארגו גורמת לי לנחש שבאמת הוא נח יותר בשביל לשאת ענקים)
הארגו אכן יותר קטן בגב, אבל בעיניי זה חסרון ולא יתרון. כשהילד קצת גדל המנשא מכסה לא יותר מאשר מעל למתניים. לא ארגונומי ולא בטוח._
להיפך. בגלל שהארגו עמוק להבדיל מהיאמו שמבנה הגב שלו שטוח - בארגו יש יותר מקום. אז אם אתה לוקח, למשל ילד בן שש - ביאמו הוא יהיה מכוסה, נאמר, שליש גב? (מנחשת), בארגו קצת יותר.
עם קטנטנים (אצלנו בעדה שמים ביאמו על הגב מגיל חודשיים-שלושה) יש ליאמו יתרון כי בארגו הם פשוט טובעים ולטעמנו הוא גם לא נותן תמיכה מספקת (התינוק לא אחוז היטב בין גב ההורה לגב המנשא אלא מיטלטל ביניהם).
לי יש נסיון עם נשיאה של כבדים וגדולים ביאמו. לא בארגו. (לכן לא יכולה להעיד מנסיון אבל תחושת המאסיביות של הארגו גורמת לי לנחש שבאמת הוא נח יותר בשביל לשאת ענקים)
-
ניצן_אמ*
בארגו יש יותר מקום
מממ... נסיוני לא העיד על כך.
ובגיל צעיר מאד ממילא שמתי אותה מלפנים אולי בגלל זה ההבדל בחוויה.
הארגו ... נח יותר בשביל לשאת ענקים
ממש לא מסתדר לי עם המנשאים שלי, 'צטערת..
אולי ניסית ארגו במידה גדולה יותר מאשר יאמו? (אצלי שניהם מדיום)
מממ... נסיוני לא העיד על כך.
ובגיל צעיר מאד ממילא שמתי אותה מלפנים אולי בגלל זה ההבדל בחוויה.
הארגו ... נח יותר בשביל לשאת ענקים
ממש לא מסתדר לי עם המנשאים שלי, 'צטערת..
-
ה_עוגיה*
ממממ מה? יש מידות?
ליאמו אין מידות, זה בטוח.
בארגו יש?!?
(חוצמזה שאם זה הארגו הגדול, יוצא שרב האמריקאיות צריכות לרכוש חגורת הרחבה כי אני הגעתי לקצה שלו)
ממממ מה? יש מידות?
ליאמו אין מידות, זה בטוח.
בארגו יש?!?
(חוצמזה שאם זה הארגו הגדול, יוצא שרב האמריקאיות צריכות לרכוש חגורת הרחבה כי אני הגעתי לקצה שלו)